31.01.09
15:26
Здрувейте!
Бих искал да ускоря растежа в делтоидите/по естетически и други причини/. Тренирам на тридневен сплит през ден от 6 месеца:
Кардио, Гърди, Бицепс, Корем
Кардио, Рамо, Крака, Корем
Кардио, Гръб, Трицепс, Корем
Предполагам, че удвояването на раменната тренировка ще е противопоказно, заради опасност от претрениране, така че търся правилната тактика. Ще бъда благодарен за всеки съвет.
Да, удвояването й ще доведе по-скоро до негативи. Кажи какви упражнения правиш. Хармонично ли се развиват мускулните групи и само рамената ли изостават.
31.01.09
18:00
ЕМи бих ти препоръчал да изнесеш рамената в началото на седмицата,обаче ти като ходиш три пъти незнам как ще съчетаеш другите мускулни групи.
Може нещо такова:Рамо,гръб;гърди,трицепс;крака,бицепс и корема където решиш.Обаче,за сметка на рамото намали едно упражнение за гърба.
за рамо 3 упражнения (тежки) и за гръб 3 упражнения,на които не си даваш много зор.Така може и да дръпне.
Всичко се развива добре, а и рамената не изостават , но поради високо тегло и развит трапец трудна се забелязват. Тренирам ги с преси дъмбели 4х8, повдигания в страни 4х8 и повдигания назад 4х8, като понякога заменям пресите с хибридни Арнолд преси и ако имам сили добавям повдигания напред. Всъщност този въпрос е по-скоро каприз, но като цяло ме интересува как стои въпросът с ускореното развитие на дадена мускулна група в рамките на дадена програма
намали тренировките за корем или ги изнеси в други дни и разхвърляй рамената - предното рамо с гърдите, задното рамо с гърба, а средната част с краката и прави 2 упр за нея
4 серии са много от упражнение. Прави по 3. Ако рамо правиш в един ден - 3 упражнения по 3 серии. И аз мисля, че е добре да се разпредели с гърди и гръб.