Отслабване (Начинаещ)

07.02.09
14:38

Нормална тема от нормален човек. Надявам се да откликнете на молбата и въпросите ми които задавам по-долу. Да се ползва търсачката не винаги е “плюс”, все пак ние всички сме хора, с различни проблеми и начин на живот, 1 с 1, 2 с 2 еднакви няма.

... На 19 години съм, от 8ми клас насам не излизам много. Събраха ми се 4 години без спорт, без натоварване. По 2 литра (поне) пепси и фанта дневно... тъпчене от нерви, от нямане на работа. Все ядене на готови храни (пица, хамбургери, хотдози). За да си легна спокоен хапвах обилно, да ми натежи стомаха и да мога да заспя...
... Резултата не закъсня, 96 кила след празниците а съм висок някакви си 172. За разлика от повечето хора имам хъс да се вчовеча.

Питанки много, като за начало си взех един :
http://www.sportdepot.bg/products/fitness/home-fitness/crosstrenajori/2325-krostrenajor
От една седмица 1 път дневно тренирам, почнах от 5 минути, вече са 20 минутки на куп. Горе долу докарвам по 25km скорост, 7-8km избягани, 200+-220 калории изгорени и около 60-70 постоянни оборота. Пулса варира м/у 100-110 според уреда (мерейки си го сам е повече но може и да греша). Гледам да има разлика след ядене, в повечето случай го карам вечер. Прасците все по-малко ме болят по време на тренировката. От аптеката до нас ми препоръчаха и някакъв китайски чай. Зелена опаковка за отслабване, добре идва, действа разхлабващо за човек с траен запек даже много ми помага. Смъкнах малко от теглото.

Спрях тотално газираното, няма бира, няма алкохол. Рядко сръбвам по половин чаша Nestea (ем, на 1/2 от калориите на колата е). И това ще спра. Минах на сирене, нискомаслено кисело мляко на “Герма”. Хляб не хапвам, повече салата - зеле, моркови, краставици, сирене... както дойде. Като има пари и плодове, ябълки и банани предимно.
Тластините са ми предимно по корема и вътрешната страна на бедрата.

Въпросите:

Какво, как и да променям ли “режима” на тренажора? Колко минути да добутам дневно? В коя част на деня? Две 10 или цяло 20 минути (Че сигурно и 2но трябва да правя)?
Какво, как и по колко да се стремя да хапвам на закуска, обяд и вечеря? Едно кисело мляко сутрин, какво за обед? Салатата за вечеря? Как да си го “формулирам”?
Какво да добавя? Коремни преси? Лицеви опори?
Да намаля ли водата?
Казаха ми, да се обличам по дебело докато съм на тренажора да горя повече, че и след тренировка - струва ли си?
Предложиха ми да си увивам корема и бедрата с фитнес изолирбанд да горя повече там - Има ли полза ?

За сега е това, не искам да ставам “животно” или нещо от сорта, просто по най-ефективният (и надявам се изпитан начин) чрез вашите съвети, знания да постигна желаният резултат. Винаги има какво да се научи, разгледах статии из сайта но повечето неща не ги разбирам, за това се надявам да ми помогнете и да ме светнете за тези неща.

07.02.09
19:27

Ем човек за да отслабнеш ти трябват точно 1 нещо и то е ВОЛЯТА . Другите работи са лесни .. , а относно въпросите ти :

Карай го тоя тренажор 5 пъте в седмицата по 45 мин . За да отслабнеш трябва обилно да се потиш,следователно трябва да поемаш много течности(главно ВОДА).Относно храните, ограничи се малко.Премахни газираното, пърженото , панираното , алкохола като за начало.Разтърси се из форума за здравословни храни и си направи списък с тях.Това за дебелото обличане е вярно,така се потиш повече и следователно гориш повече калории.За тоя изолирбан незнам дали действа , но гледам че доста хора в фитнеса със същите намерения като твойте го слагат , така че най-вероятно помага.

Мнението беше редактирано от Agapao на 07.02.09 19:29.

07.02.09
22:18

казано от Agapao на 07.02.09, 19:27:

Ем човек за да отслабнеш ти трябват точно 1 нещо и то е ИНФОРМАЦИЯТА. Другите работи са лесни .. , а относно въпросите ти :

Карай го тоя тренажор 5 пъте в седмицата по 45 мин . За да отслабнеш трябва обилно да се потиш,следователно трябва да поемаш много течности(главно ВОДА).Относно храните, ограничи се малко.Премахни газираното, пърженото , панираното , алкохола като за начало.Разтърси се из форума за здравословни храни и си направи списък с тях.Това за дебелото обличане е вярно,така се потиш повече и следователно гориш повече калории.За тоя изолирбан незнам дали действа , но гледам че доста хора в фитнеса със същите намерения като твойте го слагат , така че най-вероятно помага.

Оправих ти поста.

