Вчера взех една пратка с добавки от САЩ ..... оказа се, че настина пратки до 150 евра не се обмитяват, ако ти я праща фирма ,но има една подробност : хранителните добавки са под режим и ако ще Обама да ги праща минават митница ..... Софийска столична митница.
Сега се чудя дали ако идваше от ЕС ще е същия кур?
Простете невежеството, ама какво означава, че минават митница? От митницата ли трябва да се вземат ?
Пращат ти известие от пощата към митницата и отиваш на митницата и си взимаш пратката , но след като платиш митническите сборове.
Вчера взех една пратка с добавки от САЩ ..... оказа се, че настина пратки до 150 евра не се обмитяват, ако ти я праща фирма ,но има една подробност : хранителните добавки са под режим и ако ще Обама да ги праща минават митница ..... Софийска столична митница.
Сега се чудя дали ако идваше от ЕС ще е същия кур?
Мисля, че пратките от ЕС не подлежат на обмитяване... Даже съм сигурен ;-)
Ами другия път ще пробвам от ЕУ сайт да видим , само ми казаха че хр.добавки са под режим , което не е добре . Въпреки че пак ми излезнаха по-евтино с около 30-40% отколкото в магазин.
14.02.09
18:47
Така и така стана дума за ЕУ сайт за хранителни добавки.Кажете някой от който сте пазарувал,или сте дочул че всичко си е коректно.
Пращат ти известие от пощата към митницата и отиваш на митницата и си взимаш пратката , но след като платиш митническите сборове.
а колко пари са тия митнически сборове. Декември месец като поръчвах нямаше никакви митнически такси
14.02.09
19:17
Малеее, вие ме убихте ве хора... толкоз ли мязам на момиче :lol: Момче съм!
Ненененее, аз по-добре да се отказвам от тоя спорт :roll:
Ти наистина ли си момче???
Оправи си косата :)
14.02.09
20:14
Малеее, вие ме убихте ве хора... толкоз ли мязам на момиче :lol: Момче съм!
Ненененее, аз по-добре да се отказвам от тоя спорт :roll:Ти наистина ли си момче???
Оправи си косата :)
Вече не съм с тая прическа споко :), иначе т’ва си беше асъл фешън прическа :lol:. Знам, че повечето от сайта не харесват такива прически ама аз им се кефя к’во да напрая. Пък и от една страна ходех така заради приятелката ми.
Бая съм слаб ама съм ектоморф, бая трудно качвам.. Ще се постарая скоро да не ви приличам на момиче :lol:
По-зрави
а колко пари са тия митнически сборове. Декември месец като поръчвах нямаше никакви митнически такси
20% ддс и 15% мито на цялата сума с транспорта ....и аз се интересувам от ЕУ сайт , който знае-нека каже!
15.02.09
14:53
20% ддс и 15% мито на цялата сума с транспорта ....и аз се интересувам от ЕУ сайт , който знае-нека каже!
Е какво мито, нали суми до 150 евро не се обмитяват? Или с ДДС-то ти е станало повече от 150 евро? То иначе по-горе е даден един ЕУ сайт, ама то няма как цените да не са по-близки до нашите отколкото до американските...
15.02.09
15:05
А и ако се направи както каза Стоянчо - да поискам общата сума на пратката да я напишат, че е 30 долара да кажем, би трябвало евентуално начисленото ДДС да е на тази сума (30 долара) нали?
С поръчки от prosport i discount нямаме проблеми-идват редовно и не се плаща мито(до Италия , но същото ще важи и за бг).На пръв поглед zените изглеждат като в бг но ако се поразровите се намират по евтини неща ;) Питайте ги обаче за доставките до бг-колко ще струва и zената.Преди два дена поръчах нещо от друг сайт-cheapuksupplements да видим дали ще дойде и след колко време.
това мито от къде излезе, нали уж поръчката ти е нямала 150 евро. И това ддс на коя сума ти го начисляват
16.02.09
20:47
Аз пак да питам, защото се бях зарибил да поръчвам от Щатите и сега съм малко разколебан от това ДДС и мито... Ако поискам да е подарък и евентуално открия къде да кажа, че искам да напишат, че сумата е да кажем 30-50 долара, би трябвало да няма мито и ДДС-то да е на тази сума (30-50 долара), нали така? А то като е подарък нали няма разписка с цените на продуктите? Така де, как се разбира (т.е. на митницата как разбират) каква е всъщност сумата, която трябва да се обложи със съответните данъци...
