От кой сайт мога да поръчам..?

Прескочи до:

14.02.09
18:39

казано от Martin Tomov на 14.02.09, 16:56:

казано от archer19 на 14.02.09, 16:16:

Вчера взех една пратка с добавки от САЩ ..... оказа се, че настина пратки до 150 евра не се обмитяват, ако ти я праща фирма ,но има една подробност : хранителните добавки са под режим и ако ще Обама да ги праща минават митница ..... Софийска столична митница.

Сега се чудя дали ако идваше от ЕС ще е същия кур?

Простете невежеството, ама какво означава, че минават митница? От митницата ли трябва да се вземат ?

Пращат ти известие от пощата към митницата и отиваш на митницата и си взимаш пратката , но след като платиш митническите сборове.

14.02.09
18:42

казано от SelBy на 14.02.09, 17:14:

казано от archer19 на 14.02.09, 16:16:

Вчера взех една пратка с добавки от САЩ ..... оказа се, че настина пратки до 150 евра не се обмитяват, ако ти я праща фирма ,но има една подробност : хранителните добавки са под режим и ако ще Обама да ги праща минават митница ..... Софийска столична митница.

Сега се чудя дали ако идваше от ЕС ще е същия кур?

Мисля, че пратките от ЕС не подлежат на обмитяване... Даже съм сигурен ;-)

Ами другия път ще пробвам от ЕУ сайт да видим , само ми казаха че хр.добавки са под режим , което не е добре . Въпреки че пак ми излезнаха по-евтино с около 30-40% отколкото в магазин.

14.02.09
18:47

Така и така стана дума за ЕУ сайт за хранителни добавки.Кажете някой от който сте пазарувал,или сте дочул че всичко си е коректно.

14.02.09
19:01

казано от archer19 на 14.02.09, 18:39:

Пращат ти известие от пощата към митницата и отиваш на митницата и си взимаш пратката , но след като платиш митническите сборове.

а колко пари са тия митнически сборове. Декември месец като поръчвах нямаше никакви митнически такси

DI

14.02.09
19:17

казано от SelBy на 08.02.09, 18:48:

Малеее, вие ме убихте ве хора... толкоз ли мязам на момиче :lol: Момче съм!
Ненененее, аз по-добре да се отказвам от тоя спорт :roll:

Ти наистина ли си момче???
Оправи си косата :)

SE

14.02.09
20:14

казано от DiscoveryCold на 14.02.09, 19:17:

казано от SelBy на 08.02.09, 18:48:

Малеее, вие ме убихте ве хора... толкоз ли мязам на момиче :lol: Момче съм!
Ненененее, аз по-добре да се отказвам от тоя спорт :roll:

Ти наистина ли си момче???
Оправи си косата :)

Вече не съм с тая прическа споко :), иначе т’ва си беше асъл фешън прическа :lol:. Знам, че повечето от сайта не харесват такива прически ама аз им се кефя к’во да напрая. Пък и от една страна ходех така заради приятелката ми.
Бая съм слаб ама съм ектоморф, бая трудно качвам.. Ще се постарая скоро да не ви приличам на момиче :lol:

По-зрави

15.02.09
14:44

казано от freddddy на 14.02.09, 19:01:

а колко пари са тия митнически сборове. Декември месец като поръчвах нямаше никакви митнически такси

20% ддс и 15% мито на цялата сума с транспорта  ....и аз се интересувам от ЕУ сайт , който знае-нека каже!

15.02.09
14:53

казано от archer19 на 15.02.09, 14:44:

казано от freddddy на 14.02.09, 19:01:

20% ддс и 15% мито на цялата сума с транспорта  ....и аз се интересувам от ЕУ сайт , който знае-нека каже!

Е какво мито, нали суми до 150 евро не се обмитяват? Или с ДДС-то ти е станало повече от 150 евро? То иначе по-горе е даден един ЕУ сайт, ама то няма как цените да не са по-близки до нашите отколкото до американските...

15.02.09
15:05

А и ако се направи както каза Стоянчо - да поискам общата сума на пратката да я напишат, че е 30 долара да кажем, би трябвало евентуално начисленото ДДС да е на тази сума (30 долара) нали?

15.02.09
15:15

С поръчки от prosport i discount нямаме проблеми-идват редовно и не се плаща мито(до Италия , но същото ще важи и за бг).На пръв поглед zените изглеждат като в бг но ако се поразровите се намират по евтини неща ;) Питайте ги обаче за доставките до бг-колко ще струва и zената.Преди два дена поръчах нещо от друг сайт-cheapuksupplements да видим дали ще дойде и след колко време.

