Корем - Да или Не?

16.02.09
17:27

Тренирате ли коремните мускули? Ако да, то колко пъти седмично, с какви упражнения.
Какви са ви възгледите?
Аз лично мисля, че е група която се натоварва от много упражнения и не я тренирам отделно, а до това дали ще се вижда пресата зависи от процента подкожни мазнини.

16.02.09
17:30

Тренирам я 2 пъти седмично - Повдигане на крака от вис; Молитва; Коремни преси с тежест.

16.02.09
17:34

аз тренирам корем два пъти в седмицата с 3х30 коремни преси + 3х20 повдигане на краката от лег. Мисля че за всеки е индивидуално различно, но не бива да се прекалява с тренирането му, защото и той е мускул и може да се претренира :). За упражнения които го натоварват допълнително освен клека не се сещам други??

Мнението беше редактирано от Pavlov на 16.02.09 17:35.

16.02.09
17:47

Не го тренирам по някаква специална система. Просто когато имам време отивам да направя малко “Янда” или повдигане от вис.

16.02.09
17:59

Преди тренирах по много и често(200 коремни + странични почти всеки ден), рядко и тежко, сега не. Не виждам разлика.
От друга страна, откъм издържливост, сигурно съм по-зле. Издържливост на...коремни преси.

BU

16.02.09
18:15

Издръжливостта пада,но се връща бързо.Това ,което не мога да върна е волята ми да правя корем...ако се заставя...ще имам резултати.Не тренирам корем...от мързел. ;)

1 път седмично с краката ми стига.Хубав и стегнат корем не се прави от тренировка за корем,а от добър режим на хранене,така че и 1 път е достатъчно.Знам обаче че коремните мускули позвволяват и 2 пъти седмично да се тренират яко ,също и прасеца.

16.02.09
19:00

2 пъти в седмицата тренирам корем....

DE

16.02.09
19:08

Надарен съм с ген в тази зона и каквото и да правя корема си ми стои същия.. дали ще го тренирам по 3 пъти седмично, дали няма да го тренирам.. все така си стои.
Все пак го тренирам - когато се сетя. Около 2 пъти седмично.

Мнението беше редактирано от death на 16.02.09 19:08.

SE

16.02.09
19:47

И аз го тренирам 2 пъти - с гърги и с крака. Всеки път сменям упражненията, като основно изполвам повдигане на кракта от вис, преси с тежест, молитва, планкове, от скоро и ренегатско гребане и някакви опити за dragon flag (не много успешни :))

16.02.09
20:21

Не, макар да гласувах “да” механично...

ГН

16.02.09
20:24

Веднъж на 3-4 дни. Никоя мускулна група не тренирам “еди колко си пъти седмично”. Свободното ми време ми позволява да тренирам през определен брой дни, така че мога да тренирам да речем гръб, веднъж в петък, веднъж в неделя, веднъж в понеделник, всяка седмица различно. Пак за корема - веднъж на 3-4 дни, в САМОСТОЯТЕЛНА тренировка, много интензивно и с допълнителна тежест, по около 10 серии от 20 повторения за 15 мин. И това е тренировка, кво. Ефекта е добър.

2-3 пъти седмично. 2 упражнения в суперсерии.

16.02.09
20:31

Аз не съм го тренирал отдавна ма мускулите са си добре.Сега се старая да го изчистя добре ама не е лесна работа!!

MA

16.02.09
20:58

Коремните с тежест много ми натоварват кръста, иначе без си е добре :)

16.02.09
21:01

Тренирам го три пъти в седмицата, след всяка тренировка по три упражнения (различни). Знам, че не е това главното, за да се вижда пресата, но просто като си натоваря корема и чувствам тренировката, пък и себе си, по-пълноценно.

16.02.09
21:17

абсолютно НЕ ,от мързел ;)

16.02.09
23:30

3 пъти с разнообразни упр. - коремни, планкове, странечни планкове, повдигания на краката от лег. Като цяло гледам да тренирам сърцевината не да изолирем корема. Преди тренерах корем всеки ден по малко и май беше по-добре...

17.02.09
07:05

тренирам я 3,4 пъти в седмицата 
правя преси под наклон + 15кг тежест
повдигания на краката от вис (пускам до половината и вдигам до горе краката ) колената свити на 90градуса

17.02.09
07:12

Не,от клек,тяга,набиране и кофички се товари предосатъчно

17.02.09
14:59

казано от Nikolay на 17.02.09, 07:12:

Не,от клек,тяга,набиране и кофички се товари предосатъчно

И аз така мисля

17.02.09
16:04

правя корем естествено,3-4 пъти седмично. Корема според мене е може би най-индивудалната и относителна мускулна група при всеки човек. Упражненията който правя са повдигане на крака,с дъмбел (защипвам го с ходилата) 7-8кг , 3х20. След това коремни преси с 10кг диск на гърдите под наклон 3х20. И абсолютно винаги когато правя корем правя и кардио (по 6-7км на пътеката, като първите 4км ги тичам с максималната скорост 16км/ч и след това редувам 500м кросово бягане и 500м след него пак на макс и така до края) и да ви кажа има доста добър резултат :) Според мене за да станат плочките релефни и по големи а не просто стегнат корем със загатнати плочки трябва упражненията да се правят с тежест, но е много различно при всеки.

