09.02.09
17:10
Здравейте!
тренирам от няколко месеца,като в последно време след всяка тренировка във фитнеса си купувам протеин+въглехидрат една доза смесено.Отразява ми се добре на възстановяването,макар ефекта да не е кой знае какъв.Тренирам по 3 дневен сплит.Понеже идва лятото,искам да поизчистя и започвам след всяка тренировка кардио на колело.Въпроса ми е протеина+въглехидрата да го пия веднага след тренировката и преди кардиото или след като направя и кардиото ?
Според мен между тежката тренировка и кардиото. Ще се аргументирам: по този начин мускулите ще имат временен запас от белтък и аминокиселини и няма да започнат катаболните процеси, а щом е смесено с въглехидрати ще имаш и енергия за кардио тренировката. След кардиото обаче или пак пиеш нещо богато на протеини или директно се прибираш и му праскаш едно здраво ядене.
10.02.09
14:58
ако може да отговорят повече хора,защото все още не съм решил кой е правилния вариант
Аз съм съгласен с LttS и само искам да добавя, ако добавките които взимаш са български по-добре си спестявай парите за нещо истинско.
10.02.09
17:02
ами не ги знам добавките на каква марка са . Гледам че доста хора си взимат , пък и инструктора ми препоръча , затова му се доверявам.Пък и на една тренировка сместа която пия ми струва 1.50лв което не е милиони
10.02.09
19:01
Какъв е смисълът да пие въглехидрати преди кардиото?! Нали идеята е да се горят мазнините и заради това се прави кардио след силовата тренировка.
Има нещо вярно, но аз не съм привърженик на тази теза. Е зависи в какъв период си, но по сезона съдя, че той качва мм в момента. В такъв случай малко въглехидрат е добре дошъл. Разбира се, може да мине и без въглехидрата!
Пък и някои правят кардио преди силовата тренировка, тогава кажете ми вие какъв е смисъла? Но така като се замисля, най-добре да взима само една суроватка без въглехидрати. Да прави кратко, но интензивно кардио и да се прибира да яде. ;)