14.02.09
13:02
много ми изостават гърдите спрямо другите групи и се стремя максимално да ги помпам, но не се чувствам напомпам след тренировка...правилно правя всичко, почивам между сериите и т.н. можете ли да ми кажете къде греша? ето какво правя за гърди:
1. Лег със щанга - 3х8 и правя една серия последна с макс килограми - 4-5 повторения или колкото избутам
2. Полугег със щанга - 3х8 на пирамида с 5 килограма - 65/70/75
3. Флайс от полулег - 3х8
4. Кросоувър - 3х8
Тренирам гърди два пъти седмично - Понеделник и Събота. Съчетавам ги с бицепс и втория ден с рамо и корем и все не мога да ги почувствам “напомпани”..........
казано от luigi на 14.02.09, 13:02:
много ми изостават гърдите спрямо другите групи и се стремя максимално да ги помпам, но не се чувствам напомпам след тренировка...правилно правя всичко, почивам между сериите и т.н. можете ли да ми кажете къде греша? ето какво правя за гърди:
1. Лег със щанга - 3х8 и правя една серия последна с макс килограми - 4-5 повторения или колкото избутам
4. Кросоувър - 3х8Тренирам гърди два пъти седмично - Понеделник и Събота. Съчетавам ги с бицепс и втория ден с рамо и корем и все не мога да ги почувствам “напомпани”..........
Дали ти е добра техниката? А за напомването съм чувал един метод, пикови контракции, който може би ще ти помогне :)
ами тренирам от доста време...правех големи паузи преди между тренировките поради най-различни причини, но като цяло мисля, че имам добра техника на упражненията. пиковите контракции какво представляват?
С 2 тренировки седмично не се надявай да ги развиеш добре. Вднъж им е предостатъчно, та ти не им даваш да се възстановят. Опитай да тренираш с дъмбели, а не с лост.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 14.02.09 13:43.
чувал съм че групата която искаш да развиеш трябва да я тренираш веднъж седмично , с ден почивка преди и ден почивка след тренировка ... аз комбинирам гърдите с трицепс и добре ми влизат... тренирам главно с дъмбели като правя полулег, лег, флайс от лег и пуловър .. за мен тренировките с дъмбели са по качествени,поради това че не се опитваш само и единствено да буташ...
14.02.09
14:04
2 тренировки седмично ? ако ще правиш 2 тренировки ги прави понеделник и четвъртък, като понеделник си е обикновената ти тренировка, а четвъртък прави да кажем само лежанка 3-4 серии само колкото да ги напомпаш, но според мен нищо няма да стане с 2 тренировки... затова не прогресираш/
Мнението беше редактирано от nerobg на 14.02.09 14:07.
14.02.09
14:07
казано от Стоянчо на 14.02.09, 13:41:
С 2 тренировки седмично не се надявай да ги развиеш добре. Вднъж им е предостатъчно, та ти не им даваш да се възстановят. Опитай да тренираш с дъмбели, а не с лост.
прбовай с дъмбели мн повече ще ги усетиш и така ще разгънеш гръдния мускул докрай
благодаря за съветите. мисля да огранича тренировката до една в седмица и да тренирам изцяло гърди в този един ден.
при този подход мога ли да комбинирам избутване на дъмбели и на щанга пак в една тренировка?
примерно лег със щанга след това лег с дъмбел и същото при полулега?
също така се замислих и за понижаване на сериите - в смисъл правя 4 серии пирамида и после 2 серии с по-малки килограми да изпомпам мускула? или ще го пренатоваря и няма смисъл?
Редувай ! Аз като правех лег и полулег само с лост и после като започнах с дъмбели ми се отрази добре и с лост спрях да правя за известно време. После правих с лост, сега пак съм на дъмбели и така. Няма смисъл да ги смесваш в една тренировка.
Прави две работни серии до отказ и една напомпваща, така ще е по-добре, за да не претренираш. Лежанката я прави с дъмбели, а в изолиращите упражнения намали тежестта и увеличи повторенията. Това важи особено за кросоувъра, от който има полза само, ако се изпълнява чисто. При него и флайса прави 12-15 повторения и съм сигурен, че ще усетиш разликата скоро.
казано от luigi на 14.02.09, 14:41:
при този подход мога ли да комбинирам избутване на дъмбели и на щанга пак в една тренировка?
примерно лег със щанга след това лег с дъмбел и същото при полулега?
Едната седмица правиш полулег с дъмбели, хоризонтален с лост, другата седмица обратното - полулега с лост, лега с дъмбели. Прави 3 упражнения - третото да е флайс.
