Препоръки за моята програма

04.02.09
10:19

Здравейте!
Аз съм на 22 години, 181см, 75кг, 35 студена ръка, слаби гърди и гръб, леко омазнен корем, определям се като ектоморф. Тренирал съм преди години, така че съм горе-долу запознат, но винаги има какво да се научи:). След нова година реших да вляза във форма и започнах зала отново. Тренирам от почти месец и гледам да хапвам по 4-5 пъти на ден, а за добавка пия гейнърче сутрин и след тренировка, което не е кой знае какво, но го намерих на добра цена. Ето я и седмичната ми програма:
Понеделник - Гърди и Корем
Изтласкване на щанга от лег:      3х8 пирамида
Изтласкване на щанга от полулег:  3х8 пирамида
Флайс от лег:                      3х8 пирамида
Пулоувър:                          3х15 с една тежест
Вторник - Гръб и Трапец
Придърпване на вертикален скрипец пред гърди:  4х8 пирамида
Придърпване на вертикален скрипец зад врат:    4х8 пирамида
Придърпване на долен скрипец:                  4х8 пирамида
Четвъртото ми упражнение много прилича на Широко гребане с дъмбели от наклон, но го изпълнявам на машина при която подпирам гърди на облегалка и дърпам приставка на която са сложени тежестите  3х8 пирамида
Повдиане на трапец с щанга:                      3х8 пирамида
Сряда - Почивка
Четвъртак - Бицепс и Трицепс
Бицепсово сгъване с щанга от стоеж с прав лост:  3х8 пирамида
Бицепсово сгъване с дъмбели:                    3х8 с еднаква тежест
Скотово сгъване с щанга:                        3х8 пирамида
Повдигане на щанга от лег в тесен хват:          3х8 пирамида
Френска преса:                                    3х8 пирамида
Трицепсово разгъване на горен скрипец с лост:  3х8 пирамида
Петък - Крака и Рамо
Клякане с щанга:                      4х12 с една тежест за сега
Бедрено сгъване:                      4х15 с една тежест
Лек Екстензия:                        4х15 с една тежест
Повдигане на пръсти на калф машина: 3х20-25 с една тежест
Раменна преса на машина:            3х8 пирамида
Повдигане на ръцете напред:          3х8 с една тежест
Събота и Неделя - Почивка
Гледам да спазвам хранителния режим всеки ден, като имам малки пропуски.
Пиша темата, за да я погледнете и ако видите нещо грешно да дадете съвет. Също така и в залата засяках някакъв инструктор, който ми каза, че правя много упръжнения за гърди, по-добре било да правя само 3, но в 5х12-15. Като го чух ми се стори странно, но реших все пак да попитам и тук, за да не се окаже, че грешката е в мен. Нали знаете, човек се учи докато е жив.
След първия месец мисля да направя почивка една седмица и да си купя креатин, декстроза и протеин, на някоя по-сериозна фирма и почвам да зареждам. Това е за сега.

04.02.09
11:33

“Тренирам от почти месец ” - По тази програма ли? Предполагам за маса..

Впрочем мойта най-първа програма беше почти същата, но ми казаха да я сменя, била за напреднали. 5-дневните сплитове били за хора с културистични цели.
http://www.bb-team.org/fitness/workouts/

FL

04.02.09
17:16

Според мен е добра програмата,аз съм по горе доло същата само че рацете ги правя в края на седмицата.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1