22.01.05
10:44
Споделете какви интензивни методи използвате при трупането на маса - например супер серии, комбинирани серии, дроп серии, и т.н. и ЗАЩО смятате че са ефикасни.
Който е чел книгата Енциклопедия на културизма на Владимир Боянов може да се обоснове по-точно...
не правя суперсерии. тренирам с едни и същи килограми. просто държа почивките много малки и се осланям на голямата интензивност.
УТОЧНЕНИЕ: Интензивност означава по голяма тежест а съкратени почивки - по голяма плътност
Аз пък с всяка изминала серия увеличавам килата и намалям повторенията. Мисля че е ефикасен метод, поне при мен действа за ся.
Едно време викахме на трениовката с малки почивки интензивна. Та щом става въпрос за повишени тежести за тренировката може да се заформи една беседа на тема: право пропорционална или въобще пропорционална ли е силата на масата. Тази тема беше разисквана на срещата на бб-тийм. Защото повечето килограми работна тежест означава по-голяма сила и повече миофибриларна хипертрофия.
Моето мнение е, че при културистичната тренировка повечето сила стимолира покачването на масата. Защото при повишена сила, след поредната саркоплазмена хипертрофия организма ще натрупа повече запаси в мускула отколкото е нормално за да преодолее стресът в другата тренировка от голямата тежест по-лесно.
Но голямата маса не дава не пременно голямата сила. И найстина силата носи повишаване на масата при добро хранене възтановяване и хормонални нива, но обратното не.
по-здрави
Освен, че ще се съглася с Емо, искам да кажа по темата, че не ползвам никакви методи за по-интензивна тренировка при покачване на мускулната маса.
Поздрави :)
Опа аз съм забравил да кажа за мен си. Та аз съм исползвал интензивна тренировка, по-голяма тежест и съм видял резултат. В момента съм на тренировка за сила и маса и правя от 70процента от възможностите ми като сила и по някое допълнително упражнение към трибоя. Иначе като културистична тренировка предпочитам с голяма интензивност да я правя. Но без да се стига до отказ. Примерно за културистична интензивна тренировка може да ми протече по следният начин:
1Загрявам от голяма тежест директно и правя не повече от 10 пвт на тази тежест като може и в първата серия да направя чийтинг или частично повторение.
2Нещо, което прилагам сега е да почна сериите само с една тежест от първота до последната серия. Примерно за бицепс с лост почвам с 70 килограма като трябва да ми е доста тежко в началото, но да направя поне 3пвт. и вече в последната серия да съм загрял добре и да не е проблем да направя 6-8 пвт. . Този метод го прилагам по някога в допълнителното упражнения за мускулна група към трибоя.