Сила или издържливост ?

26.01.09
00:22

От 3-4 месеца ходя на фитнес и си тренирам по програма, но при сериите съм забелязал някой мои познати правят по повече серии с по-малко повторения, например по 5-6 повторения. Доколкото знам ако правиш с по-малки тежести но повече повторения това е за издържливост, а обратното за сила. Става въпрос най-вече за упражнението вдигане на щанга от лег, полулег или обратен лег
И въпроса ми е как е по-добре да се тренира:
с около 10-12 повторения с по-леки тежести или 4-6 но с тежести които едвам вдигаме ?

26.01.09
06:25

казано от Пламен на 26.01.09, 00:22:

От 3-4 месеца ходя на фитнес и си тренирам по програма, но при сериите съм забелязал някой мои познати правят по повече серии с по-малко повторения, например по 5-6 повторения. Доколкото знам ако правиш с по-малки тежести но повече повторения това е за издържливост, а обратното за сила. Става въпрос най-вече за упражнението вдигане на щанга от лег, полулег или обратен лег
И въпроса ми е как е по-добре да се тренира:
с около 10-12 повторения с по-леки тежести или 4-6 но с тежести които едвам вдигаме ?

А отговора на въпроса е - а ти какво целиш? Какви са цялостния ти тренировъчен план и цели? Само от това зависи кое ще е по-добре ;)
А, и между другото - при 10-12 повторения тежестта пак е такава, която едвам вдигаш, но от 8-9 повторение нататък, докато при 4-6 това става още при 3-4 (тоест, “по-леки” дано не го разбираш като “леки”, във всички случаи трябва да е тежко).

Какви са ти целите?Най добре и за маса и за сила 6-10 повторения

26.01.09
18:28

Наблягам повече на гърди и гръб за да си разширя гръдната обиколка която сега е само 90 см. Засега целта ми е да направя релеф, затова често правя и упражнения за корем и има резултат.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1