13.02.09
00:06
Някой може ли да ми изготви програма,която да обхваща всички части на тялото.Проблема е че немога да ходя на фитнес а вкъщи имам само дъмбели.Някой може ли да ми изготви такава програма???Благодаря предварително.
Темата беше редактирана от n0_Name на 13.02.09 00:07.
Само с едни дъмбелии... едвали очакваш да постигнеш нещо... прекалено малко е.... можешли поне да им добавяш и прекахваш тежести т.е имали тежести към тях, тренирал ли си до сега, какво очакваш да постигнеш, дай малко повече информация :) пък ще измислим нещо
13.02.09
08:02
Здравей! ;) С тези дъмбели можеш да правиш един бицепс,ако имаш така нещо подобно на маса на,която може да легнеш може да правиш и флейс (гърди)..За трицепс се сещам за лицеви опори до земята,също така и кофички..взимаш 2 стола,слагаш си краката на единия на другия се подпираш с длани и се пускаш до доло и се изправяш..столовете да има разстояния между тях,колкото да се провреш..с дъмбел зад врат сваляш ръката на страни под него след това изправяш..и освен едно разгъване за трицепс,това се изпълнява по следния начин..хващаш дъмбела с двете ръце,но да е по-тежък ръцете зад врат изправени и започваш бавно да сваляш ръцете от лакътя нагоре и след това дигаш..стараеш се да не мърдаш раменете.. :) Но дай инфо за теб..години,кг какво искаш да направиш и т.н. ;) Дано да съм ти помогнал.. :)
и от мен няколко упражнения
Бицепс: 1.Бицепсово сгъване от стоеж
2.Концентрично сгъване (виж в сайта е показано как се изпълнява)
3.Чукове
Трицепс:1. С дъмбел зад врата
2.Ако има къде да легнеш можеш да правиш френско с дъбмел
3.Кик бек
Рамо.
1.Избутване с дъмбели от седеж
2.Вдигане напред
3.Вдигане настрани
Гръб:
Гребане с дъмбел
Гърди
1. Лицеви опори
2.Ако имаш каде да легнеш както ти казаха по горе Избутване с дъмбели, Флайс
Крака: Клекове
Корем. Коремни преси
http://www.youtube.com/watch?v=8ZMP05x8czc
В момента се сещам предимно за тези упр. И кажи какви са ти целите за да ти помогнем и с хранителния режим и тренировачната програма.
Мнението беше редактирано от Oyama на 13.02.09 08:24.
Ми на почти на 16 години съм 160см 55кг. Цели:Да си оформя тялото а по късно и маса може би.Може да се снабдя и със щанга.
13.02.09
22:56
Значи гледам височината не ти е много,килограми бива горе-долу..наблягай на яденето и прави коремни преси,че да не развалиш от ся формата.. :) Може в един ден да правиш само релеф,ама това е за по-нататък,като натрупваш мускулна маса.. :) Ако някъде около вас има лост ходи прави набирания..4х6-10 повторения..няма да ти се отразят зле.. :)
Ояма ти каза нещата които можеш да правиш вкъщи но дъмбелите едва ли са ти много тежки предполагам 5 или 7.5 кг. с които неможеш да направиш масата която мислиш да правиш по-натам... можеш само да се постегнеш и то не много. Можеш да добавиш примерно към трицепсовите упражнения все едно лягаш за лицеви но събираш ръцете пред гърдите и почваш като лицевите надолу нагоре :)) Все пак кажи нещо повече можеш ли да си позволиш някакъв по специален хранителен режим или има ли лостове до които можеш да се докопаш такива неща ...
А да ми кажете в началото колко серии повторения по колко време почивка м/ъ тренировките.Секи ден ли да тренирам ?????
14.02.09
23:20
Сериите 3-4,колкото можеш..повторенията межу 6-10..почивка 1-2 мин..Всеки ден не..Ако си с 3-дневен сплит през ден..Понеделник,Сряда и Петък да кажем.. :)
Можеш да направеш много със собствено и добавено тегло.
Прави главно базови упр. На твоята възраст и при твоето телосложение за сега ти стигат лостовете и домашните упр.
Лицеви упори:
Ако са ти лесни сложи една раница с тежести на гърба /може да звучи смешно,но помага/. За увеличаване на трудността вдигни краката на стол или нещо друго. За трицепс намали разстоянието между ръцете.
Набирания:
пак номера с раницата
Клекове и Напади:
Започни с дъмбелите и слагай раницата.
Мъртва тяга:
Учи техниката и пробвай с дъмбелите
Другото само с дъмбели ...
Кръговата тренировка е задължителна. Прочети в сайта!
Колко тежат дъмбелите?
Бъди изобретателен! Успех!