тренировъчна програма за покачване на мускулна маса(акцент върху рацете и рамената)

18.02.09
10:00

здравейте,на 16год. съм 179см,76кг рака-37см.в4ера докато си тренирах инструктора в залата ми каза да се субли4а за да види как изглездам.Когато се съблякох той ми каза 4е съм висок и трябва да наблегна на рацете и рамената ,за да изглездам по масивен.Затова ми препоръ4а да тренирам рацете и рамената сами, за да дръпнат и да ги искарам в 1-вите дни и така програмата изглежда така:
1 ден раце
2 ден рамо,трапец
3 ден по4ивка
4 ден гърди,предно бедро
5 ден гръб,задно бедро прасец(слагам задно бедро с гърба за да не си претоваря кръста)
6 ден по4ивка

кофтито на тренировката според мен е 4е разделям краката и с гърдите ще ги направя,но на дригия ден ще са ми изморени за задно бедро ,но както и да е.моля да кажете мнението си за тренировката и дори да ми дадете друг вариант ,в който да наблегна на рацете и рамената.Мерси предварително!

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 10:48.

Тоя инструктор е супер, щом е трябвало да те съблече, за да види дали си висок :)
Може да забележиш, че в първите дни, когато най-си отпочинал правиш ръце и...гърди, а не рамене, пък уж на тях трябва да акцентираш.
За задното бедро не се безпокой, ако го правиш с тяга - нормално е в този случай да е при гърба.
Крака с гърди става, особено за не много напреднали. Така с твоите 16 години ще извлечеш много полза от тежките клекове последвани от пул-оувъри. Нещо, което съм сигурен, че няма да направиш.
Намери обаче някой пич, който разбира от Фотошоп. Нека ти направи 2 варианта на твоя снимка. Единият с масивни ръце и рамене, другия - масивни гърди и гръб. Сигурен съм, че във втория вариант ще се харесаш много повече...
Не е зле да наблегнеш и на родната реч малко ;)

18.02.09
12:22

Попринцип ектоморфните изглеждат по-високи ,а мезоморфните по-ниски щото са по здрави

18.02.09
18:20

не той просто ми каза ,4е рацете ми му изглейдат малки и ми каза да си сваля блузата ,за да види как са ми рацете спрямо другите мускулни групи и затова ми каза да наблегна на тях.Това ставало като тренирам рацете и рамената сами и по възможност да са в първите дни

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1