15.02.09
10:18
В момента програмата ми е следната:
тренировка
тренировка
почивка
тренировка
тренировка
почивка
И се повтаря. Та, мисълта ми е следната - понеже не мога да дочакам следващата тренировка (от край време) може ли някой да ме насочи към подходяща 5-6-7 дневна програма за изгаряне на мазнини? Всеки ден ми се тренира, буквално изгарям от нетърпение да дойде утрешния ден, в който имам тренировка.
п.п. Забравих да спомена нещо. “Стажа” ми.. 1-ви март правя една година.
едит:
Дали 5 дневен сплит “културистичен тип” примесен с кардио няма да е добра идея?
Целя изгаряне на мазнини с минимална загуба на мускулна маса. “Стриктно” спазвам НВД няколко дни вече и имам мотивацията да продължа.
Темата беше редактирана от ~ DN на 15.02.09 10:21.
Мускулна маса ще загубиш,това е неизбежно.Въпроса е да е минимална.Увеличен прием на белтъчини,добавки ако имаш някакви или можеш да си закупиш-глутамин,аминки,суроватка.Ако усетиш,че нямаш сили може и креатин-АМА НЯКОЙ КОЙТО НЕ ЗАДЪРЖА ВОДА.Монохидрата при тебе няма място в момента.Иначе 5 дневен сплит с кардио,мисля трябва да пробваш да видиш дали ще издържаш с едно темпо във всички кардио тренировки и така....трябва да прецениш...Успех...
Може би, не тренираш достатъчно.И на мен ми се тренира всеки ден, но не мога.
Опитвал съм на 5-дневен сплит(по МГ на ден) и това беше най-неефективната тренировка за мен. Даже бих казал, че имах спад в “постиженията”.
Един добре обмислен и съобразен с възможностите ти 3-дневен сплит е по-добро решение - лично мнение. :)
Претренирането, не би ти дало успешно изгаряне на мазнини. 5-6-7 дневна програма, надали би те довела до нещо различно от претрениране. Разбира се, при правилен подбор и разпределение на упражнения и интензивност, както и с подходящо хранене и въобще възстановяване - ще сработи, но това си е за някой, който познава тялото си изключително добре.
Когато съм станал в 6 часът за училище и съм имал тежка силова тренировка, след която интензивно кардио би следвало да съм изморен - напротив! Нито съм сънлив през деня, нито изморен, дори заспивам трудно.. единственото сладко, което приемам е лъжицата мед след тренировка. Никакви други напитки освен мляко, кафе с кафява захар (веднъж дневно) и чешмяна вода.
*Костадин - Именно, знам, че е неизбежна загубата на мускулна маса, точно се стремя да намаля до минимума това. Колкото до това дали ще смогна - 4-5 месеца преди нова година тренирах всеки ден в продължение на 2 месеца, дори малко повече - нищо. Сякаш не ходя на фитнес, с тази разлика, че не правех кардио. Качвах маса тогава. Сега ще видим как е 5-дневен сплит (по МГ на ден) + кардио.
*Сталкер - не съм претренирал от доста време насам каквото и да си причиня. Единствено когато насиля МГ, която не съм тренирал отдавна, но свикна ли всичко е тип-топ. Като ендоморф правя тренировките си с кратки паузи (по-малко от минута), интензивно изпълнение (старателно, разбира се) на упражненията.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 15.02.09 13:38.
15.02.09
16:28
Мое ли да ти вида НВДто че и аз в момента от релеф се интересувам.
15.02.09
23:20
Здравей,аз тренирам по 6 дневен сплит -Първи ден-гръб/трицепс,Втори-гърди/бицепс,Трети-Крака/Рамо и повтарям пак а на седмия ден почивка и после пак...Можеш да пробваш с много и интезивни повтортения и между сериите да правш корем и с подходяща диета и добавки мисля че ще има резултат.Аз тренирам така и сам бая релефен ,хем не мога да си позволя точно тая диета дето искам.Ако наистина възстановяваш добре пробваи ако искаш...успех!
казано от Wrestling_pro на 15.02.09, 16:28:
Мое ли да ти вида НВДто че и аз в момента от релеф се интересувам.
Въглехидратите (не повече от 100 грама дневно) ги приемам в първата половина от деня в две закуски - мюсли в нас и в училище нещо пакетирано
На обяд - месо и салата
Час-два след обяд - тренировка и кардио
Следтренировъчно - яйца със салата
Лека закуска - кисело мляко с плод, или чисто кис. мляко
Първа вечеря - месо/супа/ориз... със салата
Втора вечеря - остатъците от първата
Салатата най-често (да не кажа почти винаги) е снежанка, яйцата варени, а месото - на фурна, или в тигана без допълнителна мазнина.
*Sadeyes.1985 - ще пробвам, мерси!
п.п. Не взимам добавки и нямам намерение да купувам. И сам се оправям.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 16.02.09 13:36.