08.02.09
19:35
Наскоро се зарибих по фитнес и вече 2ри месец ходя.Пробвах сякакви програми и в търсене на идеалата реших да пробвам следното: 1ви ден бицепс и трицепс;2ри ден гръб,рамо и трипец;3ти ден гърди,крака и тяга ( или общо - трибои ). От всичко прочетено във форума мисля че може би ще има ефект ако пробвам така.Моля ако е неправилно някои по запознат да ми каже.
Малко инфо за мен:1992г.,173 см,76 кг,ръка 37/38. Лег правя малко - 82кг.Клек 110кг.Тяга 110кг.Гоня сила и обем,ако изобщо се съчетават двете.Смятам че съм добре ;]
Темата беше редактирана от climbata на 08.02.09 19:53.
Първата грешка, която съм сигурен, че всички забелязват е мястото на тягата ! Тя е основно, базово упражнение за гърба, така че мястото й не е в тренировката за гърди ! Не виждам и корема къде е ?
казано от climbata на 08.02.09, 19:35:
тарся хубава програма
Да готви добре и да е руса? : D
Ами, малко ли програми има в сайта? За два месеца всичките ли ги изпробва?
Ето ти една “класическа” програма:
Гърди / бицепс / корем
почивка
Гръб / трицепс / трапец
почивка
Крака / рамо / хм.. предмищница?
почивка
Ай фафла за всички.
може и да е възможно да се съчетаят двете ти цели, но не и с тази програма според мен.
аз бих я направи по друг начин
1.гръб+задно рамо+трицепс - тук тягата я правиш като за тренировка за сила (много серии с малко повторения) и добавяш още 1-2 упражнения за гръб (гребане, скрипец) по типично културистичен тип тренировка.
2.гърди+предно рамо+бицепс - принципа е същия като на предната тренировка (лег с много серии и малко повторения + още 1-2 за гърди)
3.крака+средно рамо - същия принцип
самото построяване на тренировките по упражнения и серии зависи от възстановяването ти.
ако искаш пробвай така. успех