11.02.09
07:44
Как ги приготвяте ? Аз само с вода немога да ги ям че ми се повдига .. Та слагам и по малко мляко с какао и лъжица мед и дори става вкусно . Ноо знам че медът преди тренировка не е желан а аз тренирам сутринта час час и нещо след като ям ..
А ако се варят ще станат ли по-добри на вкуус нещо или
Туко що изядох 1 купа с такива ядки. Всяка сутрин си ги правя по следния начин: 5-8 супени лъжици овесени ядки + 400гр. кисело мляко. С времето започна да ми харесва и нямам проблеми , нито мед слагам , нито нищо. Добре си се ориентирал , пълноценна закуска всеки ден :)
11.02.09
08:44
120гр (или според режима ти) овес ги накисваш в 7 белтъка... може да натрошиш половин булъон за вкус. Сутринта в тефлоновия тиган на 2 пъти и си готов... може да го ядеш дори навън ;)
Най-вкусния вариант според мен е 1 доза протеин + овеса. Чакаш 10-ина минутки и те вече са омекнали.
Друг вариант - както ти казаха с белтъци, но аз добавям и намачкано сирене и в тефлона.
С кисело или прясно мляко + малко канела или какао за вкус (в момента точно това закусвам, като съм пил амини преди това).
Варени също може да си ги правиш, но е добре отделно и 1 доза протеин.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 11.02.09 08:51.
11.02.09
20:01
Щом тренираш сутрин гледай закуската да е многоо стабилна и от предната вечер преди да легнеш 200 гр извара.Закуската ти примерно да се състои в:5-6 белтъка и 2-3 жалтъка+100 гр овесени ядки+300-400 мл мляко+малко бързи въглехидрати (Мед е супер със закуската).След тренировката пак бърз въглехидрат и протеин и след 1 час месо+ориз/картофи.Сунтинта метаболизма е най-бърз,пък и ти тренираш тогава,така че яденето трябва да е здраво!Добре би било да пиеш и аминокиселини точно преди тренировката.BTW като бях първа смяна тренирах сутрин към 10 ,но ставах в 7 и имах 2 яденета до тренировката,добре ми вървяха тренировките тогава,самото разнообразие ми се отрази добре,но предпочитам към 16-17 часа
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 11.02.09 20:05.
11.02.09
20:07
благодаря ви а начи сега ще пробвам овеса с доза протеин 30 грама . Нужно ли е и яйца или тва стига .. А относно аминото нямам финанси зех си креатин и протеин и засега няма пари за друго ако искам да се храня добре .
13.02.09
18:17
2кисели млека+200гр овесV+2лъжици мед и шепа орехи-перфектната закуска за мен :)
Искам да попитам защото тепърва ще почвам такава закуска, само че ставам рано за работа , към 7 часа , и както всяка сутрун сум много гладен , нормално ли ще буде ако закусвам толко рано , и дали комбинациата от протеин+5-6 белтъка , 1 гр. овес и прясно мляко на едно е добра комбинация , благодаря преджарително :)
15.02.09
09:09
Закусвай си в 7 часа. Нека овеса да е поне 100гр. и към него прибавяш или доза протеин или яйца.
овес + прясно мляко 1.5% да почне да плува леко овеса + малко бадеми. Това нещо го слагам за малко в микровълновата да се загрее и омекне малко, но да не е горещо. После му слагам 1 доза суроватка ванилия, бъркам и ям :) Мега вкусно е
аз овеса го ям с мюсли и лъжица мед като ги накисвам 10 мин в кисело мляко. Иначе най-добрия вариант според мен е в прясно мляко да са накиснати
Не е най-добрият вариант , защото прясното мляко съдържа повече мазнини и лактоза , прави си изводите :)
Овесени ядки + мляко е много често срещана и същевременно неподходяща(комбинирани) закуска!
казано от Гошко на 15.02.09, 20:12:
Обясни ни защо ?
Млякото пречи на цялостното разграждане на овесените ядки.Някъде бях чел статия относно това, но не беше скоро и не си спомням с точност.Ще се пробвам да я намеря.Нещо ми се върти Sportscience , но не съм напълно сигурен.
Интересно ще ми е и някой друг компетентен по този въпрос да драсне някой друг ред. Аз лично от .. около година всяка сутрин закусвам овесени ядки с кисело мляко и портокал , да ти кажа чуствам се много добре , зареден с енергия , поне до обяд.
имам предвид, че така са най-вкусни - накиснати с прясно мляко :) знам че млякото съдържа мазнини и забавя усвояването на въглехидратите от овеса, но аз тренирам сутрин и това ми се явява предтренировъчно хранене и някак си добре се чувствам по време на тренировката - нито ми е тежко на стомаха, нито съм гладен :)
Мнението беше редактирано от Pavlov на 15.02.09 21:47.
16.02.09
12:02
И аз маам за закуска редовно овесени ядки + 1.5% прясно мляко + трици + 20-30г протеинова пудра, понякога се случва да тренирам след закуската и не бих казал, че усещам липса на енергия или нещо от сорта ...