17.02.09
17:47

Конкретно корем в момента 2 пъти седмично с по едно упражнение - един път обратни коремни, един път палоф преси. И понякога с колелцето, ама там няма план. И клек,тяга и т.н. са си ясни.
Ако ходех да се боря по-малко сигурно щях да включа още по едно упражнение, но сега си взима достатъчно и от там. Като цяло, тренировката на пояса поне за мен е наравно с тази за задните части на първо място по важност.

Един път седмично, като го тренирам като всяка мускулна група (той не е и по-различен). Обикновено след гърба, повдигане на краката от вис с тежест 3-4х12-15 и молитва в същата схема. Да товари се при тежките базови движения, но изометрично, по тази логика може да не тренираме и бицепс примерно. Все още не съм видял някой с наистина добра преса (или бицепс), който да не ги тренира.

18.02.09
18:52

Аз се присъединявам към малцинството, което смята, че корема се натоварва достаъчно от клек, тяга, лег и другите основни упражнения. Аз лично въобще не го тренирам, тъй като нито тренирам с много тежко, нито съм достатъчно изчистен че да си личи пресата. Но не отричам че който я тренира и е с по-нисък процент на мазнини, може би има по-добре оформена преса.

18.02.09
20:22

Дали се вижда или не е несъществено, в сравнение с останалите функции точно на тези мускули. Ако приемем, че от един развит бицепс примерно има едно към едно естетическа към функционална полза, при пояса това съотношение е много повече в полза на функционалната. Пояса най-вече пази, а не украсява, нищо че някои наблягат изключително на тази част (обикновено те са с контузиите в тази област). А само с големи упражнения не могат да се развият пропорционално като сила всичките му функции.

19.02.09
06:52

тренирам корем най-много 1-2 месеца в годината. обаче клек, тяга и всички останали базови упражнения си ги правя, като ползвам колан само на най-тежките серии тяга и клек (над 160 и 130).

19.02.09
09:40

задължително 3 пъти в седмицата, повдигане крака от вис, коремни преси  ;-P няма нищо по- хубаво от едни добре оформени коремни мускули

Мнението беше редактирано от r_m_e на 20.02.09 14:26.

20.02.09
12:55

Много трудно май се прави хубав корем.При някои колкото и да тренират на се получава.

20.02.09
13:16

казано от eva631 на 20.02.09, 12:55:

При някои колкото и да тренират на се получава.

Така е, защото не става само с тренировка.

20.02.09
13:29

Засега съм решила да взимам(постигам) най-доброто,не е лесно но когато резултатите са добри просто е прекрасно. В крайна сметка нищо не  е толкова трудно щом го правиш с удоволствие.

21.02.09
09:11

Много трудно май се прави хубав корем.При някои колкото и да тренират на се получава.

Тъй си е не е много лесно, особенно при жените :) Но според мене не е хубаво жена с около 3% мазнини (както за състезание) и да личат всички мускулчета и жилки...

21.02.09
13:56

казано от Миsh0 на 21.02.09, 09:11:

Тъй си е не е много лесно, особенно при жените :) Но според мене не е хубаво жена с около 3% мазнини (както за състезание) и да личат всички мускулчета и жилки...

Тази форма 1во е момента ,втора колко човека от форума са я докарвали ?3то едва ли  обикновенно момиче ще докара такъв релеф, трябва зоб,просто не им стига тестостерона и разни други хормони за да са такива.

21.02.09
15:35

Абе и аз обичам атлетични и релефни жени, ама 3, 5 или даже 10% са твърде малко за жена. Здравето трябва да е преди всичко.

RO

08.03.09
17:48

http://vbox7.com/play:c500421d тренирам така,пез ден и има ефект.Правя си ги сяко по 10 както си е показано,за да не прекалявам мн. :)

08.03.09
18:33

Всички тези съм си ги правила в комплекс, без да гледам от там:)

09.03.09
02:12

Не....тренировката им е по-скоро индиректна.Специални упражнения за коремните мускули биха увеличили масата им,което в моя случай води до по-широка талия(това става още по-неприятно в основен период,когато в по-голяма или малка степен се понадуе спасителния пояс).Залагам на хиперекстензии(като стана въпрос за талия),те поне топят мазнини в долната част на гърба,останалото е кардио и диета.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1