28.01.09
16:53
Първо на първо, Здравейте наистина се радвам че намерих този сайт. Четох доста информация през последния 1 ден, наистина ми помогна опознах себе си още повече.
към въпроса, трябва ми програма не за фитнес зала, а по стария метод ; Домашна тренировка ;
но нека да е Вариант Херкулес, желая някой разбиращ да ми направи програма
например: коремни преси 5серии х 40 или повече... 10х 40 Лицеви опори 15серии х20
за начало аз съм наясно как да си направя моя програма.. Да вляза за 1 седмица в форма докато почна да увеличавам сериите и повторенията, но след това за по-трудната програма си нямам и на идея. Чувал съм някакви женски работи.. по 750 коремни на ден бла бла... Ходил съм на фитнес и нямам желание пак да ходя, искам да стана Здрав ! а не някаква буца като повечето ( nothing personal )
според мен е претоварване и ще е безуспешно но нека някой по-разбиращ ме светне :)
нямам успоредка,лежанка или лост, но работя по въпроса
може би Това, е което исках да ви кажа ако има нещо ще добавя
на 16 съм, 60 кг 1.70 не съм напълно слаб, силна воля No pain-No gain
казано от Japi на 28.01.09, 16:53:
Ходил съм на фитнес и нямам желание пак да ходя, искам да стана Здрав !
Дефинирай здрав?
Предлагам ти - 3 пъти седмично тренировки, през ден. Избираш си по един вариант набирания (надхват, подхват, смесен хват), вариант кофички, лицеви (с наклон, на една ръка и т.н.) или раменни опори (ако имаш сила за тях) и вариант клекове (пистолети (ако имаш сила за тях), напади, клекове без тежест) и правиш по 3-5 серии от всяко упражнение, повторенията колкото можеш, в последната серия може да гониш максимален брой. При желание добавяш нещо за корем (ама не лицеви на пода с безброй повторения, щото освен да си прецакаш кръста, друг ефект няма да има).
И като цяло - информация има много, прочети малко. И тук и в други сайтове. Готова програма няма как да ти се направи просто така.
Мнението беше редактирано от Петко К на 28.01.09 17:09.
здрав.. Релефен, хубаво изглеждащ. Гърди имам целогодишно, трябват ми плочки и рамене предимно, другото е само сила.
Звучи добре, но съм запознат с упражненията във фитнеса, тези са ми... непонятни
и за програмата знам, четох доста видове тренировки тука и като неразбиращ исках да се посъветвам с вас.
най-близката успоредка ми е на 1 км...
сутрин ставам вместо 6:30 за училище в 6:10 за да си направя 3те серии х20 лицеви и коремни като 3тите серии възможно повече повторения вече 2 седмици
Айде успех.Аз тренирам от 2 години и 5 месеца и не съм станал “здрав” (тренирам в фитнес ) пък как става с лицеви опори и коремни преси незнам.Като са ти непонятни, ги разбери, неможе да имаш такива високи искания и да не даваш нищо от себе си да го постигнеш.Петко ти даде примерна програма, която е доста добра просто е така да се каже “за спорта” не очаквай резултати, ако не вземеш предвид и хранителен режим, които ако са ти непонятни упражненията в фитнеса незнам как ще се оправиш с режима. За як незнам дали ще станеш,но все пак “СПОРТА Е ЗДРАВЕ”
ако прочетеш пак часта за фитнес упражненията, пише че съм запознат с тях, а не с домашните
например: лицеви с наклон :), всъщност само това е другите упражнения ги знам Просто не съм се бил замислил по-усилено
=/ Ще се контактувам с инструктор, програмата на Петко наистина е хубава може да е приложа.
edit: ходих на фитнес 8 месеца, имах изключителен напредък, но не съм доволен от себе си. Искам домашни условия, защото лятото...От град Лом съм ( река Дунав ) и с един приятел плувахме...доста, също така тичах и правех кръгови (тичане,кофички,набирания) за 2-3 месеца.. се чувствах по-силен и разбира се по-добре.
Мнението беше редактирано от Japi на 28.01.09 18:33.
Имал си напредък,но не си доволен от себе си..?? Как така, искал си повече за 8 месеца??