Аз пак да питам, защото се бях зарибил да поръчвам от Щатите и сега съм малко разколебан от това ДДС и мито... Ако поискам да е подарък и евентуално открия къде да кажа, че искам да напишат, че сумата е да кажем 30-50 долара, би трябвало да няма мито и ДДС-то да е на тази сума (30-50 долара), нали така? А то като е подарък нали няма разписка с цените на продуктите? Така де, как се разбира (т.е. на митницата как разбират) каква е всъщност сумата, която трябва да се обложи със съответните данъци...
Бате, продуктите ми бяха на фактурна стойност $149 с транспорта до БГ /4х44 анимал пака, 1 кутия амино 325 таб., 3,6 кг креатин,1 кутия анимал макс/ , беше ясно обозначено, че е GIFT /Подарък/ , но пак платих мито и ддс върху общата сума с транспорта. Освен това 2ма митничара ми казаха,че хр.добавки са под РЕЖИМ и няма значение колко ми е пратката и дали ми я праща фирма или физическо лице! Моя съвет е някой , който е поръчвал от ЕУ сайт към БГ да каже как е или някой,който иска да поръчва да си поръча от prosport или друг ЕУ сайт , защото от САЩ гаранция се плаща мито и ДДС.
17.02.09
19:41
Този сайт е Британски http://www.cheapuksupplements.com/shop/index.php
Изпратих e-mail да попитам колко ще струва доставката до БГ. Сега чакам отговор...
Мнението беше редактирано от SelBy на 17.02.09 19:41.
17.02.09
19:48
Бате, ако на товарителницата залепена отгоре на пратката пише обща стойност $149 каквато и забележка отгоре да има било то подарък или незнам какво, винаги ще плащаш мито. Но ако им кажеш преди да ти я пратят да напишат обща стойност по-ниска от 80лв(колкото е по курса на долара, примерно $50) няма да ти отнесат пратката за обмитяване дори и на нея да пише хранителни добавки. Има го в закона до каква стойност пратки извън ЕУ се обмитяват, в това число влизат и хранителните добавки нищо, че са под спецялен режим.
17.02.09
20:11
archer19, аз като гледам пратката ти е над 5-6 кг човек... Не е малко, може и затова да са ти я спрели.
П.П. Къде точно трябва да се напише, че искам общата стойност да е 50 долара( като тя всъщност е 100 да кажем). В netrition примерно
Мнението беше редактирано от Мартин Томов на 17.02.09 20:25.
17.02.09
20:31
Точно преди да потвърдиш поръчката има едно поле(каре), където пише ако имаш някакви изисквания към компанията да ги напишеш.
И там пишеш желая да ми бъде поставена на фактурата отгоре стойност по-ниска от 50 долара(разбирасе на английски).
П.С. мисля, че спецялно нетришън вече отказват да напишат информация на фактурата отгоре различна от истинската. Преди можеше !
Бате, продуктите ми бяха на фактурна стойност $149 с транспорта до БГ /4х44 анимал пака, 1 кутия амино 325 таб., 3,6 кг креатин,1 кутия анимал макс/ , беше ясно обозначено, че е GIFT /Подарък/ , но пак платих мито и ддс върху общата сума с транспорта. Освен това 2ма митничара ми казаха,че хр.добавки са под РЕЖИМ и няма значение колко ми е пратката и дали ми я праща фирма или физическо лице! Моя съвет е някой , който е поръчвал от ЕУ сайт към БГ да каже как е или някой,който иска да поръчва да си поръча от prosport или друг ЕУ сайт , защото от САЩ гаранция се плаща мито и ДДС.
Абе човек от къде поръчваш ти тея добавки, ако поръчваш от нетришъна поръчкатати без аминотата ти излиза 200$ + 100$ доставка=300$. Е много ясно че ще ти обмитят поръчката, от къде ги изкара 149$
От кой сайт си поръчал на такива цени ако не е тайна, че доста тънко излиза?
