23.01.09
17:08
Добър вечер,решил съм да започна да се занимавам наистина сериозно с фитнес и искам някой по напреднал,ако му се занимава да ми направи една програма,ако може някак си да се комбинират гърди,рамене,бицепс и трицепс или нещо от сорта.Ако може също така да ми каже какво трябва предимно да ям при ВВД,защото чета хляб,ориз,зеленчуци,плодове и т.н. ама искам конкретни храни.И да попитам понеже мисля да тренирам няколко месеца и след това да започна и някакви добавки да взимам за да кача маса..и естествено да ми кажете какво да взимам,защото съм чувал за протеини,аминокиселини и разни такива обаче въобще не съм в час с нещата.Ще тренирам понеделник,сряда и петак.Преди 2 дни навърших 16г. висок съъм 170см. и тежа 60кг. не знам дали е от значение,но все пак да си кажа.
Извинявам се,ако с нещо съм ви объркал или съм писал глупости,но все пак както казах не съм много в час с тези работи.И искам пак да подчертая,че наистина почвам сериозно затова се надявам да се отнесете сериозно към темата ми.
Започни да четеш в изданието темите които те вълнуват, иначе не вярвам някои да тръгне да се занимава ей така безплатно.
23.01.09
18:09
С риск да се повторя за стотен път- трябва ти информация,образовай се на тази тема а за тази цел ти трябва много четене.Един месец кръгови тренировки с по едно базово упражнение за мускулна група и много храна от тази която изброи +яйца,месо,млечни продукти и картофи ;)За добавки ще мислиш след 3,4 месеца.Сега едни витамини и много храна и кръгови тренировки(цяло тяло в един ден ,3 пъти седмично).Това е най-общо,и добро за старт.Ти сега сядай да четеш и да се информираш по тази тематика :)
Мнението беше редактирано от Ален Божинов на 23.01.09 18:10.
Хранене 1:Закуска - 6 белтъка + 1 Жълтък, 250 гр. Овесени ядки + 1 лъжица мед.
Хранене 2: Втора Закуска - 1 консерва риба тон ,1-2 филии пълнозърнест хляб, 1 суп. лажица обезмаслена майонеза
Хранене 3: Обяд - 150 гр. Телешко месо, 150 гр спагети или ориз
Хранене 4: Храненее преди тренировка - 1 доза суроватъчен протеин на прах с вода, 150-200 гр Овесени ядки
Хранене 5: Хранене след тренировка - 1 доза суроватъчен протеин на прах с вода, 150 гр. Ориз
Хранене 6: Вечеря - 170 гр. пилешко, 1 сладък картоф, 150 гр. броколи
Хранене 7: Преди лягане - 200 гр. обезмаслено сирене или изара (може и 5-6 белтъка) и 150 гр. Спагети
Ако ти е мн. можеш да намалиш грамажа на храните. Това е нещо като диетата на Джеи Катлър- С голямо количество въглехидрати и протеин и ниско съдържание на мазнини.(той обаче я приема в по големи количества)
За начало почни с кръгови тренировки- http://www.bb-team.org/workout/1359/
За начинаещ тази храна му е малко множко като се има предвид, че в началото няма да може да разходва толкова калории!
24.01.09
09:07
Oyama , няма ли да е по-добре да не набляга толкова на яйцата , а да си приема овес със кисело мляко примерно.. не вярвам да е на повече от 15 години.
Ами да, аз нали съм написал да си приема овесени ядки сутрин за закуска и в храненето преди тренировка, а той да си ги прави ако иска с кисело мляко, но лично на мен са ми по вкусни с прясно :) а белтъците от яицата никога не за излишни според мен :)