16.02.09
21:24
значи до скоро тренирах бицепса и трицепса заедно,дори в началото на седмицата за да наблегна на тях и предимно ги редувах-едно упревнение за трицепс и след това за бицепс и така...обаче налови се да спра за около два месеца и сега пак се връщам в залата и искам да се консултирам с имащите опит коя комбинация на тренировката на бицепс,трицепс даваща задоволителни ефекти.
П.П.-имам наблюдение че когато бицепс,трицепс се тренират заедно се раката расте но не е задоволително релефна.И какво ще кавете за тренирането на предмияница???
поздрави...
казано от Atanas на 16.02.09, 21:24:
П.П.-имам наблюдение че когато бицепс,трицепс се тренират заедно се раката расте но не е задоволително релефна.И какво ще кавете за тренирането на предмияница???
поздрави...
Глупости.
Предмишница според мен няма нужда да тренираш, ако правиш тяга, набирания, лег и тн.
Иначе аз добри резултати получавам от предимно базови упражнения:
Бицепс - Сгъване на Прав лост; Концентрично; Последователно
Трицепс - Тесен хват; Френско; Скрипец
Мнението беше редактирано от Петров на 16.02.09 21:34.
17.02.09
10:33
Според мен и предмишницата трябва да се тренира.
И според мен трябва да се тренира предмишницата . Ако не трябваше изобщо нямаше да я вписват в програмата Аз лично тренирам за предмишнца двапате седмично . ;-)
да за предмишницата ясно , тя е част от тялото но си е индивидуално реяение.А за първия въпрос???
17.02.09
15:59
дали ще качваш чисто или не зависи от диетата ти.
Наблюденията ти за какъв период от време си ги осъществил? Предполагам, че това се дължи на хранителния ти режим. Ако спазваш изобщо някакъв режим и той е за покачване на мускулна маса, нормално е релефа да не е добре изразен, особено, ако не спазваш стриктно начина на хранене.Когато преминеш на вълна изчистване - тогава ще излезе по-изразен релеф. Сама по себе си тренировката на бицепс и трицепс в един ден лично аз я считам за удачна. Относно предмишницата - тя участва в доста упражнения и съответно получава своята порция натоварване и от тяга и от гребанията и от набиранията, следователно тя не би трябвало да е е първа грижа. Ако все пак считаш, че има какво да се иска от нея, завърши тренировката си за ръце с упражнение за предмишница.
наблюденията са ми от 4 месеца но може би е заблуда,понеже наистина не спазвам строго хранителен режим,просто съм намалил хляба.А дали като тренирам за рацете,правя грешка ,като тренирам едно за трицепс и след това едно за бицепс,а не първо трицепса и после бицепса?
казано от Atanas на 17.02.09, 21:15:
наблюденията са ми от 4 месеца но може би е заблуда,понеже наистина не спазвам строго хранителен режим,просто съм намалил хляба.А дали като тренирам за рацете,правя грешка ,като тренирам едно за трицепс и след това едно за бицепс,а не първо трицепса и после бицепса?
4 месеца е твърде кратък период за да си правиш такива изводи. Стоянчо ти каза, релефа зависи само и единствено от диетата. Няма нищо общо с това дали тренираш бицепс, трицепс заедно или не. Намаляването на хляба далеч не е диета с която можеш да искаш релеф.
Иначе упражнение за бицепс след това за трицепс НЕ е грешно. Въпрос на личен избор и разнообразие.
Не смятам, че подредбата на упражненията играе съществена роля. Аз предпочитам да си изтренирам първо едната мускулна група (трицепса като по-голяма) и после другата. Замислял съм се, че в редуването на 1 упражнение от едната и след това 1 от другата мускулна група дава възможност за по-голяма почивка между сериите на 1 МГ, което може да е предимство.
18.02.09
09:32
В момента аз ги правя в суперсерии, но с малко почивка. Правя бицепс една серия, 30 сек почивка - трицепс една серия - 1 мин почивка и пак същото. Доволен съм.
казано от Георги Николаев на 18.02.09, 09:32:
В момента аз ги правя в суперсерии, но с малко почивка. Правя бицепс една серия, 30 сек почивка - трицепс една серия - 1 мин почивка и пак същото. Доволен съм.
Щом говорим за суперсерии, не прави никаква почивка между бицепса и трицепса, веднага започвай другото упражнение. :)
18.02.09
10:02
При суперсерии не се почива,защото се губи ефекта,който е продължително натоварване=изгаряне на повече енергия-освен АТФ и КФ започва отделянето на гликоген от черния дроб поради натоварването над 20 секунди(затова и се препоръчват суперсерии при чистене).Другата цел на суперсерийте е извършването на тренировката за по-кратко време,но натоварване на мускула не е със съществена разлика от нормалните серии.
