Програма за Напреднали..

10.02.09
19:33

Здравейте!Разглеждах програми ала бала,ама нещо не си харесвам..Значи тренирам от 7-8 месеца..68кг. съм..Програмата смятам да ми е три-дневна..

Понеделник: Гърди-Бицепс
Вдигане на щана от лег 4х8-10
Вдигане на дъмбели от лег 4х8-10
Пек Дек 4х-8-10
Сгъване за бицепс от седеж 4х8-10
Сгъване с ЕЗ щанта 4х8-10
Сгъване с кабел от горен скрипец
Накрая малко колелце.. :)

Вторик:
Почивка

Сряда:Крака-Рамо
Качване на лежанска с щанга 4х8-10
Лек преса 4х8-10
Повдигане на Калф машина 3х8-10
Разтваряне за задно рамо 3х8-10
Раменни преси пред врат 3х8-10

Четвърък:
почивка

Петък:Гръд-Трицепс
Дърпане на горен скрипец пред гърди 4х8-10
Дърпане на голен скрипец зад врат 4х8-10
Гребане на долен скрипец “П” образна форма 4х8-10
Френска преса от седеж 3х8-10 (с дъмбел)(разгъване от седеж-някой му викат така)
Френско разгъване 3х8-10
Разгъване на скрипец с подхват 3х8-10

Понякога сменям упражненията..Не на всяко упражнения правя по 4-ри серий,но 3 задължително.. :) Корем правя на всяка тренировка.. :) Моля,всеки да си каже мнението за тази програма.. ;) Добра ли е? :) И на каква храна да наблягам? :)

Темата беше редактирана от Виктор Манчев на 10.02.09 21:53.

10.02.09
20:07

Критиките:
Тренировката ти за крака куца - малко упражнения са, едни клекове като първо упражнение ще дойдат добре, иначе step-ups са ОК (рядко се вижда някой да ги прави, евала за тях). Тренировка за гръб практически отсъства, има само някакви скрипци... Останалото ми се вижда стандартно.

И само между другото - за 7-8 месеца тренировки изразът не е точно “напреднал”. По-скоро е “започнал да свиква с тренирането с тежести и активирал част от мускулите си” ;) Не че има значение, просто да не си надценяваш възможностите на този етап и да се хвърляш на “тренировките за напреднали”. Иначе твоя план е приемлив, само му трябват истински упражнения за гърба и едни клекове.

Мнението беше редактирано от G33K на 10.02.09 20:08.

DE

10.02.09
20:12

Твоята тренировка е за свикващ на натоварване.

Иначе, виж, след 3-4 години, може да говорим дали си напреднал.

Мнението беше редактирано от death на 10.02.09 20:46.

10.02.09
20:18

казано от G33K на 10.02.09, 20:07:

Критиките:
Тренировката ти за крака куца - малко упражнения са, едни клекове като първо упражнение ще дойдат добре, иначе step-ups са ОК (рядко се вижда някой да ги прави, евала за тях). Тренировка за гръб практически отсъства, има само някакви скрипци... Останалото ми се вижда стандартно.

И само между другото - за 7-8 месеца тренировки изразът не е точно “напреднал”. По-скоро е “започнал да свиква с тренирането с тежести и активирал част от мускулите си” ;) Не че има значение, просто да не си надценяваш възможностите на този етап и да се хвърляш на “тренировките за напреднали”. Иначе твоя план е приемлив, само му трябват истински упражнения за гърба и едни клекове.

Yeah!

И в допълнение.
1.Защо и щанга и дъмбели от лег?Полулег няма ли?
2.Раменните преси първи.
3.Е, какво е това?

Дърпане на долен скрипец зад врат 4х8-10

Хахахахаха.
4Опа, сега видях, че първото е с дъмбел.Добре е.
5.Какво правиш за корем?

Мнението беше редактирано от -razoR- на 10.02.09 20:22.

10.02.09
20:22

/офф топик
Малко си далеч от напредналите с тези 8 месеца.

/по темата
G33K, поизчерпа темата.. няма много какво да се допълни.

Знам,че не съм напреднал,но нямаше как да се изразя.. ;) Еми предложете друго за гръб..Набирания може би? :)
Моя грешка за скрипеца.. :D

Мнението беше редактирано от Виктор Манчев на 10.02.09 22:02.

