спрях да качвам

29.01.09
17:58

на 20 години съм .183см 81-2 кг. тренирам от 1 година с малка пауза ...от 5-6 месеца блъскам здраво.. качих общо 18кг за 1 година и малко .. проблема е че вече спрях да качвам.. имам сила обаче не качвам не раста... не мога да спа и сам мн изнервен непрекъснато

мисля да почина една седмица и след това да сменя програмата .. само че не знам с каква програма...и ме е страх някак си да я сменя .. да не би да няма ефект

ето моята :
пон - ръце
вторник гърди
сряда релакс
четвъртък гръб трапец
петък рамо ... и крака от скоро .. (преди правех но след като спрях с футбола и спрях да ги права)
събота и неделя почивам... в почивките ходя да тичам... праа 20 мин кросче с умерено темпо..

и преси през ден ... а коремче си имам и не мога го махна...

ако имате савете и препоръки с радост ще ги прочета

Благодаря предварително

29.01.09
18:43

човек, какво значи спрях да качвам, та ти си качил 18кг за 1 година !!!
и другото, което погледни си програмата, в седмицата почиваш само сряда, съвета ми е да почиваш през ден

Мнението беше редактирано от Daniel на 29.01.09 18:59.

29.01.09
18:55

И къв е зора да тренираш всеки ден? То то там идва тва с НЕкачването. Ти са не си на стероиди, че да тренираш по-толкова и да качваш постоянно. Ако продължаваш така ще направиш точно обратното на това което искаш. На всеки 8-10 седмици прави по 1 седмица почивка. Тренирай не повече от 4 пъти в седмицата (за година стаж толкова). И това е. Яж и не бързай. Няма как да качиш с толкова тренировки.

29.01.09
22:54

и в събота и неделя също почивам .. само кардио права тогава...  някой ако може някав съвет относно програмата да ми даде .... или нещо което би ми помогнало за напред.... аз май сам тоя екзоморфен тип.. кадето са слаби и високи  приятелите ми казват че права много упражнения ...

Мнението беше редактирано от frederiko на 29.01.09 22:56.

Точно промяната от която те е страх ще даде нов стимул на мускула.Направи комбинация между малки и големи групи в една тренировка.Примерно гърди+трицепс,гръб+бицепс и останалите 2 дни рамене в единиа и крака в другия.Важни са и повторенията.Трябва да работиш с около 80-85% или 6-8 освен за краката.При тях трябва около 8-12.Това са стандарти за маса,но всеки човек е различен затова опитай различни методики за да стресираш мускула.Не гледай колко упражнения правиш,а колко са серийте на мускулна група.Примерно за крака като най-голяма група трябва повече да се работи-около 14-16 серии за квадрицепса само.

30.01.09
07:52

казано от 666_Deni_666 на 30.01.09, 06:12:

Точно промяната от която те е страх ще даде нов стимул на мускула.Направи комбинация между малки и големи групи в една тренировка.Примерно гърди+трицепс,гръб+бицепс и останалите 2 дни рамене в единиа и крака в другия.Важни са и повторенията.Трябва да работиш с около 80-85% или 6-8 освен за краката.При тях трябва около 8-12.Това са стандарти за маса,но всеки човек е различен затова опитай различни методики за да стресираш мускула.Не гледай колко упражнения правиш,а колко са серийте на мускулна група.Примерно за крака като най-голяма група трябва повече да се работи-около 14-16 серии за квадрицепса само.

е точно тая програма искам да пробвам... но някой ако може да ми каже по колко упражнения да права ... нещо ддз.. всичко ще е от полза

30.01.09
12:30

2-3 упражнения за малките групи; 3-4(МАХ) за големите (визирам гърба и краката). Не прекалявай и със серийте. Аз лично гледам да се втъквам в около 20тина серии (МАХ) на тренировка. И пак ти казвам, в случая не ти е толкова важна тренировката, колкото почивката. Тук правилто “колкото повече, толкова повече” не важи - демек, като тренираш повече няма да станеш по-як, а точно обратното можеш да постигнеш. Една година стаж - 4 тренировъчни дни са ти достатъчно.(освен ако не използваш забранени медикаменти) И тва че в събота и неделя почиваш като правиш кардио не го брой за почивка. Като кажеш “почивам” се има предвид “Цял ден не тренирам нищо, концентрирам се върху яденето и достатъчно сън.” Кардиото можеш преди/след тренировка да го правиш.

Мнението беше редактирано от Петров на 30.01.09 12:34.

30.01.09
17:29

ам и при яденето малко греша щото не винаги имам вазможност да ям това което трябва... хах иначе не знам дали има човек с по голям апетит от мене чесно... мн обичам да ям

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1