3 работни серии са достатъчни (без загряващи и вработващи)
НАЙ-НАПРЕД ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ , ПО ВЪПРОСА ПРИЯТЕЛ НЯМА ДА КАЗВАМ КОЙ Е ПРАВ ИЛИ НЕ , НАПРАВИ СЛЕДНОТО ТРЕНИРАЙ ЕДНА СЕДМИЦА 2 ПЪТИ СЕДМИЧНО ГЪРДИ С ТВОЯТА ПРОГРАМА БЕЗ ПИРАМИДА И НА ПЪРВИТЕ ДВЕ УПРАЖНЕНИЯ НАПРАВИ ПО 2 СЕРИИ С ПО 20% ПО МАЛКО ОТ ТЕЖЕСТА С КОЯТО ВДИГАШ СЛЕД РЕДОВНИТЕ СЕРИИ И БЕЗ ПИРАМИДА И СЪС ПО 10-12 ПОВТОРЕНИЯ НИКАКВИ 8 , ЕДНО ОТ ПОСЛЕДНИТЕ 2 УПРАЖНЕНИЯ ГИ ЗАМЕНИ С КОФИЧКИ БЕЗ ТЕЖЕСТ ДО КОЛКОТО МОЖЕШ И АКО ТОГАВА НЕСЕ ЧУСТВАШ НАПОМПЕН КАТО ДЗВЕР ПОСЛУШАЙ ДРУГИТЕ ТОГАВА - УСПЕХ.
Петко К - пиши с нормален шрифт!
Мнението беше редактирано от Петко К на 14.02.09 18:18.
ЕЕ стига бе Събота и Понеделник-Гърди???Прави ги в Понеделник да кажем,преди тех ден почивка е добре....
14.02.09
18:54
Пробвай да увеличиш повторенията до 10.
Също и сериите до 4.
Задържай тежестта в долно положение точно преди да ти се допре до гърдите няколко секунди.
Мнението беше редактирано от Mamularin на 14.02.09 18:54.
Здравейте и от мен. Така значи всеки изказва начина по който на него му помага но какво всъщност ще помогне на теб неможе никой да ти каже освен ти сам да провериш. Нека ти кажа че 2 пъти в седмицата недей да тренираш гърдите и много правилно ти казват да правиш с дъмбели. Аз бих те предпоръчал да правиш парво лег с дъмбели след това полулег с дъмбел един флайс и накрая кросоувър лега и полулега ги дигни повторенията до 10 поне флайса и кросоувъра до 12. Надявам се да съм помогнал и Успех !
Не е проблем два пъти в седмицата, стига програмата ти е да е смислена.
Тр1.
1. Лег с щанга - 2х6; 3х4-6
2. Полулег с дъмбели - 3 х 8-10
3. Пуловер с дъмбел - 3 х 10-12
Тр.2. (72-96 часа по-късно)
1. Полулег с щанга - 2х6; 3 х 4-6
2. Кофички на успоредка - 3 х 7-10
3. Флайс с дъмбели - 3 х 8-12
Постарай се да си вдигнеш работните тежести в първите упражнения. И си виж техниката на изпълнение, докато тренираш гърдите. Търсиш максимална амплитуда, лоста или дъмбелите винаги да докосват гърдите, флайса с леко свити лакти, кофичките до долу. Плешките при лежанките винаги събрани, гърдите изпъчени, никакви мостове.
казано от Петко К на 14.02.09, 22:34:
Не е проблем два пъти в седмицата, стига програмата ти е да е смислена.
Тр1.
1. Лег с щанга - 2х6; 3х4-6
2. Полулег с дъмбели - 3 х 8-10
3. Пуловер с дъмбел - 3 х 10-12Тр.2. (72-96 часа по-късно)
1. Полулег с щанга - 2х6; 3 х 4-6
2. Кофички на успоредка - 3 х 7-10
3. Флайс с дъмбели - 3 х 8-12Постарай се да си вдигнеш работните тежести в първите упражнения. И си виж техниката на изпълнение, докато тренираш гърдите. Търсиш максимална амплитуда, лоста или дъмбелите винаги да докосват гърдите, флайса с леко свити лакти, кофичките до долу. Плешките при лежанките винаги събрани, гърдите изпъчени, никакви мостове.
него знаеш колко му е стажа и него мъчи с тези малки повторения ще го травмираш още от началото
Здравей, с риск да бъда нападнат поради изложената долу моя теория ще споделя мойта стратегия за развиване на гръдната мускулна група.
Малко увод: след години прекарани в залата , устонових ,че при мъжете преобладават в повечето случая 2 основни типа гръден кош : 1-и широк овален с изпъкнал слънчев сплит и по-къси ръце (независимо от височината на индивида)
2 -и сравнително тесен напречен гръден кош с неизпъкнал сл. сплит или ковашки ковашки гърди и по-издължени ръце (независимо от височината на индивида)
аз лично съм към 2-я тип.
ББ от 1 тип , много бързо развиват гръдната и гръбната мускулатура като бих казал ,че ръката и предно и странично рамо изостава.
ББ от 2 тип , развиват страхотна ръка цялостно рамо обаче не им вървят гърдите и гърба.
Преди повече от 10 години , няма да забравя, каква радост беше когато бутнах след 5 месеца в залата 40 кг 1 път от лежанка.