11.02.09
08:05

смяташ се за напреднал ? а не знаеш базовите и най-важни упражнения за гръб ... хм..  заеби ги тия скрипци , долни горни .. бозава работа са ...  гребане с щанга , мечка , чукчета ,  ТЯГА , гребане с дъмбел , набирания  с широк и тесен хват ... това за мен са упражненията за гръб ... в една тренировка идват много затова ги върти през тренировка , но винаги да има ТЯГА и набирания с всякакви хватове.

казано от CheFolino на 11.02.09, 08:05:

смяташ се за напреднал ? а не знаеш базовите и най-важни упражнения за гръб ... хм..  заеби ги тия скрипци , долни горни .. бозава работа са ...  гребане с щанга , мечка , чукчета ,  ТЯГА , гребане с дъмбел , набирания  с широк и тесен хват ... това за мен са упражненията за гръб ... в една тренировка идват много затова ги върти през тренировка , но винаги да има ТЯГА и набирания с всякакви хватове.

Казах,че не знаех как да се изразя не,че съм напредал..Еми ок,ще променя нещо да вида какво ще стане..

11.02.09
11:59

казано от CheFolino на 11.02.09, 08:05:

Гребането с дъмбел не е базово

BU

11.02.09
18:08

казано от Wrestling_pro на 11.02.09, 11:59:

дреме ти на фичката дали е базово или не е . ;)

11.02.09
19:21

А какво е? :)

11.02.09
20:01

Ще си позволя да цитирам програма, която Петко К постна преди няколко дни:

3 серии от всичко, 6-8 повторения, 2 или 3 тренировки седмично.
1. Набиране (ако сте слаби за набиране - скрипец до гърдите)
2. Лежанка (може и под наклон да разнообразявате)
3. Гребане (с щанга или скрипец)
4. раменна преса (с щанга или дъмбели)
5. Мъртва тяга или клек, редувате си ги 
6. Сгъване на скрипец за корем или повдигане на краката от вис

Според мен, това е програма, която е подходяща за почти всеки в първите 1-2 годинки, а защо не и след това.
(Голямо търсене му ударих из темите.)

11.02.09
20:14

казано от Петко К на 11.02.09, 19:21:

Изолиращо :)

И най-накрая не разбрах има ли смисъл от гребането с дъмбел.. :)

11.02.09
21:32

казано от Wrestling_pro на 11.02.09, 20:14:

Значи и гребането с щанга е изолиращо? ;)

казано от Виктор Манчев на 11.02.09, 20:54:

Има разбира се, отлично упражнение е.

казано от Петко К на 11.02.09, 21:32:

Значи и гребането с щанга е изолиращо? ;)

казано от Виктор Манчев на 11.02.09, 20:54:

Има разбира се, отлично упражнение е.

Само да попитам,тяга добре ли ще е да се комбинира с гребане с дъмбел и набирания..4х8-10.. :)

11.02.09
21:49

Да. Зависи все пак от реда - аз бих правил първо набирането или тягата.

12.02.09
15:26

Изолиращо щеше да е ако не включва бицепса - при гърба това става само с пулоувъра и вариациите му.

Значи последно..утре смятам да правя набирания 4х8-10,гребане с дъмбел 4х8-10 и тяга 4х8-10..добре ли е? :)

14.02.09
20:42

Здравейте. Викторе значи тягата за гърба ти е нещо като лежанката за гърдите... зпочни със тяга след това набиране и после гребането... Гърдите значи можеш да почнеш с лежанка след това дъмбели от полулег кофички и флайс... така кофичките ако ти е възможно да ги правиш с тежест но не да я слагаш на краката ами ако намериш начин да си ги слагаш на врата  и по този начин тялото ти да заеме почти хоризонтално положение просто да промениш ъгъла като се наклониш напред... (аз съм си намерил верига и си закачам 2х20 кг. надявам се да съм го обяснил разбираемо :) ) Значи краката започни със Лег преса или клякания  после имаш разгъване на предно и задно бедро и един пръсец накрая. Рамото военна преса и арнолд преси ще са ти  идеални. Така трицепса що непочнеш на лежанката със тесен хват после едно френско и накрая един Кик Бек (мен лично кик бека много добре ми влиза). Значи това е мнението ми по програмата ти не те задължавам да ме слушаш но мисля че така ще имаш ефект.
Успех!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1