оф защо трябва да правиш нещата по-сложни =/ Напредък имах от 2та месеца през лятото, а 2007ма на фитнес не бях доволен от себе си. Имах мускулна маса а... сложно е, не е важно според мен как изглеждаш, а чувстваш. Нормално, хубаво оформен тип. Само малко корем и рамене ми остават, крака и гърди си имам. Започвам от утре и тичане, защото без него не става :)
Като правиш лицеви гледай да са с наклон и първата серия може да е със събрани ръце, втората серия с ръце на ширината на рамената, а третата серия да е с одалечени ръце. Мисля че така ще има по-голям ефект от тях.
Да вдигнеш краката си по-високо от раменете, за да има по-голямо натоварване. Например качи ги на стол. По-трудни са, но както писа No pain-No gain :)
под наклон се разбира краката ти да са по-високо от ръцете.тоест слагаш си краката на стол,легло и тнт и си правиш лицевите опори (колкото по-високо са краката,толкова по-трудно).А относно тренировката ти като цяло.Сигурно не само на мене ми се струва,че не си съвсем наясно какво точно целиш да постигнеш.Колкото за тонус добър вариант е нещо от сорта: лицеви опори 3-5 * 15 (примерно), коремни преси (тук ми е много трудно да кажа колко,поради причината,че има супер много разновидности и програми само за корем) и клекове може би 3 по 20-25.Сега вече ако си набавиш и дъмбели или лост можеш да тренираш по много различен начин.Като цяло е много трудно да се направи “програма” при положение,че никой не ти знае състоянието,целите,възможностите и тнт.И моя съвет най-вече е чети повече и сам си прецени какво,колко и как да правиш ;) Поздрави
29.01.09
08:19
Така или иначе сам ще стигнеш,че за да имаш мускулесто и атлетично тяло си трябва много труд,храна,тренировки и суплементи.Вкъщи пак можеш да правиш горе долу добра тренировка,колкото за тонус и пак ще имаш ефект,но не чак толкова голям.По темата:Ами щом си ходил на фитнес да си направиш една фитнес програма за у вас е много лесно.Само трябва да имаш въображение.За тежести-ако нямаш пари да си купиш хубави може да отидеш в някой пункт за вторични суровини и си купуваш там винаги има някакви стари и тежки гирички,пудовки и т.н.Махаш ръждата с шкурка и някакъв препарат за ръжда и ги боядисваш със спрей или бронз и т.н.Аз така съм правил,когато не трнирах в зала.Може да си вземеш някакви пружини и т.н.И започваш да заместваш упражненията,които не можеш да правиш в някоя програма.Например за гърди:
1.Обикновенни лицеви с широко разтворени ръце
2.Вместо полулег пак лицеви,но с ръце върху диван или нещо подобно
3.Вместо обратен лег-пак лицеви,но с крака на нещо високо
4.Може да правиш флайс на някаква маса или нещо подобно с гири и т.н.
5.Може да правиш с тях пулоувър
6.Изтласкване с дъбели и т.н.
За лицевите,ако искаш да са по-трудни слагаш някаква тежест на гърба-диск,раница пълна с бутилки с пясък или железа(няма нищо смешно-важното е,че ще работи)
За бицепс:
СГъване
един стол с облегалка може да го пригодиш за скот
концентрирано сгъване с дъмбел
и още много
За гръб-набирания с различен хват и т.н.
Гребане с дъмбел
Мъртва тяга с някаква тежест
За трицепс :
Закачаш една пружина някъде и дърпаш надолу-имитация на скрипец
С някаква тежест ще избутваш с тесен хват
Френско с една ръка и още много упражнения за трицепс има в сайта,които може да импровизираш
За рамо:
Разтваряне в страни,напред,назад,арнолд преси,раменни преси
За крака:клекове напади и т.н.
ВАжното в да импровизираш с всичко възможно-бутилки напълнени с вода,пясък,арматура.
ХАйде поздрави!
Чудесно. Мислих доста и прецених, лятото е далеч и тези 1-2 месеца ще ги избутам във Фитнеса, и като дойде лятото може да си продължавам да ходя или да не ходя, не много далеч от нас има място за тичане и успоредка...Мога да се набирам и Кофички
ето това е моето тяло преди 2 години,