07.02.09
23:29

Това за дебелото обличане е вярно,така се потиш повече и следователно гориш повече калории.За тоя изолирбан незнам дали действа , но гледам че доста хора в фитнеса със същите намерения като твойте го слагат , така че най-вероятно помага.

Откога потенето означава горене на калории(в случая вседствие повишена температура)??
Остави ги тия глупости

Мнението беше редактирано от Nikolay на 07.02.09 23:30.

08.02.09
09:07

казано от Nikolay на 07.02.09, 23:29:

Това за дебелото обличане е вярно,така се потиш повече и следователно гориш повече калории.За тоя изолирбан незнам дали действа , но гледам че доста хора в фитнеса със същите намерения като твойте го слагат , така че най-вероятно помага.

Откога потенето означава горене на калории(в случая вседствие повишена температура)??
Остави ги тия глупости

Наистина, и това е голяма глупост. Познавам хора, чиито длани са потни 24/7, а в никакъв случай не могат да се похвалят с кой знае какво тяло, дори напротив.

Като се навличаш верно се потиш повече,но не гориш повече калории.Чел съм ,че когато ти е студено гориш повече калории,защото тялото се опитва да потдържа телесната температура за което трябва енергия

08.02.09
09:58

Ако ме светнете къде е търсачката, че тази горе ме праща в чичко гу”гу”ткъл. Златни ще сте! ;)

Аз точно заради липса на информация пиша, както поправи приятеля горе. Волно не волно, хъс има. Все пак съм на някакво поправимо ниво, не искам да допускам да стане фатално. Хем на мен не ми е добре в момента, хем ми се струва че има начин да се стопи всичко по мен. Рових из сайта, из блоговете. Но тези таблици не са ми ясни, протеини, въглехидрати, чудесии. Кое наситено, кое бързо.По някои храни има разни неща от този сорт “15% от задължителен дневен прием” и т.н...

... Бая има изписано, диети, неща но не стига до мен. Не съм навътре в нещата. Схващам горе долу какво трябва да откажа и вече каточели го направих. Благодаря на приятелите които са ми оставили по 1 личен MSG :). Оценявам факта, че има хора които съчувстват и са решени да помогнат!

Относно тренажора по 45 минутки, имам 1 проблем който ме почуди тези 3 дни в които си карам по 20 минути. Гледам постепенно да вдигам (аз и в началото не можех повече от 5 минути). Стигам 12-15 минута, вече загрял и ми се тича повече и повече. Но иде момент в който стъпалата може би изтръпват (нещо подобно, бодене като изтръпнал краиник) и е много неприятно, не съм си вързал здраво маратонките, нито да съм с тесни дрехи. Има ли от какво да се притеснявам? Да се опитам ли да преодолея на хъс това и да си качвам нагоре тренировката?

Какво ще кажете за кафето преди тренировката? След? Сутрин?
Аспирин? За/против срещу евентуална мускулна треска?

14.02.09
21:46

Здравей Кольо виж какво написах на това момче тук http://www.bb-team.org/forums/viewthread/36191/  преди години и аз бях като теб и точно този начин ми помогна тогава след това започнах фитнес и сега този метод (малко по усъвършенстван за запазване на мускулна маса) ми служи добре за изчистване... Също така ако можеш сутрин на гладно да въртиш велоаргометъра по около 45мин до 1 час или да тичаш ще ускориш свалянето. А туку що прочетох последния ти пост значи да кафе без захар ако можеш двойно сутрин преди колелото/тичането  и може и преди тренировка. Ами опитай това гарантирам резултат до седмица поне минимум 3-4 кг трябва да си свалил ако спазваш всичко :)

14.02.09
22:00

казано от Kollio на 08.02.09, 09:58:

Аз точно заради липса на информация пиша, както поправи приятеля горе. Волно не волно, хъс има. Все пак съм на някакво поправимо ниво, не искам да допускам да стане фатално. Хем на мен не ми е добре в момента, хем ми се струва че има начин да се стопи всичко по мен. Рових из сайта, из блоговете. Но тези таблици не са ми ясни, протеини, въглехидрати, чудесии. Кое наситено, кое бързо.По някои храни има разни неща от този сорт “15% от задължителен дневен прием” и т.н...

Ами, брато, щом така стоят нещата, щом нищо не може да ти влезе в главата докато четеш безкрайните редове изписани за храненето... Нека опита да покаже? Обичам (меко казано) сам да откривам топлата вода—и именно така дойдоха знанията.

Но ако питаш мен да си начинаещ в спорта и да искаш с първото влизане във фитнес залата и да знаеш (диети) и можеш (тренировки) всичко си е... Не намирам и аз точната дума в заспалия си мозък, но ме разбираш, надявам се.

Офф.. Това, което искам да кажа е, че всичко идва с времето си! Не може всичко наведнъж и веднага.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 14.02.09 22:04.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1