Ииии Весито е пак тук :)
Не можете да си представите с какъв кеф ще напиша отчета си за вчера т.е. за 05.02.09, защото той започва така :
05.02.2009:
6,00 - сутришно кафе за разсънване
6.40 - 7.15 крос в Морската градина, голям кеф, много зареждащо действа :) и с това яко време :-)
7.25 - бърз душ, сушене и т.н.
закуска : 9,00 - попара от 3 с.л.овесени трици, сварени, извара, канела и ленено семе :)
11,00 - 30-40 гр. кашу сурово :) та то сурово ми е по вкусно
обяд 12,20 - салата домати и краставици поръсени със сиренце + 2 ф.Вита ръж с топ.сиренце за сандвичи
14,00 - следобедно кафенце %-P
някъде към 15,30 - засвири цигулката в стомахчето ми и гризнах още 30 - 40 гр. от кашуто :red: ммммм......
19,00 - тренировка ТАЕ БО егати кефа, супер интензивно кардио, след това ръце, брич, дупара и коремец всичко със собствено тегло с много повторения.......нали се сещате,...” и още една осмица.....и последни три осмици”.......и така докато ти се откачи крака :)
21,00 вечеря - 200 гр. салата зеле, саладки и моркови със 185 гр. риба тон в собствен сос, околу 50 - 60 гр. шунка и....:red: чашка бяло винце :) само чашка си беше....
Така, равносметката за вчерашния ден, супер КАРДИО ДЕН, Весито е доволно а краченцата му още по доволни :)
Затова пук днес ще обърна повечко внимание на горната част на телцето ми :)
Та това е драги ми смехурковци, супер готин и доволен завършек на работната седмица, кеф, нали :)
П.П. Абе тия дни ще трябва да се мееря с метърчето у дома, нещо дънките ми са някак си по широчки вече :)
Поздрави
Веси
казано от vessi на 06.02.09, 07:25:
6.40 - 7.15 крос в Морската градина, голям кеф, много зареждащо действа :) и с това яко време :-)
Еххх, как ме кефи ентусиазмът ти! Аз вече така съм привикнала към това бягане, че не ме зарежда за деня...Усещам колко имам нужда от него, само ако не го направя :) Но се сещам в началото като започнах да бягам направо летях през целия ден ;)
казано от vessi на 06.02.09, 07:25:
11,00 - 30-40 гр. кашу сурово :) та то сурово ми е по вкусно
Освен, че е по-вкусно, е и по-полезно ;) Като се изпекат ядките, полезните им мазнини и те се ‘изпичат’.
Мен тичането винаги ме е зареждало, по принцип обожавам да тичам, но напоследък го правех само в залата :cheese: и открих 10-те разлики definitely, а и ти Лимка си главната виновница да знаш....:)
...хмм...ама днес имах малки пререкания с две уличните песчета :coolsmirk: ама ми помогна един чичко, че ги превика.....единствено те ме притесняват, инъче кеф....
Хапвам си сладко пред РС-то в офиса, и се сещам....аз довечера съм в залата по план :) Но, мисля да си направя една комплексна тренировка и да видя как ще се чувствам, и смятам да сравня с кръговата и която по ми допада нея да приложа за известно време :)
например нещо такова:
клекове с тежест
например 15 кг. 5х5 ( мисля да приложа и да пробвам техниката на Венци ) :)
напади с 10 кг. х 5 в ръка
общо 5х5
римска тяга с кг.??? не знам с колко ще видим
5х5
гърди от полулег
5х5
рамени преси 5х5
разтв.на рамо в страни 5х5 с 5 кг.
бицепсово скъване 5х5 с 55 кг. дъмбел
във всяка ръка
трицепс на скрипец
5х5
коремни лакти - колене, :) но на пода с прилепнал кръст
до отказ
Как мислете :) добре ли е тази спретната на бързо програмка ?
Абе къде е Уини, няма я :roll:
Осем упражнения в 5х5?! Не мисля че е подходящо, още повече пък такива като разтваряне, разгъване на скрипец и сгъване.
