09.02.09
21:59
значи понеже съм на даскало втора смяна въпросът ми е как ще е по - удачно да се храня там . В столова бутче от гургудка по скоро не от пиле с 300 грама сготвен ориз/картофи + 100 грама пилешки гърди с филия хляб тва излиза към 3.50 до 4 лева .
Или сандвич със сусамени питки с пилешка пържола доста солидна изглежда с кашкавал и краставици + няква доза протеин на прах или гейнер на прах от фитнеса който е до даскалото за 3 лева .
И нали няма никакъв проблем ако си пия някъв протеин да пия отделни дози понякога от друг вид или пъък гейнер?
Според мен когато имаш възможност си набавяй необходимите белтъчини от храна, а не от пудра. Проблеми няма да смесваш видовете протеин. Аз бих се хранил в стола ;)
10.02.09
16:20
Аз бих се хранил в стола също, но ако нямаш възможността и се наложи да прибягваш до пудра също е вариянт , разбира се малко по компромисен. Колкото до смесването на два вида протеин , ако са от еднакъв източник няма проблем , примерно ако са сурватъчни, но изследванията сочат , че при смесването на два вида протеин примерно сурватъчен и растителен или животински , се усвоява само единият. Тук говорим за набавянето им от храната. Примерно ако ядеш яйца и ги смесиш с месо или примерно някакъв растителен протеин се усвоява само единият вид. :) Успех !!!
10.02.09
16:55
По добре ти си купи протеин, и хем си хапни, хем си пийни протеин ако ти е възможно финансово, този протеин от фитнеса първо, че е скъп, второ, че не може да си сигурен какъв точно е - ако ти слагат Нутрим по-добре не го пий ;)
Това за усвояването само на единия протеин къде го измисли :D
На мен ми се струва леко несериозно ;)
Мнението беше редактирано от Mamularin на 10.02.09 16:56.
Аз на обяд ям ориз на фурна , 5 яйца , пилешко ( в повечето случай ) + пудра. По логиката на Rock_acdc кое ще се усвой и кое няма да се усвой? Ако може да ми обясни , ще е много добре , защото мисля , че изказването му е несериозно. От друга страна виждам , че пише за растителен протеин + яйчен протеин , ако ти е това мисълта - извинявам се :)
При положение, че можеш да ядеш истинска храна при това доста добра защо изобщо се чудиш?В моето у-ще ако имаше такъв стол много бих бил щастлив.
10.02.09
18:58
Наистина,от стола по-добре си яж.Златна възможност си имаш с тоя стол,изпозлвай го.Първия вариант с пил.гърди и бутчето и ориза/картофите ми изглежда добър.Ехх, и аз да имах столова в у-ще....
10.02.09
21:24
Да но излиза малко по-скъпо и е неприятно, че се умерисвам на готвено .. ида при някоя мацка ай меришеш на манджа :D но без жертви нестава тъй че ще ви послушам :)
11.02.09
10:07
Води мацката да яде с теб - така няма да усети разликата :D
11.02.09
10:49
Шъ ги ... в мацките, аман от глупости. Повечето момичета се гнусят от идеята за “храна”, направи им звучи гнусно - малиии, отишъл си да ЯДЕШ!
От друга страна нещо по-сериозно - за усвояването на белътк от различни источници - споменато горе. Не смятам, че наистина ще се усвои само единия източник, но и аз съм чувал че може да се получи непълно усвояване. Да видим какво мислят останалите!