Корем-Амплитуда

28.01.09
23:11

Предваретелно моля за извинение, ако повтарям тема, но не я намерих...

Става въпрос за коремни преси с малка амплитуда,взаимствани от каланетиката. Някой работи ли по този начин? При мен поради високо лично тегло така по малко се натоварва кръстът, а същевременно чувствам силна болка в коремната мускулатура. Та въпросът е дали тази болка е признак за ефективност или просто се мъча за тоя дето духа. Натоварването е наистина голямо, но все още не мога да преценя резултатите. Ще бъда благодарен, ако споделите опит.

29.01.09
07:00

А, къси коремни преси. Добри са, често се използват в бойните спортове, тъй както там се търси скорост на сгъване, т.е. възможно най- кратко движение. Аз лично обаче винаги съм предпочитал движения с цяла амплитуда и в пълен диапазон, поради причини свързани именне със заздравяването на ставите. За това не съм много “за” полуклека, 21 (за бицепс), както и за този вид преси, нищо че помпят повече.

29.01.09
07:41

Коремните преси с пълна амплитуда товарят твърде много hip flexor-ите, за сметка на корема. То и частичните не ги харесвам, ама поне оказват някакво натоварване на “плочките”.

BU

29.01.09
12:47

Коремните преси се правят,докато стигнеш положението точно преди да си отлепиш кръста от земята.Кръстът стои залепен!Това не са частични коремни преси,а нормални преси,които товарят горната част на дългите коремни мускули.

01.02.09
12:09

Дългите коремни мускули нямат горна и долна част.
Това е един цял мускул.

01.02.09
16:20

казано от biggggy на 28.01.09, 23:11:

Предваретелно моля за извинение, ако повтарям тема, но не я намерих...

Става въпрос за коремни преси с малка амплитуда,взаимствани от каланетиката. Някой работи ли по този начин? При мен поради високо лично тегло така по малко се натоварва кръстът, а същевременно чувствам силна болка в коремната мускулатура. Та въпросът е дали тази болка е признак за ефективност или просто се мъча за тоя дето духа. Натоварването е наистина голямо, но все още не мога да преценя резултатите. Ще бъда благодарен, ако споделите опит.

пробвай куче-птица, после планкове... има бая инфо по въпроса. Конвенционалните тренировки при теб ще са по-скоро  във вреда, спец консултация няма да е излишна

Мнението беше редактирано от jalokin на 01.02.09 16:21.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1