казано от Петко К на 06.02.09, 11:40:
Осем упражнения в 5х5?! Не мисля че е подходящо, още повече пък такива като разтваряне, разгъване на скрипец и сгъване.
В смисъл ? Защо с по големи тежести по малко повторения, не става ли ?
06.02.09
12:15
Веси, не прави тяга, клек и напад в една тренировка ако правиш 5х5. Избери си едно от трите :) 15 кг клек ми се струват лекички за теб - прибвай първо с лоста който е 20 кг и после товари. Целта е да ти е трудно на 3тото повторение вече. Внимавай за техниката също - при тежки кг колената ти не трябва да минават нивото на пръстите като клякаш и трябва да сочат навън....
Хайде успех и пиши как си :)
ПП ако ще тренираш 5х5 търси упражнения които натоварват малките И големите мускули. Прави арнолд преси или военни преси, чукове, гребане, набирания, кофички няма смисъл да изолираш малките групи мускули като бицепс и трицепс в отделни упражнения
Мнението беше редактирано от Венцеслава Атилова на 06.02.09 12:18.
Аха, сега разбрах ОК благодаря ви :) абе ще я видим каква ще я сколасам довечера :)
Хммм....промяна в плана за днешната тренировка :) нищо де какво пък :) ами днес отново ТАЕ БО, няма как, трябва да помогна на приятелката ми :) и ще водя тренировката :)
Ей ма на хопала :) най - накрая сядам и аз да се отчета :)
Така значи 06.02.2009 :
6.00 - 6.30 ставане и разсънване с първото кафе за петъчния ден
6.40 - 7.15 сутришен крос в Морската градина Делфинариум Летен театър и пак Делфинариума :) супер яко се получи
7.30 - душ и хопала на работа
9.00 закуска купичка попара от 3с.л.овесени трици, ленено семе извара, канела, но ми доди в повече и половината остана :)
10.45 - 40 гр.кашу
12.30 13.00 обяд от 2ф.Вита ръжен с шунка и кашкавалец и зелена салата
14.45 - остатъка от сутришната ми попарка, е няма да я връщам я :-)
15.45 пак една колежка черпи, ама ви казвам ама се сдържах и само ядки ядох, бадеми, кашу и лешници но май ги завормих околу 60 - 70 гр.
19.00 тренировка Тае Бо, бях инструктор, мнооогооо яко се получи, направо изтекох в залата, бая вода изтече от мен :)
21.00 вечеря - огромна салата от зеле два домата и 160 гр. риба тон :) и някъде към 50 гр. пил.филе на скара :)
21.45 беж в банята и сладко сладко похърквах към 22.30 :)
много тежка седмица беше, от към работно естиство, но пък от към храна и тренировки съм доволна :)
Днес 07.02.2009 ми е зареждащия ден и си похапвам повичко, но сутринта реших да се замеря, отдавна не бях хващала метъра :) и резултатите ми харесаха :)
Значи :
Гърди - 88см.(-3) :smirk:
Талия - 68 см.(-3) тук доволно
Ханш - 92см.(-2) пак доволно
Бедър - 52см.(-2) още по доволно :)
Над коляно - 37 ( тук не знам дали има - или + щото преди не си знаех там обиколката :)
Бицепс - отпуснат - 27 см. стегнат 28 см.
Килограми не знам колко, не вярвам на кантари а само на дрехите си и на метърчето :)
Еми това е от мен за днес, утре ще кажа какво си похапвах днес, щото и в момента продължавам :-)
Хайде лека и спокойна вечер :)
Мнението беше редактирано от Vess на 07.02.09 18:31.
