18.02.09
09:17
Здравейте!Може ли някой кратко и ясно да ми обясни за какво са амионокиселините,таурина и глутамина? :)
Кратко и ясно, да беше използвал търсачката, ли?!
Аминокиселини
Таурин
Глутамин
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 18.02.09 09:22.
казано от Стоянчо на 18.02.09, 09:19:
Кратко и ясно, да беше използвал търсачката, ли?!
Аминокиселини
Таурин
Глутамин
Ами аз съм ги чел,но от тях не ми става много ясно :)
С глутамина и аминокиселините може ли да се качва MM.Например аминокиселините могат ли да заместват суроватката,защото протеина си излиза солено за 2-3 месеца примерно.
Аминокиселините са основните градивни елементи на белтъчините в човешкото тяло. Те играят важна роля и за развитието на мускулите. Това са първите 2 изречения на статията за аминокиселините, от които става ясно, че помагат на качването на ММ. Протеинът се изгражда от аминокиселини. Ти приемаш пудрата, която после се разпада на аминокиселини. Т.е. аминокиселините са “по-пряк път”, като ги приемаш под формата на таблетки.
Относно глутамина - Повишава секретирането на хормона на растежа и играе важна роля в белтъчния метаболизъм, заради което е всепризнат за добър суплемент от културистите. Когато се взема редовно, предпазва мускулите от травмиращо разкъсване. Редовното му приемане гарантира, че мускулната тъкан ще разполага с достатъчно количество за развитието си. Изводи само от тези начални изречения на статията - влияе антикатаболно, т.е. след това при правилно хранене и/или суплементиране по-лесно се изгражда ММ.
18.02.09
09:35
Не могат да я заместят, защото ако тръгнеш да я маместваш, ще трябва да ги пиеш в 5-6-7 пъти по-големи дози от това ,което ти пише на опаковката, и резултата ще е двойно по-скъп от суроватката. Ако ги пиеш в по 5-10 грама, това е все едно да приемаш по половин лъжичка протеин на ден, досети се сам ще има ли ефект.
Благодаря за отговорите,това ми трябваше да зная.За да не правя нова тема искам да ви попитам и за още 2 продукта.Креатин Kre-alkynat покачва ли MM,или само дава сила и по-бързо възстановяване между сериите?И другото,някой има ли впечатления от пшеничните зародиши и дали помагат за качването?В какви дози приемате зародишите?
ЯДЕНЕТО помага за качване на ММ ;) заеби тези зародиши. ако храненето ти не е наред и златни трици да ядеш, пак няма да имаш никакъв напредък
19.02.09
07:51
Зависи . При мен храненето помагаше до някое време и след това си беше наложително и някакви добавки да се вземат, така че може това да е основното правило, но е много относително и зависи от структурата на човека и метаболизма му, но едното няма начин как да замести другото .
Ами аз се старая да спазвам поне елементарна диета и не залагам на зародишите основно да ми дигат ММ.А за креатина,той помага ли,или дава само сила?
19.02.09
19:58
и мм :)
Мнението беше редактирано от DanCho0o0o0 на 19.02.09 19:59.