15.02.09
16:03

казано от archer19 на 15.02.09, 14:44:

това мито от къде излезе, нали уж поръчката ти е нямала 150 евро. И това ддс на коя сума ти го начисляват

16.02.09
20:47

Аз пак да питам, защото се бях зарибил да поръчвам от Щатите и сега съм малко разколебан от това ДДС и мито... Ако поискам да е подарък и евентуално открия къде да кажа, че искам да напишат, че сумата е да кажем 30-50 долара, би трябвало да няма мито и ДДС-то да е на тази сума (30-50 долара), нали така? А то като е подарък нали няма разписка с цените на продуктите? Така де, как се разбира (т.е. на митницата как разбират) каква е всъщност сумата, която трябва да се обложи със съответните данъци...

17.02.09
17:58

казано от Martin Tomov на 16.02.09, 20:47:

Аз пак да питам, защото се бях зарибил да поръчвам от Щатите и сега съм малко разколебан от това ДДС и мито... Ако поискам да е подарък и евентуално открия къде да кажа, че искам да напишат, че сумата е да кажем 30-50 долара, би трябвало да няма мито и ДДС-то да е на тази сума (30-50 долара), нали така? А то като е подарък нали няма разписка с цените на продуктите? Така де, как се разбира (т.е. на митницата как разбират) каква е всъщност сумата, която трябва да се обложи със съответните данъци...

Бате, продуктите ми бяха на фактурна стойност $149 с транспорта до БГ /4х44 анимал пака, 1 кутия амино 325 таб., 3,6 кг креатин,1 кутия анимал макс/  , беше ясно обозначено, че е GIFT /Подарък/ , но пак платих мито и ддс върху общата сума с транспорта. Освен това 2ма митничара ми казаха,че хр.добавки са под РЕЖИМ и няма значение колко ми е пратката и дали ми я праща фирма или физическо лице! Моя съвет е някой , който е поръчвал от ЕУ сайт към БГ да каже как е или някой,който иска да поръчва да си поръча от prosport или друг ЕУ сайт , защото от САЩ гаранция се плаща мито и ДДС.

SE

17.02.09
19:41

Този сайт е Британски http://www.cheapuksupplements.com/shop/index.php
Изпратих e-mail да попитам колко ще струва доставката до БГ. Сега чакам отговор...

Мнението беше редактирано от SelBy на 17.02.09 19:41.

BO

17.02.09
19:48

Бате, ако на товарителницата залепена отгоре на пратката пише обща стойност $149 каквато и забележка отгоре да има било то подарък или незнам какво, винаги ще плащаш мито. Но ако им кажеш преди да ти я пратят да напишат обща стойност по-ниска от 80лв(колкото е по курса на долара, примерно $50) няма да ти отнесат пратката за обмитяване дори и на нея да пише хранителни добавки. Има го в закона до каква стойност пратки извън ЕУ се обмитяват, в това число влизат и хранителните добавки нищо, че са под спецялен режим.

17.02.09
20:11

archer19, аз като гледам пратката ти е над 5-6 кг човек... Не е малко, може и затова да са ти я спрели.
П.П. Къде точно трябва да се напише, че искам общата стойност да е 50 долара( като тя всъщност е 100 да кажем). В netrition примерно

Мнението беше редактирано от Мартин Томов на 17.02.09 20:25.

BO

17.02.09
20:31

Точно преди да потвърдиш поръчката има едно поле(каре), където пише ако имаш някакви изисквания към компанията да ги напишеш.
И там пишеш желая да ми бъде поставена на фактурата отгоре стойност по-ниска от 50 долара(разбирасе на английски).

П.С. мисля, че спецялно нетришън вече отказват да напишат информация на фактурата отгоре различна от истинската. Преди можеше !

17.02.09
20:52

казано от archer19 на 17.02.09, 17:58:

Бате, продуктите ми бяха на фактурна стойност $149 с транспорта до БГ /4х44 анимал пака, 1 кутия амино 325 таб., 3,6 кг креатин,1 кутия анимал макс/  , беше ясно обозначено, че е GIFT /Подарък/ , но пак платих мито и ддс върху общата сума с транспорта. Освен това 2ма митничара ми казаха,че хр.добавки са под РЕЖИМ и няма значение колко ми е пратката и дали ми я праща фирма или физическо лице! Моя съвет е някой , който е поръчвал от ЕУ сайт към БГ да каже как е или някой,който иска да поръчва да си поръча от prosport или друг ЕУ сайт , защото от САЩ гаранция се плаща мито и ДДС.