Веси, не са ли ти много 2 кардиотренировки в един ден. В смисъл сигурна съм че не усещаш умора, щото аз съм същата относно кардиото, ама ще си стопиш мускулите. Остави си кроса за деня с тежестите или за отделен ден. Ще се сгромолясаш от претрениране без да се усетиш особено с толкова малко въглехидрати и ще си прецакаш хубавите резултати. От опит го казвам. Аз така заслабнах доста, после като минах на нормални тренировки и храна светкавично качих, защото си бях свикнала организма на много натоварване и сега 2 кила не мога да ги сваля сто месеца. Това е само съвет, не се сърди че ти се бъркам :-)
Да Дива 97 знам това което ми казваш, но просто се наложи понеже замествах инструкторката, :) инъче както ти казваш мисля да правя тичането сутрин да е само когато имам вечерта тренировка с тежести :) не ми се ще мускулчетат ми да заминат :)
Добро утро ехооооо :)
Ами аз за вчера няма кой знае какво да се отчитам, нямах тренировка, имах нужда да си почина малко, но за сметка на това пък ми беше яшния ден и.....лелееее малееее....голямо пл’скане :) заредих телцето с въглени и днес се чувствам супер :)
Значи 07.02.2009 :
закуска : 9.30 кафе и овесени ядки и трици сварени с канела
до тук добре
междинно 11.30 2 ф.Вита с кашкавалче
пак добре :)
13.30 200 гр.извара със Степче и малко вода, става като кремче :) пак доволно :)
15.50 някъде там ядки 50 гр. бадем
обаче после.....ходихме на гости на сестра ми, семейна среща и...познайте, едни софри едни яденета....
и шоколадови бонбонки си хапнах и...още много нещица :) ееее.....
но този апетит си показа основанието, ” онези дни ” дойдоха :-S абе по раничко, но нищо, важното е че ги има :)
И така, но днес отново съм в режим, доволна и ще има тренировка днес, и то силова :)
Хайде хубав неделен ден ви желая :)
Закуска само от въглехидрати ? - и е добре ? хм
междинно хранене с транс мазнини и пак е добре брей :)
Мнението беше редактирано от tonu на 08.02.09 08:58.
Да, за мен това е идеалната закуска, за някой може да не е ОК, но аз се мъча да се храня нещо междинно между РБР и НВД.
А и както виждаш това ми беше зареждащия ден, така че мисля че всичко е ОК, пък и важното че за мен е ОК де :)
Вие ако знаете още какво си похапвах през деня, но....това ще си го запазя за мен, все пак зареждах яката, но от днес отново сам си аз :)
Абе кръговата тренировка ми допадна, но днес май ще започна пак да вляза в групи по дни :)
Нещо тия тонизиращи тренировки ми се струват че не им е тук и в този момент мястото :) та аз не съм спирала, мисля че нямам нужда от тонизиране а имам нужда да започна да работя вече по сериозно, все пак искам по добри резултати де :)
Вие как мислите ? :)
Мнението беше редактирано от Vess на 08.02.09 09:43.
Няма значение режима какъв ти е, просто сутрин трябва задължително източник на белтъчини и то бързи, това дали ще зареждаш или не няма значение.
и извинявай ако ти спамя в дневника.
казано от tonu на 08.02.09, 08:58:
междинно хранене с транс мазнини и пак е добре брей :)
E не може да не я схока някой мъж значи. Момичето казва че зарежда, освен това под онези дни се има предвид предменструален синдром. Това е нещо което което мъжката психика дори не може да си представи. Тъй че като за “онези дни” даже нищо не е яла.
С най-добри чувства.
Не, не ми спамиш дневника, по принцип закусвам с овес.трици и с много извара смесено, то тази сутрин нямах извара у дома и си ги сварих само триците и ядките, но няма значение де, важното е че днес вече всичко ще е постаруму :)
казано от diva 97 на 08.02.09, 10:02:
казано от tonu на 08.02.09, 08:58:
междинно хранене с транс мазнини и пак е добре брей :)E не може да не я схока някой мъж значи. Момичето казва че зарежда, освен това под онези дни се има предвид предменструален синдром. Това е нещо което което мъжката психика дори не може да си представи. Тъй че като за “онези дни” даже нищо не е яла.
С най-добри чувства.
:) ехо здравей и на теб Дива, да така е права е че бях в ПМС, но вече всичко свърши, защото вече цикъла е на лице :)
А мъже, повярвайте че когато дойдат тия дни...лелееее малееее много гадно .....
