Трицепс

05.02.09
13:44

За трицепс достатъчни ли са 2 упражнения по 3 серии за маса?Примерно вдигане с тесен хват от лег и кик бек.
За бицепс пак правя 2 по 3 серии.За трицепса добре ли са или да ги вдигна на 2 упражнения по 4 серии?Повторенията са
10-8-6 и за бицепса също .

Темата беше редактирана от Nike09 на 05.02.09 15:59.

За маса се вдига тежко. Кик-бекът е за оформяне и релеф, ако се замислиш за килограмите, с които се прави, спрямо тези на тесния лег, френското или кофичките с тежест. По-добре го замени с някое от тях.
Моето мнение е, че и две упражнения са много за бицепса и за трицепса, но малцина ще ме послушат :)
Все пак дай цялата си програма и ще получиш по-точни отговори.

05.02.09
14:29

За трицепс мисля, че 3 упражнения ще са по-добре - френско/лег тесен хват, кофички, разгъване зад врат с 1 ръка...бицепса сгъване с прав/крив лост като първо упр в 4 серии и редуващо сгъване с дъмбели от стоеж в 3 серии...2 упр за бицепс стигат по мое мнение ;]

05.02.09
14:42

казано от Oranje на 05.02.09, 14:25:

За маса се вдига тежко. Кик-бекът е за оформяне и релеф, ако се замислиш за килограмите, с които се прави, спрямо тези на тесния лег, френското или кофичките с тежест. По-добре го замени с някое от тях.
Моето мнение е, че и две упражнения са много за бицепса и за трицепса, но малцина ще ме послушат :)
Все пак дай цялата си програма и ще получиш по-точни отговори.

Аз тренирам в нас .За това са ми ограничени упражненията имам лежанка,дъмбели,крив лост и лост за трицепс http://www.sportdepot.bg/products/fitness/weight/rods/973-lost-triceps.
С тоя лост за трицепс какви упражнения още могат да се правят?Не го използвам  почти  тоя лост!
Няма ли да има разтеж с тая програма за ръце?

Мнението беше редактирано от Nike09 на 05.02.09 14:51.

казано от Nike09 на 05.02.09, 14:42:

Аз тренирам в нас .За това са ми ограничени упражненията имам лежанка,дъмбели,крив лост и лост за трицепс http://www.sportdepot.bg/products/fitness/weight/rods/973-lost-triceps.
С тоя лост за трицепс какви упражнения още могат да се правят?
Няма ли да има разтеж с тая програма за ръце?

Може да правиш френско от лег, или седеж/стоеж с кривия лост. Разгъването на дъмпбел над глава с една или две ръце също е много по-добро за маса от кик-бека...
Трябва да си кажеш цялата програма. Само с програмата ти за ръце без да знаем как тренираш като цяло нищо не можем да ти кажем. Например: правиш 5 упражнения по 5 серии за гръб и след това ти идва бицепса - много ясно, че така претренираш...
Между другото, ако не се храниш достатъчно, дори с програмата на Арни/Кевин/Рони/Дейв/Дориан... няма да качиш. Обратното - при правилно хранене и даже с програма за релеф ще качиш маса. Звучи нелогично и странно, но хилядите по залите следват логиката и...си стоят хилави.

05.02.09
15:08

Тренирам в 5 дни в седмицата понеделник-петък в отделен ден всяка мускулта група.
3 упражнения за голяма и 2 за малка мускулна група.

05.02.09
15:10

казано от Nike09 на 05.02.09, 15:08:

Тренирам в 5 дни в седмицата понеделник-петък в отделен ден всяка мускулта група.
3 упражнения за голяма и 2 за малка мускулна група.

Повторения , килограми , натовареност ? Обясни по-подробно , ако искаш помощ от човека.

05.02.09
15:52

За всички групи правя по 3 серии с 10-8 6 повторения освен за гръб и трапец.
За тях правя по 15-12 10 повторения.

Мнението беше редактирано от Nike09 на 05.02.09 15:53.

05.02.09
17:19

Пробвай 1 месец само супер серии .Бицепс - трицепс по 3 упр. Крив лост за бицепс веднага Френско .. 2)скотово - дъмбел зад глава 3/по твой избор за донапомпване от 10 до 12 повторения

05.02.09
19:47

Ако използваш сега супер серийте ще използваш напразно един много голям коз, който по-нататък ще ти е много по-полезен от сега.Ако правиш трицепса с гърдите едно упражнение ти стига, иначе 2..1 Базово тежко + едно изолиращо.Кикбекът не съм съгласен, че не се ползва за маса.Лично аз го ползвам и съм много доволен от него, пък и упражнения за маса и релеф няма.. има хранене за едното и хранене за другото ;)

Има упражнения за маса и упражнения за.. губене на времето. Според мен 2 упражнения за трицепс са малко, освен ако не го тренира след гърдите примерно. Това да разчиташ на кикбек за обем - не мерси

03.03.09
13:14

Според мен 2 упражнения не са нищо...Поне 3-4…С малко повторения и големи тежести,така се тренира за маса.Аз преди превех много повторения с малко килограми и ефекта беше много по0-малък от сега,когато правя с големи тежести и млакоп повторения.;););)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1