28.01.09
12:04
Както се казва в заглавието - предложете някаква напитка, негазирана и подходяща в период на сваляне. Имам впредвид не чай, кафе, бульони етк., ами от тези бутилирани натурални/плодови, или подобни.
казано от Thrashmetal на 28.01.09, 12:04:
Както се казва в заглавието - предложете някаква напитка, негазирана и подходяща в период на сваляне. Имам впредвид не чай, кафе, бульони етк., ами от тези бутилирани натурални/плодови, или подобни.
Първо , че темата ти не е в правилния раздел , второ , че всички сокове са бързи въглехидрати и не са подходящи за сваляне и трето - можеш да опиташ сок с Л-карнитин , който съм пил и действие не съм усетил . Преценявай :)
Мерси за бързия отговор.
В “Общи теми за храненето” щеше да е по-добре, но в бързината си пуснах темата тук, съжалявам за което.
Л карнитин напитките с скъпи и неикономични :)
Виждам доста плодови сокове и студени чайове, в които буквално няма нищо, например:
Енергийност - 2.0 kcal
Мазнини - 0гр.
Въглехидрати - 0гр.
Протеини - 0гр.
Пектин - 75мг.
Витамини
Това е портокалов сок от Aspasia. В състава обаче има доста неща, за които не знам нищо.
Сок-а да ти е проблема ;).По един наторален сок на ден спокоино може да пие6..ни6ту не пред4и,има малко бързи въглихидрати ама ако хранителният ти режим е добър с добри кардио тренировки изоб6то няма да ти влияят тея сок4ета ;)
Пил съм и такъв сок ( ако може да се нарече сок ) и специално на мен ми е като вода. Има много оцветители , подсладител и вода. По-добре си прави сокове от истински плодове...
казано от Николаи на 28.01.09, 13:14:
Сок-а да ти е проблема ;).По един наторален сок на ден спокоино може да пие6..ни6ту не пред4и,има малко бързи въглихидрати ама ако хранителният ти режим е добър с добри кардио тренировки изоб6то няма да ти влияят тея сок4ета ;)
Глупости! Направо и по малко шоколадче да похапва...
В период за сваляне, само сок от грейпфрут!
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 28.01.09 15:28.
Мерси, Стоянчо!
казано от Николаи на 28.01.09, 13:14:
Обичам разнообразието и режимите не траят дълго при мен, да не говорим, че режим, диета, НВД - много се филмирам от тия думи, предпочитам просто да не ям тестени продукти, сладки благинки, алкохол, мазни и пържени храни. Единственото сладко, което си позволявам е от време на време десерт Корни, а колкото до кардио - на всеки 48 часа силова тренировка и веднага след това редувам пътечката с велоргометър, по 10-15 минути съответно.
Гоше - Соковете от истински плодове са чудесни, но не излизат на сметка, а държа на това.
Какви бутилирани напитки, какви сокове аспасия, какви чудеса бе човек...
То не е до “период за сваляне”, “период за качване” и каквито още периоди има там... на свалянето на килограми съм почти сигурен, че която и да е от тия напитки няма да ти пречи кой знае колко (ако останалото е наред). Това колко белтъци/мазнини/въглехидрати има е някаква странична и не особено важна информация, много малка част от цялата картина. А най-важният въпрос тук е за някакво елементарно уважение към собствения ти организъм. Да се тъпчеш сам себе си с боклук ми се вижда доста... странно. Независимо дали става дума за храна или нещо друго, те нещата са принципни.
Ама щом те влече... чувал съм че “пфанер” (някаква марка за сокове ще да е това, явно) били най-близо (доколкото това е възможно, аз не мога да си представя) до вкуса на истинския плод, така че щом ти е мерак можеш да пробваш с тях.
Иначе сок можеш да си изстискваш от всякакви плодове в домашни условия, тамън ще разбереш защо цената на тоя в магазина е такава, а и ще видиш с вкуса как е разликата ;)
edit: За цената сега видях, че и сам си се сетил - и да те питам тогава - не мислиш ли, че си има причина за това ?
Мнението беше редактирано от G33K на 28.01.09 15:46.
казано от Thrashmetal на 28.01.09, 12:04:
предложете някаква напитка, негазирана и подходяща в период на сваляне.
Няма такова животно.Поне за мен.Дали трупам маса или чистя единствените напитки, които пия са вода и протеинови шейкови.
казано от G33K на 28.01.09, 15:44:
Какви бутилирани напитки, какви сокове аспасия, какви чудеса бе човек...
То не е до “период за сваляне”, “период за качване” и каквито още периоди има там... на свалянето на килограми съм почти сигурен, че която и да е от тия напитки няма да ти пречи кой знае колко (ако останалото е наред). Това колко белтъци/мазнини/въглехидрати има е някаква странична и не особено важна информация, много малка част от цялата картина. А най-важният въпрос тук е за някакво елементарно уважение към собствения ти организъм. Да се тъпчеш сам себе си с боклук ми се вижда доста... странно. Независимо дали става дума за храна или нещо друго, те нещата са принципни.
Ама щом те влече... чувал съм че “пфанер” (някаква марка за сокове ще да е това, явно) били най-близо (доколкото това е възможно, аз не мога да си представя) до вкуса на истинския плод, така че щом ти е мерак можеш да пробваш с тях.Иначе сок можеш да си изстискваш от всякакви плодове в домашни условия, тамън ще разбереш защо цената на тоя в магазина е такава, а и ще видиш с вкуса как е разликата ;)
edit: За цената сега видях, че и сам си се сетил - и да те питам тогава - не мислиш ли, че си има причина за това ?
Не е като да не мога без сок, както ти ме изкара. Да, сладострастен съм и попитах единствено за някаква напитка, подходяща за хранителен режим за понижаване на теглото, друго не.
“Това колко белтъци/мазнини/въглехидрати има е някаква странична и не особено важна информация, много малка част от цялата картина.”
А моя е грешката, че забравих да кажа, че като гледам някакав продукт в магазина единствено белтъци/мазнини/въглехидрати гледам, защото като чета съдържанието чета неща, които не разбирам и са ми непонятни.
Ей като гледам къде съм я пуснал тая тема лошо ми става, извинявам се отново. И аз се дразня, но така е “бързата кучка слепи ги ражда”.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 28.01.09 18:47.