29.01.09
18:59
Здравейте!Имам един въпрос.Попринцип изтласкването на щанга от лег с тесен хват (за трицепс) като се прави,се хваща щангата в средата където е един грапав сектор.Обаче аз не я хващам там ами в зоната до нея която е гладка,защото като я хващам в средата има много голямо натоварване в китките ми и ме боли доста.Затова го правя така,обаче няколко пъти са ме питали “това нещо между гърди и трицепс ли е?” и се зачудих..Натоварването (за мен) си го усещам съвсем еднакво в трицепса (дали захвата ми е посредата или леко в страни) просто така не ме болят китките.Вие как мислите?
Темата беше редактирана от -=REFLEX=- на 29.01.09 19:02.
29.01.09
19:07
Прави го така,че да не те болят китките,естествено.На другите им кажи да си еб...разбра ме. :)
Ти и като правиш обикновена лежанка пак ти се товари трицепса,а като правиш тесен хват се товарят и гърдите...ако искаш направо махни упражнението,едни кофички така добре ще дойдат,или френско. :)
Мнението беше редактирано от BusyMan на 29.01.09 19:08.
Що да го маха това е основно (базово) упражнение за трицепс. От клека ти се товарят краката, от тягата също ти се товарят - това значи ли -Махни тягата?
виж различните варианти и си го прави така, че да не усещаш болка
http://www.bb-team.org/exercise/1172/
29.01.09
19:29
казано от Петров на 29.01.09, 19:12:
Що да го маха това е основно (базово) упражнение за трицепс. От клека ти се товарят краката, от тягата също ти се товарят - това значи ли -Махни тягата?
Бе ако ме боляха колената,мислиш че нямаше да я махна ? Него не му се “товари” китката,а го боли.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 29.01.09 19:30.
казано от -=REFLEX=- на 29.01.09, 18:59:
Здравейте!Имам един въпрос.Попринцип изтласкването на щанга от лег с тесен хват (за трицепс) като се прави,се хваща щангата в средата където е един грапав сектор.Обаче аз не я хващам там ами в зоната до нея която е гладка,защото като я хващам в средата има много голямо натоварване в китките ми и ме боли доста.Затова го правя така,обаче няколко пъти са ме питали “това нещо между гърди и трицепс ли е?” и се зачудих..Натоварването (за мен) си го усещам съвсем еднакво в трицепса (дали захвата ми е посредата или леко в страни) просто така не ме болят китките.Вие как мислите?
Хвата съвсем леко по-тесен от раменете. И ръцете прибрани до тялото, не да ти хвърчат лактите встрани. Това е правилната техника, другото само внася излишно напрежение в китките и не товари повече трицепса, напротив. А който твърди, че дланите трябва да са съвсем тясно или допрени - значи си няма и грам понятие. Не е нужно да слушаш всички “разбирачи” по залите.
Мнението беше редактирано от Петко К на 29.01.09 19:40.
Ето какво мисля аз по въпроса: именно това е упражнението, от което аз си контузих рамото преди 2 години. Докато не си убеден в правилното изпълнение, не се пъни излишно. Хвата е на ширината на раменете, лактите са плътно до тялото, но още по-важно е да усещаш КАК РАБОТИ именно трицепса, а не предното рамо! Т.е. изолирай максимално трицепса, особено, ако преди това си правил тренировка за гърди, от която предното рамо ще е доста изтощено.
Аз мога да кажа,че това упражнения в началото когато тренирах го правих често.После спрях,защото почнах да усещам повече гърдите и рамото и просто не ми дава нужния тонус и баланс върху трицепса така да се каже.Предпочитам
1-Френско
2-Пушдаун
3-Кик-бек
Може и кофички,макара да се връткат.
А колкото до болките-еми прави го както не те боли и гледай да се доближаваш максимално до правилното изпълнение.А тези които много ти говорят,просто им кажи да си го правят както те си знаят и да не те занимавам тебе....
абе аз хващам лоста ... с разтояние ена педя между китките ... обаче и на мене ми викат .. .фани го по тясно... апък аз така го чуствам добре .. ддз
Пушдаун-Трицепсово разгъване на горен скрипец http://www.bb-team.org/exercise/1162/
Кик-бек-Конски риткик му викат някои http://www.bb-team.org/exercise/1174/
казано от -=REFLEX=- на 29.01.09, 18:59:
Тия разбирачи дето ти дават съвети им сложи 110кг. на щангата и им кажи да направят 6-ца със събрани ръце и после ще ги питам дали така е правилно!
04.02.09
20:50
аз понякога загрявам само с лоста с допрени китки. работните серии са с ширина малко по тясно от раменете. иначе китките ти заминават, а с контузии в тях се пиши бегал. а от пишман разбирачи се пази като от жар
04.02.09
20:56
Аз днеска правиф 8-мица със 100кг, около 35 см между китките.
05.02.09
05:25
При всеки е различно, най-вече за Повдигане на щанга от лег с тесен хват и кик-бек.
При мен например, колкото и малка тежест да взема, кик-бека ми разкъсва рамената.... и просто съм го изключил от програмата си.
Сега правя:
Тесен хват
Френско
Пъшдаун ;)
А ти вкарай едни седящи кофички за трицепс