Въпрос за Коремни преси

11.02.09
19:27

Когато ги правя, ме заболява кръста... след тренировка болката минава, вкъщи не ме боли. Преди имах същия проблем,
но с времето мина. Дали и тука е същото?
правя ги под наклон

едит: знам че е глупав въпросът, но увредя ли си кръста ставам безполезен за много работи

Темата беше редактирана от Japi на 11.02.09 19:28.

11.02.09
19:31

Ръцете на тила ли ги слагаш? Пробвай да ги сложиш на гърдите.Прави ги с по малка амплитуда,като държиш мускулатурата в постоянно напрежение.

11.02.09
19:39

казано от Japi на 11.02.09, 19:27:

Когато ги правя, ме заболява кръста... след тренировка болката минава, вкъщи не ме боли. Преди имах същия проблем,
но с времето мина. Дали и тука е същото?
правя ги под наклон

едит: знам че е глупав въпросът, но увредя ли си кръста ставам безполезен за много работи

Много често срещано неправилно изпълнение!Оправи си техниката!

11.02.09
20:20

мм,  На тила са да. Владимир, какъв пример ще е то?

Преди също така смених уреда, с по-малко наклонен.
Болката в кръста не разбрах... за нея

едит: не мисля да го нареча болка, просто напрежение... силно

Мнението беше редактирано от Japi на 11.02.09 20:21.

11.02.09
21:46

Не пускай до долу - движението е късо - горе докато стегнеш максимално, надолу не се отпускаш никога. Ако пейката ти е под 45 градуса, значи горе се изправяш малко преди вертикала, а долу си хоризонтално на пода, евентуално малко по-долу. И мускулите са постоянно под напрежение.
Иначе има много по-ефективни упражнения от коремните преси ;)

BU

11.02.09
23:29

казано от Петко К на 11.02.09, 21:46:

Например?

12.02.09
04:43

казано от DeadManWalking на 11.02.09, 23:29:

казано от Петко К на 11.02.09, 21:46:

Например?

Повдигане на крака,Обратни коремни преси,АБ колела,Дъска..

12.02.09
12:00

Янда коремни, dragon flag, flying ass. Без да намесваме упражненията за “сраничната преса”.

12.02.09
13:04

стремя се към плочки, правя повдигане на крака...
какво трябва да са обратни коремни и Дъска ? flying ass ще го ползвам, хаха брутално е :)

Мнението беше редактирано от Japi на 12.02.09 14:03.

12.02.09
16:03

казано от Japi на 12.02.09, 13:04:

стремя се към плочки, правя повдигане на крака...

Ако с плочките се изчерпват целите ти относно поясната мускулатура и тия повдигания са ти напълно достатъчни. Малко оправяш храната и готова работата - не е нужно да се мориш с тежки упражнения за едните плочки, те са ниска цел и се постигат лесно.
А обратни коремни преси са reverse crunches, предполагам в youtube ще има видео по темата.

И понеже днешната статия в t-nation-а е за това (съвпадение) -> http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance/complete_core_training - малко от сериозните упражнения. Не са всички възможни, но иначе подбора е добър. Ако някой иска нещо повече от плочки е добре да ги изучи (и тези, и още няколко поне се сещам от раз).

Мнението беше редактирано от G33K на 12.02.09 16:04.

12.02.09
19:47

Благодаря за инфото.
прегледах Тnation и, уреди които да ми позволят да правя тези упражнения, няма. Опитах си въображението, но безуспешно :)
ще се придържам Янда коремни, dragon flag, flying ass

... какво са Янда ?

12.02.09
20:33

Има ги в изданието. Потърси ги.

TB

13.02.09
07:29

Евала ако можеш да правиш dragon flag :)

13.02.09
11:25

казано от LttS на 12.02.09, 20:33:

Има ги в изданието. Потърси ги.

???

Няма да го правя, просто ще го вкарам в програмата ми.
Няма да е сега, а когато напредна. Сега съм с обща програма, само дето изключих краката и ходя и тичам вторник и четвъртък, ако мога

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1