Тренировка за крака

05.02.09
16:10

Здравейте,имам проблем с краката,а именно че са много сухи и по специално вътрешната част. 180см - 70 кг съм  и тренирам крака 1 седмично,умишлено почвам седмицата с тренировката за крака и ги комбинирам с рамо.Тренировката включва клек(3-4 с.),сгъване на машина(3 с.) и римска тяга(3 с.) ,.Надявам се някой да даде съвет за акцентиране на вътршната част и благодаря предвариелно.

05.02.09
16:18

Пич би ли ми обяснил какво разбираш под сухи ;)

05.02.09
19:41

Най-важното в случая е да оставиш краката сами, махни рамото от този ден. Не казваш броя повторения, които правиш, аз бих те посъветвал да държиш над 10 в серия. Правиш едно базово упражнение и две за задно бедро, а квадрицепса, който е много по-голям мускул не го изолираш. Нещо такова може да опиташ
Клек
Бедрено разгъване
Напади
Сгъване за задно бедро или римска тяга
Не знам какво правиш след деня за крака, но най-добре да почиваш или поне да не правиш гръб(ако правиш тяга или гребане за него). Като акцент на вътрешната част на този етап може да клякаш с по-широк разкрач, изолиращи упражнения не са ти необходими в момента.

Мнението беше редактирано от Ultima Ratio на 05.02.09 19:45.

06.02.09
14:56

Клякай до долу - много яко натоварва целите крака

AZ

06.02.09
15:21

сгъване на машина за аддуктори,клек и лег преси до долу,а не до успоредно положение,клек с по-широк разкрач,сумо тяга с широк разкрач.Попринцип,за да ги развиеш не трябва много време-за няколко месеца ще усетиш резултата.
п.с.Какво имаш в предвид под “сухи”?
По-здрави

06.02.09
19:04

Нека попитам в тази тема. До къде трябва да се кляка и на каква ширина трябва да са краката за да не растат седалищните мускули? Защото съм нисък и в никакъв случай не искам да кача някой и друг сантиметър в задните части, даже напротив искам да намаля с 1-2 см.

06.02.09
21:23

Според мен в твоя случай ще е по-добре да правиш преден клек, който е много по-сложен от задния но натоварва значително по-малко глутеуса и акцентира върху предното бедро.

06.02.09
21:28

Предният клек е добър вариант в твоя случай. Колкото до стандартното клякане, моето мнение е, че най-добре да се прави с разкрач малко по-широк от раменете и да се кляка малко под успоредно положение.

07.02.09
09:47

под сухи крака разбирам че са като клечки(само кокал) ,а повторенията са над 10 наистина като второто упражнение е разгъвач на машина ,а не както съм написъл грешно сгъвач и  на следващият ден правя само гърди

07.02.09
09:50

и бихте ли пояснили какво значи сумо клек и преден клек ?

AZ

07.02.09
17:03

сумо тяга се казва http://www.youtube.com/watch?v=z5SXCA9SEY8
преден клек http://www.vbox7.com/play:95693ade
Придържай се към повторенията за маса,обърни внимание на храната.

07.02.09
17:32

предния клек си иска майсторлък, аз не го владея.
гледай да усвоиш формата преди да качваш кг-те.

07.02.09
19:30

Щом според тебе краката са ти сухи, за този проблем влез в раздела “Хранителен режим за покачване на тегло” :)

08.02.09
13:51

Благодаря за видеото и за съветите,ще пробвам някои работи.

08.02.09
16:23

Това е техниката - http://www.belchohristov.com/2747.html

09.02.09
18:08

Защо му писахте да махне раменете от деня за крака?

09.02.09
18:44

Още много други хора ще го потвърдят-ако тренираш заедно раменете и краката, едното със сигурност ще изостава. Ако влагаш необходимите усилия в една здрава тренировка с клякане и лег преса примерно, как ще имаш енергия после за раменете? Това съчетание, поне за мен е неудачно и основната причина да се прави е подценяването на краката и слагането им в някой ден колкото да не е без хич.

10.02.09
19:33

казано от Ultima Ratio на 09.02.09, 18:44:

Още много други хора ще го потвърдят-ако тренираш заедно раменете и краката, едното със сигурност ще изостава. Ако влагаш необходимите усилия в една здрава тренировка с клякане и лег преса примерно, как ще имаш енергия после за раменете? Това съчетание, поне за мен е неудачно и основната причина да се прави е подценяването на краката и слагането им в някой ден колкото да не е без хич.

Понеже не искам да ходя над 3 пъти седмично на фитнеса,не че нямам време,заради други съображения и се чудих как да ги групирам групите и реших и после видях едно момче тук я беше писало същата комбинация гърди-корем-бицепс(рамената ако тук ги сложа някои тук писаха,че с гърди се пренатоварвали) след това гръб-трицепс и трети ден крака и раменете остават с тях.Може би с гърба е по-добре да ги включа,но и трицепс правя тогава...Малко излизам от темата за което се извинявам.Обаче ми прави нещо впечатление,ще направя тема за това в следващите дни да го дискутираме-незнайни войни,хора без никакъв стаж в някоя специфична област ако някой зададе такъв въпрос или въобще без да разбират едва ли не нищо(не подценявам хората примерно ако не изглежда по начина по който някой който пита иска да стане не означава че няма познанията да му помогне) дават акъли и един пише едно,друг пише обратното и всеки си държи на неговото си и форума става една голяма каша

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1