18.02.09
11:02
Момчета, наясно съм. Аз говоря като тренирам ръцете за маса. По този начин, въпреки малките почивки, свършвам трениравката за 20% по кратко време отклокото ако ги редувам, и това вече е достатъчен плюс. Отделно, по този начин се чувствам по-добре, някакси чувствам натоварванете в ръцете едновременно навсякъде след всяка серия а не изолирано в едната мускулна група, докато не започна другата. Трето и най-важно, така качвам солидни размери, така че явно не бъркам, че правя така. Впрочем, последното ми упражнение в суперсериите е особено брутално, след тежиките серии с около 8 повторения, последното ми е прав лост за бицепс - 21 единици, с тесен, среден и широк хват съответно в трите серии и това е в суперсерия с френско, където правя еквивалента на 21, като отново сменям хватовете. След 7-8 серии основни упражнения и още 3 средно изолиращи, това накрая го правя за да вкарам на макс колкото се може повече квър в мускула. Точно след такава тренировка е аватар снимката ми.
И разбира се, при чистене на мазнини не се почива между суперсериите.
Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 18.02.09 11:02.
не мога да си подредя така тренировките,та да почивам в четвъртък,кога да ги сложа ръцете.Пробвах да правя понеделник рамо,вторник гърди,сряда гръб,петък ръце,ама рамото ми не се държи добре след тренировката в понеделник,няма време да почине.Оф,някви прдложения???
А крака? При твоята подредба (недай боже) скоро може да очакваш проблеми с рамото. Ето един вариант:
1.Гърди
2.Гръб
3.почивка
4.рамо
5.Крака + ръце
18.02.09
21:16
казано от HeartCore на 17.02.09, 21:04:
ако си начинаещ тренирането на предмищница е загуба на време.
Аз и в началото не я тренирах и сега не я тренирам ... То каквото и упръжнение да направиш (в почри всяко) тя действа!
Така , че и според мен не ти трябва да я тренираш....
Ако имаш повече стаж давай , но иначе си губиш времето.
Защо не сложиш два пъти в седмицата бицепс ...
Един път да е Бицепс+Трицепс а друг път да е Бицепс+Рамо , а даже ако мислиш , че няма да ти тежи ги изпълнявай и трите по два пъти на седмица!
Бицепс+Трицепс+Рамо
ИЛИ <<<
<Аз така работя вмомента и ми помага!>
>>>
Рамо+Бицепс+Трицепс
Мнението беше редактирано от gogata2427 на 18.02.09 21:19.
казано от Петров на 16.02.09, 21:33:
поздрави...Глупости.
Предмишница според мен няма нужда да тренираш, ако правиш тяга, набирания, лег и тн.Иначе аз добри резултати получавам от предимно базови упражнения:
Трицепс - Тесен хват; Френско; Скрипец
Това какво е?
Мнението беше редактирано от ~ DN на 18.02.09 21:28.
Аз си тренирам вциюки мускулни групи,написах го така за да го постна по бързо,иначе пробвах така:
понеделник-рамо+крака
вторник-гърди+корем
сряда–гръб+трапец
четвъртък-почивка
петък-трицепс+бицепс
събота-корем+кръст
но трябва да почивам точно в четвъртък,аз и за това се чудя как да си наместя програмата
казано от Thrashmetal на 18.02.09, 21:28:
поздрави...Глупости.
Предмишница според мен няма нужда да тренираш, ако правиш тяга, набирания, лег и тн.Иначе аз добри резултати получавам от предимно базови упражнения:
Трицепс - Тесен хват; Френско; СкрипецТова какво е?
Е най-вероятно е сгъване с дъмбели с редуване на ръцете толкова ли нямаш въображение
казано от Atanas на 18.02.09, 21:35:
Аз си тренирам вциюки мускулни групи,написах го така за да го постна по бързо,иначе пробвах така:
понеделник-рамо+крака
вторник-гърди+корем
сряда–гръб+трапец
четвъртък-почивка
петък-трицепс+бицепс
събота-корем+кръст
но трябва да почивам точно в четвъртък,аз и за това се чудя как да си наместя програмата
Кръст ли ?! А палци и пети кога ги тренираш ? :P
Кое е смешното? Едни от най-важните мускули са тези на кръста и според теб нямат нужда от тренировка ли?