Точно преди да потвърдиш поръчката има едно поле(каре), където пише ако имаш някакви изисквания към компанията да ги напишеш.
И там пишеш желая да ми бъде поставена на фактурата отгоре стойност по-ниска от 50 долара(разбирасе на английски).П.С. мисля, че спецялно нетришън вече отказват да напишат информация на фактурата отгоре различна от истинската. Преди можеше !
Вярно е това мен на 2 пъти ми отказаха
Мнението беше редактирано от pockobg на 17.02.09 20:59.
17.02.09
21:19
А в някой сайт да знаете, че все още може? То за 100 долара поръчка има ли изобщо смисъл да се прави това?
Бате, ако на товарителницата залепена отгоре на пратката пише обща стойност $149 каквато и забележка отгоре да има било то подарък или незнам какво, винаги ще плащаш мито. Но ако им кажеш преди да ти я пратят да напишат обща стойност по-ниска от 80лв(колкото е по курса на долара, примерно $50) няма да ти отнесат пратката за обмитяване дори и на нея да пише хранителни добавки. Има го в закона до каква стойност пратки извън ЕУ се обмитяват, в това число влизат и хранителните добавки нищо, че са под спецялен режим.
Това няма как да стане,защото USPS/американската поща/ слагат задължително стикер , и няма шанс. Така с ниска стойност може да стане с частни куриери,но там даоставката на тази пратка щеше да ми е минимум $200 .
Прави сте , че много фирми ще откажат да напишат друга цена.
Мнението беше редактирано от archer19 на 17.02.09 22:54.
Бате, продуктите ми бяха на фактурна стойност $149 с транспорта до БГ /4х44 анимал пака, 1 кутия амино 325 таб., 3,6 кг креатин,1 кутия анимал макс/ , беше ясно обозначено, че е GIFT /Подарък/ , но пак платих мито и ддс върху общата сума с транспорта. Освен това 2ма митничара ми казаха,че хр.добавки са под РЕЖИМ и няма значение колко ми е пратката и дали ми я праща фирма или физическо лице! Моя съвет е някой , който е поръчвал от ЕУ сайт към БГ да каже как е или някой,който иска да поръчва да си поръча от prosport или друг ЕУ сайт , защото от САЩ гаранция се плаща мито и ДДС.От кой сайт си поръчал на такива цени ако не е тайна, че доста тънко излиза?
И там пишеш желая да ми бъде поставена на фактурата отгоре стойност по-ниска от 50 долара(разбирасе на английски).П.С. мисля, че спецялно нетришън вече отказват да напишат информация на фактурата отгоре различна от истинската. Преди можеше !
Вярно е това мен на 2 пъти ми отказаха
Ама това ми е фактурната стойност , а не реалната стойност!
Иначе ако търсиш най-добрите цени, това е сайтът www.supplementwarehouse.com , но ако нямаш човек в САЩ , си намери , защото отказват доставка до БГ.
Сайта не е тайна , но то си е система ;)
www.supplementwarehouse.com Смъкват ти цената с 5% гарантирано от най-ниската , която намериш в американски сайт. Има си поле , в което се пише името на сайт-а с по-ниска цена. След това хоп в www.bizrate.com за справка кой е сайтът , предлагащ най-ниската цена и обратно в www.supplementwarehouse.com ,където попълваш полето. Ако е реална я одобряват до 2-3 часа.
На мен пратката ми беше 12 кила = $121 долара транспорт с USPS до БГ.
Други подробности , ако трябва - питайте.
Искам да призова всички , които знаят подобни трикове да ги споделят , а не да ги пазят само за себе си!!! Щом аз съм се отворил на нещо , гаранция не съм първия. Така че бъдете солидарни и споделете как да спестим пари, поне докато тук цените станат човешки!
Поздрави
Мнението беше редактирано от archer19 на 17.02.09 23:27.
18.02.09
06:48
То и да имаш човек в Щатите, то така пратката става от физическо лице на физическо лице... Пък и твоята пратка е била 12 кг, пък по-рано в темата се спомена, че даже преди време, когато не е имало такива проблеми с митото ако някой да кажем си поръча протеин 10либри или поръчката му просто стане доста кг, пак те викат на митницата. За пратки под 150 долара и тегло до 1-2 кг не мисля, че би имало проблем... Скоро ще разбера btw… :)
18.02.09
08:03
Това няма как да стане,защото USPS/американската поща/ слагат задължително стикер , и няма шанс. Така с ниска стойност може да стане с частни куриери,но там даоставката на тази пратка щеше да ми е минимум $200 .
