програма за фитнес с по малко дни

04.02.09
18:14

здравеите всички почитатели на фитнеса.
имам следния проблем...дълго дълго време се рових в интеренет и се канех да започна да тренирам....така де хванах се и започнах сериозно да тренирам вече но още съм новобранец.гледах всякакви програми които са разпрострени в повече дни....но случайно се натъкнах на статия в интернет че възтановяването на мускулите е около 72 часа.пробвах нормална програма с повече дни и нещо не ми хареса...та мисълта ми е: понеже се съобразявам с това да имат достатъчно време мускулите да починат ми излиза по удобно програмата да е следната:за качване на ММ
1 ден гърди,бицепс,трицепс
2 ден гръб и рамена (евентуално корем и трапец)

не искам да тренирам за сега крака...просто нямам желание
и 2 дена почивка и после пак 1 ден и втори ден както съм го описал....като така давам на мускулите ми да почиват около 72 часа между тренировките. искам да знам такъв вид програма добре ли е или не. и какво мислите за нея.
21 години 70kg единствено тази програма ми е удобна ако това има значение изобщо.храня се стабилно не пазя определена диета...гледам да има много манджа в чинията.мерси за отделеното време и съм отворен за съвети и критики.

Темата беше редактирана от vankata871226 на 04.02.09 18:20.

04.02.09
20:10

Все ми се струва, че двудневен сплит е малко неорганизиран. Аз при гърди и бицепс в един ден се уморявам хубаво, а ако има и трицепс незнам, помисли. Мисля, че начесто по малко е по добре. Що се отнася до яденето, май е важно не само колко, но и какво има в чинията... :) . Успех!

05.02.09
09:48

Новобранец си казваш, а защо тогава тренираш по сплит? Ако ще тренираш 2 дена в седмицата по-добре цяло тяло отколкото така - пак ще качваш. Тренирай крака!

Ден 1:
1.Равен Лег
2.Гребане с щанга
3.Клек
4.Разтваряне за средно рамо

Ден 2:
1.Горен лег
2.Набиране с подхват/надхват
3.Тяга
4.Кофички

За ръцете не съм сложил упражнения, те ще растат покрай другите групи :).

PS:Оп, забравих бутане нагоре - прави раменни преси.Ако в ден 2 ти идва тежко махни кофите.
Тези 72 часа, за които говориш не са просто ей така, да има време.През тях се храни здраво и спи повече.

Мнението беше редактирано от -razoR- на 05.02.09 09:58.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1