11.02.09
19:14
Здравейте !
Да се представя : 16години ; 1.80
см ; 60кг ; тренирам футбол(7години)+ фитнес(3месеца).Тренирах и преди , започнах вече да засилвам качването и точно тогава се контузих , след 1 година ( демек преди 3месеца ) започнах отново да тренирам в залата.
За този период съм качил 5килограма,разбира се не чисто , но пък при моите килограми не си личи , къде и колко съм качил.
Препоръчайте ми хранителни добавки , които да ми стимулират качването на мускулна маса.
Както и хранителен + тренировъчен режим.
Благодаря предварително !
11.02.09
20:44
Доколкото разбирам досега не си пил нищо. На първо време и без добавки да си караш, пак ще има ефект. Ако все пак искаш да вземеш нещо, вземи си протеин, евентуално и креатин. Но по мое мнение засега си наблягай на яденето. То от протеина сам по себе си не може да се очаква да качиш, той е за възстановяване по-скоро...
12.02.09
09:54
Пил съм гейнер , аминокиселини , витамин б-12 , креатин и протеин , но преди 1 година :)
казано от Jopeto16 на 12.02.09, 09:54:
Пил съм гейнер , аминокиселини , витамин б-12 , креатин и протеин , но преди 1 година :)
Добре си пил,ама нали знаеш Креатина(монохидрата)задържа вода,пък и ще ти ебава майката на тренировките по футбол....Гейнер=протеин+глюкоза,аминки=мда добре са...
12.02.09
11:13
Страшно много футболисти пият креатин, и то монохидрат. Не знам да им се е “ебала майката”. Ако все пак те притеснява водната задръжка - кре-алкалин или СЕЕ.