Мнението беше редактирано от Петко К на 19.02.09 07:57.
Ами чак да отделяш кръста от гърба... аз си права екстензии преди тренировката за гръб то ти е некфо като загряващо такова
казано от asroma на 19.02.09, 08:39:
Ами чак да отделяш кръста от гърба... аз си права екстензии преди тренировката за гръб то ти е некфо като загряващо такова
То,разбира ти на теб главата,...ама хайде.
Е така е не ми разбира дигай си за пети и палци не ме слушай кфо си говора ;)
20.02.09
07:15
Мда, предмишници няма смисъл щото се товарели при други упражнения...
И го повтаряте като папагали всеки път когато някой спомене предмишници в програмата си.
По тази логика хайде да не тренираме рамо и трицепс, защото се натоварват на лежанка и кофи за гърди...
Или крака—нали всеки ден ходим на тях...
Да стискаш здраво лоста—на това ли му викате тренировка за предмишници?
ХА-ХА!
Мускулът трябва да се съкръщава, после да се отпуска, да се съкращава, да се отпуска...
Като не искате да тренирате тази част от ръката—ОК... Но недейте да го натрапвате едва ли не като закон на всеки начинаещ :)
Мнението беше редактирано от theykilledkenny на 20.02.09 07:17.
казано от theykilledkenny на 20.02.09, 07:15:
По тази логика хайде да не тренираме рамо и трицепс, защото се натоварват на лежанка и кофи за гърди...
Не е задължително да ги тренираш директно, даже може да даде положителни резултати, ако ги попропускаш. :)
Като не искате да тренирате тази част от ръката—ОК... Но недейте да го натрапвате едва ли не като закон на всеки начинаещ :)
Съгласен съм, че не трябва да се натрапва, но точно при начинаещи, ползата от специална тренировка за предмишницата е доста спорна. Всъщност, навлизането в тия детайли на тренировката, може и да е вредно. Точно при начинаещ, смятам че е по-важно да се заучи техниката на базовите упражнения, а не да се прекарват дни в залата, в които да се тренира предмишница или ‘трета, пета глава на бицепсите”. :)
А относно развитието на предмишницата от ‘стискане’ на лост - със специализирани упражнения за предмишница и без тях, аз не виждам особена разлика, но ако я има, то залагам на ‘стискането на лост’ - поне при мен е така.Разните му сгъвания и разгъвания на китки ги асоциирам с контузии и други негативни резултати.
казано от theykilledkenny на 20.02.09, 07:15:
Но недейте да го натрапвате едва ли не като закон на всеки начинаещ :)
Точно за начинаещите - никакви предмишници!
То при начинаещите абсолютно всичко расте! И бицепс и трицепс да не правят, ако изпълняват всички базови упражнения както трябва, те ще растат! Затова както казаха по-горе специално предмишницата НЕ трябва да се тренира от начинаещи.
казано от LttS на 20.02.09, 12:29:
специално предмишницата НЕ трябва да се тренира от начинаещи.
Не че не трябва да се тренира, просто е абсолютно безмислено и е загуба на време. :-P
аз правя ръце 2 пъти в седмицата тъй като се въстановяват сравнително бързо
1ден-гърди и бицепс
3ден-гръб и трицепс
5ден-бицепс+трицепс+предмишница
едната седмица правя 1во бицепса , другата трицепса...предмишницата винаги последна
краката сам ги пренебрегнал но си правя здраво кардио ,качвам се по стълбите като се прибирам,клякам със съученици.... :D
тази програма ми е за 6 седмици после пак си почвам крака + рамо като 5ти ден
(иначе ръката ми се увеличи , не много чисто ..ама качи )
казано от Nikolay на 19.02.09, 01:09:
казано от Thrashmetal на 18.02.09, 21:28:
поздрави...Глупости.
Трицепс - Тесен хват; Френско; СкрипецТова какво е?
Е най-вероятно е сгъване с дъмбели с редуване на ръцете толкова ли нямаш въображение
Предположих, но пак щях да попитам.
22.02.09
20:13
Повечето хора под тренировка за някои не-основни мускулни групи разБират 3-4 леки серии, накрая.
Прасец, предмишница, трапец и врат, ако НАИСТИНА трябва да се тренират, искат по 7-8-9 серии. Говорим за напреднали, които трябва да удрят под различни ъгли. Ако трябва да тренирам така, трябва или да правя 4 двучасови тренировки седмично, или 6 дневен двуразов сплит. Не, мерси! Не съм професионалист!