Абе човек от къде поръчваш ти тея добавки, ако поръчваш от нетришъна поръчкатати без аминотата ти излиза 200$ + 100$ доставка=300$. Е много ясно че ще ти обмитят поръчката, от къде ги изкара 149$

17.02.09
20:57

От кой сайт си поръчал на такива цени ако не е тайна, че доста тънко излиза?

казано от bobi_benetton на 17.02.09, 20:31:

Точно преди да потвърдиш поръчката има едно поле(каре), където пише ако имаш някакви изисквания към компанията да ги напишеш.
И там пишеш желая да ми бъде поставена на фактурата отгоре стойност по-ниска от 50 долара(разбирасе на английски).

П.С. мисля, че спецялно нетришън вече отказват да напишат информация на фактурата отгоре различна от истинската. Преди можеше !

Вярно е това мен на 2 пъти ми отказаха

Мнението беше редактирано от pockobg на 17.02.09 20:59.

17.02.09
21:19

А в някой сайт да знаете, че все още може? То за 100 долара поръчка има ли изобщо смисъл да се прави това?

17.02.09
22:38

казано от bobi_benetton на 17.02.09, 19:48:

Бате, ако на товарителницата залепена отгоре на пратката пише обща стойност $149 каквато и забележка отгоре да има било то подарък или незнам какво, винаги ще плащаш мито. Но ако им кажеш преди да ти я пратят да напишат обща стойност по-ниска от 80лв(колкото е по курса на долара, примерно $50) няма да ти отнесат пратката за обмитяване дори и на нея да пише хранителни добавки. Има го в закона до каква стойност пратки извън ЕУ се обмитяват, в това число влизат и хранителните добавки нищо, че са под спецялен режим.

Това няма как да стане,защото USPS/американската поща/ слагат задължително стикер , и няма шанс. Така с ниска стойност може да стане с частни куриери,но там даоставката на тази пратка щеше да ми е минимум $200 .

Прави сте , че много фирми ще откажат да напишат друга цена.

Мнението беше редактирано от archer19 на 17.02.09 22:54.

17.02.09
23:00

казано от pockobg на 17.02.09, 20:57:

От кой сайт си поръчал на такива цени ако не е тайна, че доста тънко излиза?

казано от bobi_benetton на 17.02.09, 20:31:

Вярно е това мен на 2 пъти ми отказаха

Ама това ми е фактурната стойност , а не реалната стойност!

Иначе ако търсиш най-добрите  цени, това е сайтът www.supplementwarehouse.com , но ако нямаш човек в САЩ , си намери , защото отказват доставка до БГ.

Сайта не е тайна , но то си е система ;) 

www.supplementwarehouse.com Смъкват ти цената  с 5% гарантирано от най-ниската , която намериш в американски сайт. Има си поле , в което се пише името на сайт-а с по-ниска цена. След това хоп в www.bizrate.com за справка кой е сайтът , предлагащ  най-ниската цена и обратно в  www.supplementwarehouse.com ,където попълваш полето. Ако е реална я одобряват до 2-3 часа.
На мен пратката ми беше 12 кила = $121 долара транспорт с USPS до БГ.

Други подробности , ако трябва - питайте. 

Искам да призова всички , които знаят подобни трикове да ги споделят , а не да ги пазят само за себе си!!! Щом аз съм се отворил на нещо , гаранция не съм първия. Така че бъдете солидарни и споделете как да спестим пари, поне докато тук цените станат човешки!

Поздрави

Мнението беше редактирано от archer19 на 17.02.09 23:27.

18.02.09
06:48

То и да имаш човек в Щатите, то така пратката става от физическо лице на физическо лице... Пък и твоята пратка е била 12 кг, пък по-рано в темата се спомена, че даже преди време, когато не е имало такива проблеми с митото ако някой да кажем си поръча протеин 10либри или поръчката му просто стане доста кг, пак те викат на митницата. За пратки под 150 долара и тегло до 1-2 кг не мисля, че би имало проблем... Скоро ще разбера btw… :)

18.02.09
07:07

От опит казвам, че няма закономерност.Или те викат или да (не) :)

BO

18.02.09
08:03

казано от archer19 на 17.02.09, 22:38:

Това няма как да стане,защото USPS/американската поща/ слагат задължително стикер , и няма шанс. Така с ниска стойност може да стане с частни куриери,но там даоставката на тази пратка щеше да ми е минимум $200 .

За какви частни куриери говориш не мога да разбера. Точно с Ю ЕС Постъл съм го правил и става.....