Няма значение, на вън се очертава да е един страхотен топъл февруарски ден, така че пожелавам на всички ви хубава неделя :)
Ехо, добро утро на всички :)
:down: днес нямаше как да тичам в Морската градина, понеже бях на урок по английски ....е нищо, но утре съм на лице :)
Така каква я свърших вчера :)
08.02.2009
9,00 кафе горчиво
9,30 телешко сушено, сирене 50 гр., сушеница.....поради липса на друго.....
12,00 1 кюфте и 1 кебапче на скара
14,00 попарка от овесени трици, ленено семе, извараоколу 100 гр. канела
16,30 50 гр.кашкавалец :)
18,00 тренировка
20,30 салата от бяла ряпа и моркови, малко кашкавал и сиренце + омлет от 6 белтъка и един жълтък + 150 гр. извара :)
ТРЕНИРОВКАТА:
загрявка на кростренажора 5 - 6 мин.
рамо:
раменна преса с по 2х7,5кг. на машина 3х8
разтваряне на рамо в страни с х5кг. 4х8
задно рамо от стоеж 3х8
бицепс:
бицепсово скъване с щанга х5кг.тежести и лоста да е 2кг.някъде значи 12 кг. 3х8повторения
концетрирано сгъване бицепс х 5кг. х 3 х 8 повторения на всяка ръка
корем:
лакти към колене на земя до отказ
къси коремни преси за горна част до отказ
15 мин.пътека интервално като редувах 6,8 км/ч със 11,00 км/ч през 2 мин. яко се получи
Та така, днес след като неможах да тичам заради учебните си задължения ( а те са сутрин от 7,30 ) ще се отбия в залата и ще направя едно яко Тае Бо :)
Лека и спорна седмица на всички Ви :)
казано от vessi на 09.02.09, 07:18:
Ехо, добро утро на всички :)
бицепсово скъване с щанга х5кг.тежести и лоста да е 2кг.някъде значи 12 кг. 3х8повторения
Веси, какъв е тоя лост 2 кг само?
Обикновено са по 8 кг малките лостове...освен ако този не е някакъв мн специален олекотен...
Иначе тр-ката ти ми харесва :-)
Мнението беше редактирано от Limka на 09.02.09 07:30.
Лимка сериозно ли??? Ами нееее, не мисля че е толкава тежък, този е такъв по къс е, не е стандартен лост, затова му слагам околу 2 кг. може да е и 2,5 или 3 кг. не знам, но е къс лост Лимка :)
За тренировката сама си я съставих, и аз съм доволна, днес ми опъва бицепса и раменцето :-)
Един лост за дъмбел е 2.5 кг. Не съм виждал лостове за щанги под 6 кг, колкото и да са къси.
В залата в която ходя има едни лостове които са околу 1м.или 1,20м. дълги :) това преценям на око :) не искам да споря или обеждавам никого, next time ще питам инструкторите в залата за точните кг. :)
Даже ви благодаря че ме светнахте по въпроса :)
Мнението беше редактирано от Vess на 09.02.09 08:20.
ИМАМ ЕДИН ВЪПРОС
:down: понеже в момента уча английски и доста се затруднявам да си смятам въгл.мазн.и белт.във FitDay, някой знае ли дали има български вариант на такова исчисление? :)
http://www.hranite.info
Сносно ми се вижда....макар и да не го ползвам...Аз съм фен на таблиците ;)
казано от vessi на 09.02.09, 08:19:
В залата в която ходя има едни лостове които са околу 1м.или 1,20м. дълги :) това преценям на око :) не искам да споря или обеждавам никого, next time ще питам инструкторите в залата за точните кг. :)
Даже ви благодаря че ме светнахте по въпроса :)
В залата в която аз ходя, понеже е рехабилитационна, лоста е метален и дълъг, но не е повче от 1-2 кг, на него се слагат пластмасови дискове пълни с пясък и се завива с пластмасови винтове. Може да е някакъв такъв
Добро да ви е утрото :-) много хубаво утро за мен :) супер доволно и свежо :) и студеничко но....
