скълкрашър...

04.02.09
14:34

...или френското. И по-точно въпросът ми е за амплитудата. Засега го правя в много чист вид, отскоро от легнало положение. Пускам до съприкосновение с челото, задържам в долна позиция и бавно разгъвам до изпъване на лактите. Тежестта е 30 кг, а целта - маса. При елиминиране на съприкосновението с челото, упражнението драстично се облекчава и мога да си позволя доста по-сериозна тежест. Въпросът ми е да се придържам ли към тази стриктна форма и да напредвам бавно с тежестите или да съкратя малко амплитудата и да сложа по-голяма тежест?

Няма нужда да докосваш челото с лоста. Пускай го пак така както сега, но спирай лоста максимално близо до челото ти без да го докосваш. Това е. Останалото с тежестите ти си го преценявай.

04.02.09
14:53

Френската преса не дава желания ефект ако се наруши техниката.Стреми се към възможно най-чиста техника, но не пренебгрегвай и работната тежест.Общо взето трябва да намериш баланса между двете, че да върви работата ;)

04.02.09
17:16

Пускам до съприкосновение с челото, задържам в долна позиция и бавно разгъвам до изпъване на лактите.

лактите не се изпъват:)

BE

04.02.09
20:38

казано от festo на 04.02.09, 17:16:

лактите не се изпъват:)

Изпъват се, но не се заключват ;)

ГН

05.02.09
08:53

Не ефатално ако се заключат за моменат, ако са изнесени назад - по този начин трицепса пак остава в напрежение. Аз напоследък го правя точно така, но не заключвам не задруго, а зощото именно тогава ме болят лакътните сухожилия, които разбира се, както при всеки трерниращ от малко по-дълъг период, са контузени.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1