Упражнения за гръб

07.02.09
21:47

Здравейте,може ли да ми кажете от най популярните упражнения кои са за ширина и кои за плътност на гърба.Също и кои от тях бихте ми препоръчали за маса.Да спомена че съм начинаещ и съм наясно че някои от тях са доста опасни за кръста при нправилна техника.

Темата беше редактирана от Biad__ на 07.02.09 21:48.

07.02.09
22:10

прави набиранки с колан с тежест , с широк хват дланите сочат напред

08.02.09
10:39

Прави и двата вида набиране, изключването на набиранията с хват, при който дланите сочат към тялото е изключително голяма грешка.Използвай набирания,мечка.гребане,тяга,долен скрипец( тук наблягай на техника ) като ги комбинираш по различен начин в тренировките ти.По-този начин гърбът ти ще расте и на ширина и на плътност и ще бъде ‘ударен’ под всякакъв ъгъл :)

08.02.09
12:59

На 100% съм съгласен с RedWalker. Аз правя Набирания 6 серии (3 с надхват и 3 с подхват), чукчета, тяга, гребане с дъмбел (или мечка).

казано от RedWalker на 08.02.09, 10:39:

Прави и двата вида набиране, изключването на набиранията с хват, при който дланите сочат към тялото е изключително голяма грешка.Използвай набирания,мечка.гребане,тяга,долен скрипец( тук наблягай на техника ) като ги комбинираш по различен начин в тренировките ти.По-този начин гърбът ти ще расте и на ширина и на плътност и ще бъде ‘ударен’ под всякакъв ъгъл :)

+1

08.02.09
22:08

мерси за отговорите ще пробвам да видя как се отразява за сега обаче набиранията са ми голям проблем и ги мъча малко по малко

10.02.09
14:54

Набиранията също дават много за гърба, особено ако се редуват хватовете. 2 месеца не бях ходил на зала и през 2 дни правих набирания вкъщи. Смея да кажа че гърба ми дръпна дори повече от залата.

10.02.09
18:33

казано от Biad__ на 08.02.09, 22:08:

мерси за отговорите ще пробвам да видя как се отразява за сега обаче набиранията са ми голям проблем и ги мъча малко по малко

И моят съвет е като са ти трудни набиранията НЕ се хващай за скрипеца. Набирания се правят на лост, ако трябва по половин набиране прави, но на лост не на скрипец.

14.02.09
21:34

Здравей Биад__ значи ако имаш приятел с който ходиш на фитнес или дори някой от залата ако помолиш да те повдига до горе и спускането да го правиш ти колкото е възможно по бавно... много хора си мислят че упражнението е за момента в който се добереш до върха... не ! важното е спускането опитай и ще разбереш за какво ти говоря... има и друг начин да заместиш набиранията но немога да ти го обясня смисъл аз мога ама няма да ме разбереш така че по добре да не обяснявам. По този начин също така ще заякнат и рацете ти постепенно. Това е от мен Успех!

казано от Biad__ на 07.02.09, 21:47:

Здравейте,може ли да ми кажете от най популярните упражнения кои са за ширина и кои за плътност на гърба.Също и кои от тях бихте ми препоръчали за маса.Да спомена че съм начинаещ и съм наясно че някои от тях са доста опасни за кръста при нправилна техника.

Както споменаха набирания,мъртва тяга,мечка,гребане с дъмбел..но много внимавай с техниката при мечката и тягата..онзи ден нещо се заблях направих една грешна серия при мечката и 10 мин.не можах да си изправя гърба..ужасна болка в кръста..

15.02.09
00:15

Днес ще пробвам мъртва тяга за какво става дума задължително ли ползването на колан там,разбирасе първо мисля да почна с малка тежест за да видя самата техника и как натоварва кръста.При гребането с дъмбел явно не го правя както трябва и не го усещам добре за това за сега ще го изписна за сметка на чукчета и набирания

Мнението беше редактирано от Biad__ на 15.02.09 00:17.

SE

15.02.09
08:59

Като за началото тягата я прави леко, даже само с лоста, за да научиш техниката. Колан не ти е необходим, ползвай го по-нататък и то само за най-тежките серий. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1