29.01.09
15:30
Привет,
по принцип въпросът ми трябва да се отправи към лекар, но тъй като това вече беше направено и отговорите ми звучаха като НЕлекарски (разбирайте “некомпетентни”), бих искал да помоля да споделите мнение, ако, за нещастие, сте имали близък онкоболен или сте чували от свой приятели и познати ... т.е. питам патилото.
Какви продукти от healthy гамата би могло да се препоръчат на жена след операция от рак на гърдата?
Panax ginseng, pau d’arco,astragalus, soy isoflavoni, ginko biloba…
Но това са добавки които предотвратяват появата на болестта.
Дано да съм помогнал
При онкоболните имунната система е много слаба.... моят дядо ( бог да го прости) имаше рак - даваха му суроватка. Взимахме от добавките на Фит Лайн, но това беше отдавна - сега има голям избор........Също Антиоксиданти, Биофлавоноиди....., голяма роля играят и хран. вещества, които постъпват в организма или храненето е от значение, както и позитивното мислене :)
Мнението беше редактирано от Ambriel на 29.01.09 17:43.
29.01.09
17:53
Благодаря. :)
Засега в списъка присъстват (т.е. предстои да се вземат) Келп, Гинко билоба, Алое вера, Антиоксидантен комплекс, Протеин. За последното се двуомя какъв като тип да е, марката е по-малкия проблем. За биофлавоноидите мислех и аз, само остава да проверя в какъв продукт присъстват осезаемо.
Мога да предложа гъбите “шийтаке” , те съдържат имуностимулиращи и тумор-инхибиращи субстанции; чесънът, възпрепятства развитието на рака в началната му фаза, също стимулира имунната система в борбата с образуването на туморни клетки; Мелатонинът - хормонът на епифизната железа, е важен не само за регулиране на съня, но действа и имуностимулиращо, повишава Т- клетките и подпомага естествените клетки – убийци в борбата им с туморите.
Трябва да се внимава.Някои видове тумори на млечна жлеза и простата са хормонозависими.В случая при жените онколозите подтискат естрогена, който е като растежен фактор при някои форми на рак.Следователно е добре храни и добавки да не съдържат естрогени и подобни вещества.Също така в някои случаи за лечение се използват антиметаболити на някои вещества.Например на фолиевата киселина.Тя участва в синтеза на нуклеиновите киселини.Прилагането на нейни антагонисти се стреми да блокира техния синтез и оттам бързия злокачествен растеж.Предполагам е добре в храни и добавки за онкоболни да няма излишък от тая фолиева киселина.Която може да стимулира клетъчното деление и растеж.introducer може да каже повече по въпроса.
http://www.lechitel.bg/product.php?p=69
Във вестник лечител(излиза всеки четвъртък) има талон за 15% отстъпка.
Препоръчвам ти капсулите от 600мг.За САМЕНТО се пише по много форуми
и казват,че действа.Аз също го пия от 2-3дни за имунната система.
Дозата е 1 капсула но може да се взимат 1 сутрин и 1 вечер преди хранене.
Дано да помогне.
Мнението беше редактирано от Nike09 на 02.02.09 16:03.
Здравейте, аз бих могла да препоръчам BioBran MGN-3. Той е най-ефективната налична хранителна добавка, която помага тялото да поддържа здрава и силна имунна система. Редуцира туморните образувания и ограничава метастазите. Можете да видите пълна информация за продукта на www.biobran-bg.com Това е сайта на официалните вносители за България.
27.05.10
13:28
Благодаря.
Засега в списъка присъстват (т.е. предстои да се вземат) Келп, Гинко билоба, Алое вера, Антиоксидантен комплекс, Протеин. За последното се двуомя какъв като тип да е, марката е по-малкия проблем. За биофлавоноидите мислех и аз, само остава да проверя в какъв продукт присъстват осезаемо.
@Димитър Михайлов Протеина, да бъде без овкусители и оцветители или с минимално количество такива.