18.02.09
09:41

казано от bobi_benetton на 18.02.09, 08:03:

За какви частни куриери говориш не мога да разбера. Точно с Ю ЕС Постъл съм го правил и става.....

Ето как беше : на товарителницата стока за $28 + $121 доставка. Отделно има стикер/марка на кашона от Ю ЕС Пост за цената на превоза. Може би , ако във товарителницата не фигурира транспорт , щеше да стане/или щяха да видят стикера и да не стане. Но пак казвам , че от митницата ми казаха, че добавките са под режим и колкото и да е била пратката ми и който да ми я праща , пак щях да плащам. 

Поздрави!

BO

18.02.09
10:04

казано от archer19 на 18.02.09, 09:41:

Ето как беше : на товарителницата стока за $28 + $121 доставка. Отделно има стикер/марка на кашона от Ю ЕС Пост за цената на превоза. Може би , ако във товарителницата не фигурира транспорт , щеше да стане/или щяха да видят стикера и да не стане. Но пак казвам , че от митницата ми казаха, че добавките са под режим и колкото и да е била пратката ми и който да ми я праща , пак щях да плащам. 

Поздрави!

Защо да пише 28 + 121 доставка, като доставката ми е 35 долара + стойноста на продуктите както сме се договорили 40. Това пище отгоре, мога даже да я сканирам и да я кача тука(ако не съм я изхвърлил). Така, че недей влиза във филми няма такова нещо.

18.02.09
10:16

казано от bobi_benetton на 18.02.09, 10:04:

казано от archer19 на 18.02.09, 09:41:

Поздрави!

Защо да пише 28 + 121 доставка, като доставката ми е 35 долара + стойноста на продуктите както сме се договорили 40. Това пище отгоре, мога даже да я сканирам и да я кача тука(ако не съм я изхвърлил). Така, че недей влиза във филми няма такова нещо.

Бате , нали това ти казвам , само доставката ми е $121, която няма как да скрия.Иначе съм съгласен , че ако доставката ти е по-малко от $50 може да минеш

BO

18.02.09
12:38

Ясно, че каква е тая доставка на мене за 10либри протеин и още глупости ми взеха 80 долара, общо към 6,5кг....

18.02.09
13:31

Човека си казва, че пратката му е 12 кг=121$, а твоята е 6,5 кг=80$ какво се ччудите толкова незнам.

18.02.09
14:45

Само неразбрах на тебе фирма ли ти е пратила добавките или твоя човек в САЩ?

18.02.09
16:11

казано от freddddy на 18.02.09, 14:45:

Приятел, но в митницата 2ма митничара ми казаха , че има режим и ако ще фирма да ми ги пращаше , пак щеше да има мито и ддс.

18.02.09
17:35

А фактурата вътре какво е пишело ми е интересно, фалшива ли е била? Съдържанието на колета отговарял ли е на фактурата?

18.02.09
18:00

казано от archer19 на 18.02.09, 16:11:

Приятел, но в митницата 2ма митничара ми казаха , че има режим и ако ще фирма да ми ги пращаше , пак щеше да има мито и ддс.

Приятел, имам познат митничар, който изрично ми обясни че от физическо лице на физическо лице над 50$ се обмитява. За фирма до физическо лице границата е 200$ (150евро)

18.02.09
18:59

казано от freddddy на 18.02.09, 18:00:

казано от archer19 на 18.02.09, 16:11:

Приятел, имам познат митничар, който изрично ми обясни че от физическо лице на физическо лице над 50$ се обмитява. За фирма до физическо лице границата е 200$ (150евро)

Бате ,  не знам к’во повече да обяснявам .... поръчай си от САЩ , да ти ги прати фирма с фактура до $200 и драсни един пост да кажеш ..... като имаш приятел митничар може режимът над добавките да не важи за теб!

Мнението беше редактирано от archer19 на 18.02.09 19:07.

18.02.09
20:06

аз съм поръчвал и съм нямал никакви проблеми, това че ти се опитваш да метнеш системата с добавки за 500 лв да ги пишеш че струват 30$ е много ясно че щи ударят такси митничарите, батенце

19.02.09
07:43

днес си получих пратката от нетришъна - дойде за 14 дена, на стойност 184$ без шипинга (223$ с шипинга) - нямах никакви ядове с митница - направо от пощенския клон си я взех.

19.02.09
08:48

Тая работа си е до късмет май...

19.02.09
12:20

доста късметлии се навъдиха май....

19.02.09
17:44

Ами след 2 седмици ще видим дали ще има още един :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1