14.02.09
08:36
Да споделя с Вас две рецепти за крем, които често си правя :)
Около 200гр. извара ( или колкото е нужно) се разбива с малко вода ( пр. мляко) - пробвала съм и с кисело мляко, но не ми хареса. Добавят се около 30 - 50гр. пш. зародиш - докато стане по-гъсто, кокосови стърготини, нарязан банан и няколко лъжици кокосово масло ( намира се по-трудно, но може да се замени и със сусамов тахан ). Маслото може и да се пропусне, ако крема ще е след тренировка. :) Всичко се намачква добре.
И другия....
Пак около 200гр. извара разбита с вода или пр. мляко, пш. зародиш, зехтин и авокадо ( грамажа според нуждите ), става хубаво и с няколко печ. чушки. ;) Този крем е идеален за мазане на филиики, за палачинки или макарони.
казано от Cedar на 14.02.09, 08:36:
Да споделя с Вас две рецепти за крем, които често си правя :)
Около 200гр. извара ( или колкото е нужно) се разбива с малко вода ( пр. мляко) - пробвала съм и с кисело мляко, но не ми хареса. Добавят се около 30 - 50гр. пш. зародиш - докато стане по-гъсто, кокосови стърготини, нарязан банан и няколко лъжици кокосово масло ( намира се по-трудно, но може да се замени и със сусамов тахан ). Маслото може и да се пропусне, ако крема ще е след тренировка. :) Всичко се намачква добре.
И другия....
Пак около 200гр. извара разбита с вода или пр. мляко, пш. зародиш, зехтин и авокадо ( грамажа според нуждите ), става хубаво и с няколко печ. чушки. ;) Този крем е идеален за мазане на филиики, за палачинки или макарони.
Много интересни кремчета само човек да има време и желание :( Аз от край време 200гр извара с водичка и айде,но току виж някой път съм пробвал някое от тези :)
Ами незнам. На мен приготвянето не ми отнема повече от 5 мин. :) То всичко е само смесване....
Сутрин отделям около час, за да си приготвя манджата за деня и подготовката на крема е като какпка в морето ;) , а понякога го бъркам от вечерта. :)
Мнението беше редактирано от Ambriel на 14.02.09 09:57.
14.02.09
10:27
#3
Ще опитам, наистина полезно, понеже консумацията на извара представлява известен проблем.
Не е лошо като идея.Само ще кажа,че в първите кремчета-бананите не са добре преди лягане,а извара повечето от нас я консумират тогава.....Аз си държа на стария метод-250 гр извара+200 кисело мляко+200 вода+степче и като добавиш и някви ядки така да си пийваш и хапваш става перфе...
казано от Костадин на 14.02.09, 18:39:
Не е лошо като идея.Само ще кажа,че в първите кремчета-бананите не са добре преди лягане,а извара повечето от нас я консумират тогава.....Аз си държа на стария метод-250 гр извара+200 кисело мляко+200 вода+степче и като добавиш и някви ядки така да си пийваш и хапваш става перфе...
Крема с банана не е за преди лягане, ако ще е за вечер - само на маслото да остане ;) Може би този с авокадото......
Мда тук повечето консумират изварата вечер, но има и някои ( жените например ), които лесно се поддават на глада за сладко и един такъв крем е добра алтернатива :)
Аз извара си слагам и в следобедните часове, ако ми се наложи да имам едни 4 часа между храненията....
Извара + лимонов сок / лимонови парченца + пр. мляко / кис. мляко.
Ключовата дума тук е лимон. Може и без млякото, но повечето хора просто така консумират изварата.
казано от Cedar на 14.02.09, 19:52:
казано от Костадин на 14.02.09, 18:39:
Не е лошо като идея.Само ще кажа,че в първите кремчета-бананите не са добре преди лягане,а извара повечето от нас я консумират тогава.....Аз си държа на стария метод-250 гр извара+200 кисело мляко+200 вода+степче и като добавиш и някви ядки така да си пийваш и хапваш става перфе...
Крема с банана не е за преди лягане, ако ще е за вечер - само на маслото да остане ;) Може би този с авокадото......
Мда тук повечето консумират изварата вечер, но има и някои ( жените например ), които лесно се поддават на глада за сладко и един такъв крем е добра алтернатива :)
Аз извара си слагам и в следобедните часове, ако ми се наложи да имам едни 4 часа между храненията....
А някои (мъжете и жените например :cheese: ) ядат изварата през деня като източник на казеин = приток на АК :) Двете ми хранения преди тренировка винаги има извара 200-250гр + нисък ГИ в първото, във второто 200гр месо + ядки(мазнини) и чак тогава трен. :)
Мнението беше редактирано от Владимир на 23.02.09 13:07.
казано от Thrashmetal на 23.02.09, 12:51:
Извара + лимонов сок / лимонови парченца + пр. мляко / кис. мляко.
Ключовата дума тук е лимон. Може и без млякото, но повечето хора просто така консумират изварата.
С лимон ли? Не ми звучи вкусно.... :roll:
Забравих, че има такъв раздел. Ще използвам темата да пусна последния си експеримент
Желиран крем с тиква
500 гр прясно мляко
1 желатин на д-р Йоткер
300 гр варена пасирана тиква
ванилия, подсладител/ захар, стевия/
Желатина се накисва в подсладеното мляко, загрява се на водна баня до разтваряне, слага се ванилията. Смесва се с тиквата и се слага в хладилник. След 2 часа е готов. може да се наръси с канела, ядки или кокос
04.03.09
18:06
#11
аз ще пропусна желатина...
казано от Ива Павлина на 04.03.09, 18:06:
аз ще пропусна желатина...
Става рядко без него. Ако вместо прясно мляко се сложи кисело може и да се сгъсти .
П.П Какво му е на желатина?
04.03.09
18:13
#13
Не обичам ... направо си го мразя:)
казано от diva 97 на 04.03.09, 17:54:
Забравих, че има такъв раздел. Ще използвам темата да пусна последния си експеримент
Желиран крем с тиква
500 гр прясно мляко
1 желатин на д-р Йоткер
300 гр варена пасирана тиква
ванилия, подсладител/ захар, стевия/Желатина се накисва в подсладеното мляко, загрява се на водна баня до разтваряне, слага се ванилията. Смесва се с тиквата и се слага в хладилник. След 2 часа е готов. може да се наръси с канела, ядки или кокос
Ей Дива, канех се да ти предложа да пуснеш рецептата тук, ама ме изпревари.... :)
На теб ти идват доста идеи за рецепти - пускай ги по-често тук ;)
казано от Cedar на 04.03.09, 19:09:
казано от diva 97 на 04.03.09, 17:54:
Забравих, че има такъв раздел. Ще използвам темата да пусна последния си експеримент
Желиран крем с тиква
500 гр прясно мляко
1 желатин на д-р Йоткер
300 гр варена пасирана тиква
ванилия, подсладител/ захар, стевия/Желатина се накисва в подсладеното мляко, загрява се на водна баня до разтваряне, слага се ванилията. Смесва се с тиквата и се слага в хладилник. След 2 часа е готов. може да се наръси с канела, ядки или кокос
Ей Дива, канех се да ти предложа да пуснеш рецептата тук, ама ме изпревари.... :)
На теб ти идват доста идеи за рецепти - пускай ги по-често тук ;)
Ами то кой да се сети че има такъв раздел я. Ще пускам, аз тази иначе и в дневника я написах, но наистина стана сполучливо и за всеобщо ползване.