24.01.09
09:51
нека всеки, който желае да сподели на база личен опит как е по-добре да се приема суроватката - с вода или мляко?
Тъй като доста се спори на тази тема, а досега не съм чул конкретни факти.....аз лично го приемам с мляко
С 150 мл вода в шейкър. Става перфектно . С мляко не ми допада , става много гъсто.
24.01.09
11:02
Ако вкусът на протеина е хубав, може и с вода. Ама ако вкусът не става, ако не е с мляко, аз поне не мога да го пия...
Спор няма - всеки пие както му е по-вкусно с мляко или с вода, с повече или по-малко... Аз пия протеина си с 250мл. вода и рядко с мляко 0,1%. Контрааргумент относно млякото е лактозата, която съдържа.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 24.01.09 11:06.
24.01.09
15:14
казано от Стоянчо на 24.01.09, 11:05:
Спор няма - всеки пие както му е по-вкусно с мляко или с вода, с повече или по-малко... Аз пия протеина си с 250мл. вода и рядко с мляко 0,1%. Контрааргумент относно млякото е лактозата, която съдържа.
Стоянчо, ти доколкото знам пиеш неовкусения изолат на NOW, нали (или поне си го пил). Казваш, че го пиеш с вода. Въпросът ми е - не става ли малко неприятен за пиене така? То аз съм пил един протеин на Нутрим, хем беше овкусен, и с вода беше няква отврат... (далеч не целя сравнение между Нутрим и Нау тук :D, просто давам пример)
24.01.09
16:06
Понякога с вода, понякога с мляко 100 мл най много.
казано от Martin Tomov на 24.01.09, 15:14:
Стоянчо, ти доколкото знам пиеш неовкусения изолат на NOW, нали (или поне си го пил). Казваш, че го пиеш с вода. Въпросът ми е - не става ли малко неприятен за пиене така? То аз съм пил един протеин на Нутрим, хем беше овкусен, и с вода беше няква отврат... (далеч не целя сравнение между Нутрим и Нау тук :D, просто давам пример)
Да, неовкусения изолат на NOW пия. Може би съм се пренаситил на овкусените протеини, но го пия с голяма наслада. Вкусът му е на мляко, течна сметана...нещо такова. И с мляко съм го пил - същата работа. Имах нужда от нещо такова. Но това съм си аз, на друг може да не му се понрави този “вкус”.
спор силно казано наистина, но има такова твърдение, че като се пиел с вода се усвоявал по-бързо, дали е така?
Естествено, че се усвоява по-бързо като се пие с вода.Млякото съдържа мазнини, които забавят усвояването.