пък се освежих и разсъних с обичайния крос в Морската градина :)
6,50 - 7,20 Делфинариум - Летен театър - плажна алея - р.Хоризонт и пак Делфинариум :) супер яко после буф в банята и се чувствам в момента като росна, прясна репичка :-)
инъче 09.02.2009
Тренировка нямах, реших да почивам че месечния ми цикъл е във вихъра си, ;-P сори.....
закуска : 7,30 кафе
9,15 попарка от 2с.л.овесени трици с извара околу 100 гр., 1с.л.лелено семе и канела за аромат
10,45 - 20 - 30 гр. кашу
обяд : 12,30 2 ф.Вита ръжен намазани с извара и резен шунка свинчовска :) и салата от печен пипер
14,30 - доядох си остатъка от сутришната попарка :)
17,00 - 150 гр. извара овкусена със Степче, става като кремче направо :)
вечеря : 20,00 - 250 гр.салата зеле и домати с няколко капки олио и солчица, и 200 гр. печено пиле на грил, без кожата разбира се, въпреки че я обичам МНОГО :)
22,00 - 150 гр. извара овкусена със Степче
и буф в леглото към 22,30 :) сладко, сладко похърквах и си мислех за предстоящия ми тазсутришен крос :)
Хайде хубав ден :)
От утре съм ОТПУСКААААААА :-)
Привет отново :)
Значи, днес каква я сколасах, тъй като утре сутрин ще съм на път :) заминавам в отпуска и ще се отчета за днес :)
10.02.2009
6,00 - 6,30 първото кафе за деня
6,50 - 7,20 крос в Морската градина
беж на работа след сутрешния душ
8,45 - попарка от овесени трици, извара, канела и подсладител а и ленено семе :)
11,00 - доявах си попарката че много ми доди ;-P
12,40 - 2 ф. Вита ръж с извара и шунка и салата домати
15,30 - 150 гр. извара със Степче
Продължението на деня ще е :
17,00 тренировка :
гръб :
вертикален скрипец 3х8
хоризонател скрипец 3х8
гребане с дъмбел 3х8 с всяка ръка
трицепс :
на скрипец 3х8
сгъване зад глава с дъмбел, нещо като френското сгъване 3х8
гърди :
Повдигане от лежанка на дъмбели 3х8
Флайс 3х8
След тренировка :
вечеря : печено пиле на грил + салата някаква може би зеле :)
И като ги смятам някъде към :
Белтъчини 175 гр.
Мазнини 70 гр.
Въглехидрати 78 гр. общо 1640 kалорийки :)
Май е добре :)
Ехо привет от Банско :) нали съм в отпуск...егати кефа :) много е хубаво само дето нега липсва, но....да знаете какъв фитнес, басеин и парна баня си имам в хотела :) просто супер :)
Така, да се отчета за вчера :
11.02.2009
Тъй като цял ден бяхме на път тренировка нямах но деня ми протече така :
7.30 сутришното ми кафе
8.00 - 8.20 тичане по стълбите в блока в който живея, до 7-я етаж и надолу, така няколко пъти :) добро натоварване се получи за крачетата ми :)
Не излязох в Морската защото съм настинала нещо, и гърлото ми дереше яката а и носле босле тече ли тече :down: но за да няма празно, и стълбите свършиха работа :)
9.00 закуска сандвич от филия Вита ръжен с кашкавалче отгоре
10.00 тръгнахме на път :)
11.00 - 20 - 30 гр. кашу сурово
Храненето ми не беше най доброто което съм имала, но когато съм на път...няма как....по тия бензиностанции продават само бонбони и разни боклуци
13.00 още един сандвич от 2 ф.Вита ръжен с кашкавалче посредата :)
16.00 още околу 30 - 40 гр. кашу сурово
19.40 пристигане до целта БАНКО
20.00 вечеря Шопска салата + пилешка пържола и гарнитура от задушени карфиол и бейби моркофчета :)
И така драги ми смехурковци :)
Днес 12.02.2009 закусих блаженно, следва разходка, после фитнес днес имам крачка и корем и после една парна баня
направо ще ме размаже :)
Чао и хубав ден :)
Ей, да се размажеш от почивка! Хмм...фитнес + парна баня...що пък да не го направя това и аз утре?!
