Добавки за възстановяване при онкоболни хора

Привет,

по принцип въпросът ми трябва да се отправи към лекар, но тъй като това вече беше направено и отговорите ми звучаха като НЕлекарски (разбирайте “некомпетентни”), бих искал да помоля да споделите мнение, ако, за нещастие, сте имали близък онкоболен или сте чували от свой приятели и познати ... т.е. питам патилото.

Какви продукти от healthy гамата би могло да се препоръчат на жена след операция от рак на гърдата?

29.01.09
16:55

Panax ginseng, pau d’arco,astragalus, soy isoflavoni, ginko biloba…
Но това са добавки които предотвратяват появата на болестта.
Дано да съм помогнал

29.01.09
17:37

При онкоболните имунната система е много слаба.... моят дядо ( бог да го прости) имаше рак - даваха му суроватка. Взимахме от добавките на Фит Лайн, но това беше отдавна - сега има голям избор........Също  Антиоксиданти, Биофлавоноиди....., голяма роля играят и хран. вещества, които постъпват в организма или храненето е от значение, както и позитивното мислене :)

Мнението беше редактирано от Ambriel на 29.01.09 17:43.

Благодаря. :)

Засега в списъка присъстват (т.е. предстои да се вземат) Келп, Гинко билоба, Алое вера, Антиоксидантен комплекс, Протеин. За последното се двуомя какъв като тип да е, марката е по-малкия проблем. За биофлавоноидите мислех и аз, само остава да проверя в какъв продукт присъстват осезаемо.

29.01.09
18:04

nowbg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=268&Itemid=71 ;)

29.01.09
19:08

Мога да предложа  гъбите “шийтаке” , те съдържат имуностимулиращи и тумор-инхибиращи субстанции;  чесънът, възпрепятства развитието на рака в началната му фаза, също стимулира имунната система в борбата с образуването на туморни клетки; Мелатонинът  - хормонът на епифизната железа, е важен не само за регулиране на съня, но действа  и имуностимулиращо,  повишава  Т- клетките и подпомага  естествените клетки – убийци в борбата им с туморите.

02.02.09
08:53

Трябва да се внимава.Някои видове тумори на млечна жлеза и простата са хормонозависими.В случая при жените онколозите подтискат естрогена, който е като растежен фактор при някои форми на рак.Следователно е добре храни и добавки да не съдържат естрогени и подобни вещества.Също така в някои случаи за лечение се използват антиметаболити на някои вещества.Например на фолиевата киселина.Тя участва в синтеза на нуклеиновите киселини.Прилагането на нейни антагонисти се стреми да блокира техния синтез и оттам бързия злокачествен растеж.Предполагам е добре в храни и добавки за онкоболни да няма излишък от тая фолиева киселина.Която може да стимулира клетъчното деление и растеж.introducer може да каже повече по въпроса.

02.02.09
15:32

http://www.lechitel.bg/product.php?p=69
Във вестник лечител(излиза всеки четвъртък) има талон за 15% отстъпка.
Препоръчвам ти капсулите от 600мг.За САМЕНТО се пише по много форуми
и казват,че действа.Аз също го пия от 2-3дни за имунната система.
Дозата е 1 капсула но може да се взимат 1 сутрин и 1 вечер преди хранене.
Дано да помогне.

Мнението беше редактирано от Nike09 на 02.02.09 16:03.

27.05.10
10:08

Здравейте, аз бих могла да препоръчам BioBran MGN-3. Той е най-ефективната налична хранителна добавка, която помага тялото да поддържа здрава и силна имунна система. Редуцира туморните образувания и ограничава метастазите. Можете да видите пълна информация за продукта на www.biobran-bg.com Това е сайта на официалните вносители за България.

Благодаря.

Засега в списъка присъстват (т.е. предстои да се вземат) Келп, Гинко билоба, Алое вера, Антиоксидантен комплекс, Протеин. За последното се двуомя какъв като тип да е, марката е по-малкия проблем. За биофлавоноидите мислех и аз, само остава да проверя в какъв продукт присъстват осезаемо.

@Димитър Михайлов Протеина, да бъде без овкусители  и оцветители или с минимално количество такива.

27.05.10
17:32

вие не гледате ли от кога е темата?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1