11.02.09
19:27
Когато ги правя, ме заболява кръста... след тренировка болката минава, вкъщи не ме боли. Преди имах същия проблем,
но с времето мина. Дали и тука е същото?
правя ги под наклон
едит: знам че е глупав въпросът, но увредя ли си кръста ставам безполезен за много работи
Темата беше редактирана от Japi на 11.02.09 19:28.
11.02.09
19:31
Ръцете на тила ли ги слагаш? Пробвай да ги сложиш на гърдите.Прави ги с по малка амплитуда,като държиш мускулатурата в постоянно напрежение.
казано от Japi на 11.02.09, 19:27:
Когато ги правя, ме заболява кръста... след тренировка болката минава, вкъщи не ме боли. Преди имах същия проблем,
но с времето мина. Дали и тука е същото?
правя ги под наклон
едит: знам че е глупав въпросът, но увредя ли си кръста ставам безполезен за много работи
Много често срещано неправилно изпълнение!Оправи си техниката!
мм, На тила са да. Владимир, какъв пример ще е то?
Преди също така смених уреда, с по-малко наклонен.
Болката в кръста не разбрах... за нея
едит: не мисля да го нареча болка, просто напрежение... силно
Мнението беше редактирано от Japi на 11.02.09 20:21.
Не пускай до долу - движението е късо - горе докато стегнеш максимално, надолу не се отпускаш никога. Ако пейката ти е под 45 градуса, значи горе се изправяш малко преди вертикала, а долу си хоризонтално на пода, евентуално малко по-долу. И мускулите са постоянно под напрежение.
Иначе има много по-ефективни упражнения от коремните преси ;)
11.02.09
23:29
казано от Петко К на 11.02.09, 21:46:
Например?
казано от DeadManWalking на 11.02.09, 23:29:
казано от Петко К на 11.02.09, 21:46:
Например?
Повдигане на крака,Обратни коремни преси,АБ колела,Дъска..
Янда коремни, dragon flag, flying ass. Без да намесваме упражненията за “сраничната преса”.
стремя се към плочки, правя повдигане на крака...
какво трябва да са обратни коремни и Дъска ? flying ass ще го ползвам, хаха брутално е :)
Мнението беше редактирано от Japi на 12.02.09 14:03.
казано от Japi на 12.02.09, 13:04:
стремя се към плочки, правя повдигане на крака...
Ако с плочките се изчерпват целите ти относно поясната мускулатура и тия повдигания са ти напълно достатъчни. Малко оправяш храната и готова работата - не е нужно да се мориш с тежки упражнения за едните плочки, те са ниска цел и се постигат лесно.
А обратни коремни преси са reverse crunches, предполагам в youtube ще има видео по темата.
И понеже днешната статия в t-nation-а е за това (съвпадение) -> http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance/complete_core_training - малко от сериозните упражнения. Не са всички възможни, но иначе подбора е добър. Ако някой иска нещо повече от плочки е добре да ги изучи (и тези, и още няколко поне се сещам от раз).
Мнението беше редактирано от G33K на 12.02.09 16:04.
Благодаря за инфото.
прегледах Тnation и, уреди които да ми позволят да правя тези упражнения, няма. Опитах си въображението, но безуспешно :)
ще се придържам Янда коремни, dragon flag, flying ass
... какво са Янда ?
13.02.09
07:29
Евала ако можеш да правиш dragon flag :)