Съвсем ли няма сняг? Е, нищо пък..има хубави кръчми ;)
Ох, толкова ми е гот да чета дневниците Ви, но сега тръгвам на разходка, да разгледам околностите, и после ще има тренировка :)
Хайде, цунки на всички маймунки :)
Здрастииии и от мен :)
Така да ви кажа в Банско е много хубаво, но да ви кажа ските не а за мен, определенно, виж като влязох във фитнеса, това вече е друго :) и доволно :)
Така, значи отчет за днес :)
12.02.2009
Закуска 10.00 кафе, омлет от три яйца с шунка, околу 50 гр.кашкавал и малко сиренце
12.00 сандвич от 2 ф.Вита ръжен с малко кашкавалче между тях :)
14.00 2 с,л,овесени трици малко лелено семе с 1/2 кис.мляко
16.00 ТРЕНИРОВКА КРАКА :
5 мин.загрявка на пътеката
клекове с 14 кг.само тежестите, лоста не знам колко е 3х10
мъртва тяга ( престраших се) със същия лост от клековете и ъщите тежести 3х10 :) доволна съм
бедрено сгъване с 15 кг. 3 х 10
бедрено разгъване с 10 кг. 3х10
коремни преси до отказ, на земя бяха пресите :)
и за завършек, 25 мин. пътека интервално 2мин. на 1 мин.11 км/ч на 6.4 км/ч
Супер доволн останах и накрая разбира се както ви казах 1ч.парна баня ехаааааа как разспуснах :)
18.00 1/2 кис.мляко
20.00 вечеря : шопска салата 250 гр. пилешки шишчета 200 гр. със гарнитура задушени зеленчуци :)
И така драги ми смехурковци :)
Лека и хубава вечер ей :)
Супер зареждащи постове. Мислено сме с теб. Ама и малко ти завиждам. >:-( Почини си и се наслаждавай на отпуската си. Поздрави
Мдам, наистина много зареждащи!
Да ни донесеш малко сняг, ей!
И като няма да караш ски, марш да направиш един голяяям снежен човек! И да се снимаш до него! ;)
Ехо привет :)
Дива 97 Лимка благодаря ви за думите, да, ще се налсадя на отпуската си, но за снежен човек не знам, дали искуствения сняг ще позволи :roll:
Инъче преди малко закусих доволно с омлет от три яйчица и шунка и мислим да ходим до Разлог и Добриище :)
На вас желая един хубав петък и weekend после :)
Поздрави от мен :)
Честит празник на всички влубени гълъбчета ( абе тоя лаптоп му липсват букви ) :coolgrin:
Така, въпреки че съм на почивка ни най малко не съм се изоставила, ето и отчета ми за вчера :
13.02.2009
9.00 закуска омлет от три яйца с шунка и кафе черно
12.00 2 ф.Вита с кашкавалче посредата :)
16.00 чак малко кашу околу 50 гр.
17.30 2с.л.овесени трици, ленено семе и извара всичко околу 300 гр. :)
18.00 20 мин. плуване :) поизморих се доста
18.20 - сауна един час еееее размаах се
20.00 вечеря шопска салата, пилешко филе на скара 200 гр. с задушени морковчета и карфиол :)
Това беше, днес вече ще има яка тренировка и зареждане с въгленчета :)
Хубав съботен ден и празник на всички :)
Мнението беше редактирано от Vess на 14.02.09 09:35.
Ох, днес направих яка тренировка :) как мислите комбинирах рамо, бицепс и трицепс. Добре ли е като комбинация на
мускулни групи ?
Мисля другите ми дни да е :
Гръб с гърди
и крака с корем :)
Как мислите добре ли е така комбинацията ?
О, я да ви питам, защо преди лягане хапвате извара ? Аз знам че изварата, яйцата, риба тон, сьомгата най бързо им се усвоява белтъка сутрин, защо хапвате извара преди лягане ???
Дива 97 конкретно към теб задавам въпроса?
Мнението беше редактирано от Vess на 14.02.09 14:01.