За какви частни куриери говориш не мога да разбера. Точно с Ю ЕС Постъл съм го правил и става.....
За какви частни куриери говориш не мога да разбера. Точно с Ю ЕС Постъл съм го правил и става.....
Ето как беше : на товарителницата стока за $28 + $121 доставка. Отделно има стикер/марка на кашона от Ю ЕС Пост за цената на превоза. Може би , ако във товарителницата не фигурира транспорт , щеше да стане/или щяха да видят стикера и да не стане. Но пак казвам , че от митницата ми казаха, че добавките са под режим и колкото и да е била пратката ми и който да ми я праща , пак щях да плащам.
Поздрави!
18.02.09
10:04
Ето как беше : на товарителницата стока за $28 + $121 доставка. Отделно има стикер/марка на кашона от Ю ЕС Пост за цената на превоза. Може би , ако във товарителницата не фигурира транспорт , щеше да стане/или щяха да видят стикера и да не стане. Но пак казвам , че от митницата ми казаха, че добавките са под режим и колкото и да е била пратката ми и който да ми я праща , пак щях да плащам.
Поздрави!
Защо да пише 28 + 121 доставка, като доставката ми е 35 долара + стойноста на продуктите както сме се договорили 40. Това пище отгоре, мога даже да я сканирам и да я кача тука(ако не съм я изхвърлил). Така, че недей влиза във филми няма такова нещо.
Поздрави!
Защо да пише 28 + 121 доставка, като доставката ми е 35 долара + стойноста на продуктите както сме се договорили 40. Това пище отгоре, мога даже да я сканирам и да я кача тука(ако не съм я изхвърлил). Така, че недей влиза във филми няма такова нещо.
Бате , нали това ти казвам , само доставката ми е $121, която няма как да скрия.Иначе съм съгласен , че ако доставката ти е по-малко от $50 може да минеш
18.02.09
12:38
Ясно, че каква е тая доставка на мене за 10либри протеин и още глупости ми взеха 80 долара, общо към 6,5кг....
Човека си казва, че пратката му е 12 кг=121$, а твоята е 6,5 кг=80$ какво се ччудите толкова незнам.
Само неразбрах на тебе фирма ли ти е пратила добавките или твоя човек в САЩ?
Приятел, но в митницата 2ма митничара ми казаха , че има режим и ако ще фирма да ми ги пращаше , пак щеше да има мито и ддс.
А фактурата вътре какво е пишело ми е интересно, фалшива ли е била? Съдържанието на колета отговарял ли е на фактурата?
Приятел, но в митницата 2ма митничара ми казаха , че има режим и ако ще фирма да ми ги пращаше , пак щеше да има мито и ддс.
Приятел, имам познат митничар, който изрично ми обясни че от физическо лице на физическо лице над 50$ се обмитява. За фирма до физическо лице границата е 200$ (150евро)
Приятел, имам познат митничар, който изрично ми обясни че от физическо лице на физическо лице над 50$ се обмитява. За фирма до физическо лице границата е 200$ (150евро)
Бате , не знам к’во повече да обяснявам .... поръчай си от САЩ , да ти ги прати фирма с фактура до $200 и драсни един пост да кажеш ..... като имаш приятел митничар може режимът над добавките да не важи за теб!
Мнението беше редактирано от archer19 на 18.02.09 19:07.
аз съм поръчвал и съм нямал никакви проблеми, това че ти се опитваш да метнеш системата с добавки за 500 лв да ги пишеш че струват 30$ е много ясно че щи ударят такси митничарите, батенце
днес си получих пратката от нетришъна - дойде за 14 дена, на стойност 184$ без шипинга (223$ с шипинга) - нямах никакви ядове с митница - направо от пощенския клон си я взех.
19.02.09
08:48
Тая работа си е до късмет май...
19.02.09
17:44
Ами след 2 седмици ще видим дали ще има още един :)