Когато започнах в залата гърдите ми буквално бяха пласт кожа и под него ребра, силно прегърбен с вдлъбнати навътре гърди. Общо взето бях предмет на подигравка в залата
Другото , за което един бивш БГ-ски световен шампион по вдигане на тежести ме накара да се замисля преди 4 -5 години , оплаквайки му се , че нещо в тренировките ми куца е:
А ти сигурен ли си , че систематично не претренираш?
А ти сигурен ли си, че се възтановяваш (превъзтавновяваш) ?
И действително това се оказа разковничето. Еврика.
Бих казал следното на начинаещите ББ, това което четете като програми по списания/интернет или просто някой друг ББ ви посъветва не винаги ще работи добре за вас. Всеки човек само по себе си има уникален било то метаболизъм, било то време за възтановяване , било то подход за натрупване на ММ и .т.н.
Наистина теорията при всички ни е една , обаче дали при Арнолд или Колман и Пешо от Люлин 7 има разлика в начините им на живот? храната им ? суплементите им ? хаповете и т.н.
Моята успешна програма :
1 .Задължително всеки божи ден мин по 1-1.5 гр. белтък на телесен Кг.
2. Гърди: 1** бавозо силово упражнение по 5-6 работни серии(8-12п), като сменням циклично: пирамида, обратна прамида, постоянна тежест. Понякога си позволявам и пулловър 5 серии 12-15 п.
** лег преса -хоризонтална.
** лек преса - полунаклон.
** горното ама с дъмбели.
Когато временнно немога или искам да си почина от залата (1седмица- 1 месец) задължително си правя мини тренивки у дома
лицеви 6 - 7 сериии по 15 -20п. с една раница отгоре ми пълна с доп. тежести( 10-20кг гирички) . Краката висока на стол и така.
Друго подходящо когато почиваш от залата успоредка пак с гореописаната раница.
и с чувство за хумор: за да напълниш с кръв даден мускул(напомпаш) трябва да има такъв:)
Успех. Емо
казано от playgodg на 15.02.09, 09:36:
него знаеш колко му е стажа и него мъчи с тези малки повторения ще го травмираш още от началото
А би ли обяснил с какво малкото повторения са по-опасни?
Петко съгласен съм с теб до една степен-за тренировките за гърди,че може и 2-ама не както и момчето е казало-гърди,почивка,гърди.Според мен малкото повторения са по-опасни,не защото самите те са опасни,а защото доста хора си казват:”Ще взема многото кг-ми ще направя 5-6..”и като вземе много кг-ми и бам-айде нещо си преебах.....
15.02.09
19:41
Но пък когато вдигаш по-тежко, си по-концентриран :)
15.02.09
19:44
костадине ако беше така нямаше да има и 1 здрав трибоец.
казано от DanCho0o0o0 на 15.02.09, 19:44:
костадине ако беше така нямаше да има и 1 здрав трибоец.
колега ние не говорим за трибойците те тренират на друг принцип , те търсят 1 мп нали , а не оформяне на тяло нали.
Мнението беше редактирано от playgodg на 15.02.09 20:14.
значи вчера тренирах гърди...добра тренировка направих, даже днес имам и мускулна треска. ето ги и упражненията:
лег със щанга - 4х8 - 60-65-70-75
полулег с дъмбел - 4х8 - 20-25-27.5-30 (беше ми малко трудно, но мисля, че е нормално. много добре ги почувствах гърдите как работят)
флайс на полулег - 4х8 - 15-17.5-20-22.5
пулоувър - 4х8 - 20-25-20-25
после тренирах и бицепс. като цяло съм доволен от тренировката и мисля да продължа с тази програма в следващите, за да видим какво ще се получи.
благодаря на всички за отговорите.
19.02.09
14:13
Средна лежанка 15, 12, 6, 2, 1, 10
Горна част с дъмбел 3х10
флаис 3х10
кофи 3 х МАКС
така може и да стане :)
19.03.09
22:00
Petko K go kaza 2 pati v sedmica e super.trenirai probvai razli4ni programi za da vidish kak ti vliqqt.sry che ne psiha na bg.a razbira4i kato stoqncho deto vsichko znaqt za tfa nqmat nikfa forma i tqlo ;)
Петко К - форума си има кирилица!
Мнението беше редактирано от Петко К на 19.03.09 22:38.
здравейте. бях я забравил темата, но да споделя опита си от тренировките за гърди през последния месец.
значи започнах да ги тренирам веднъж седмично, като тренирам само тях и се чувствам супер. усезаемо има разлика от сега и преди месец, просто като че ли сега пък гърдите най ми дръпнаха....доста си качих постиженията...
вчера тренирах въпросните гърди, направих следните упражнения:
1. Прав лег с лост - 70-75-80-85
2. Полулег с дъмбел - 20-25-25-30
3. Флайс от полулег - 12.5-15-12.5-15
4. Кросоувър - 20-25-30 и веднага дроп серия без почивка - 25-20-10
5. Кофички - 4 х 12
25.03.09
08:48
казано от Mish0 на 20.03.09, 13:50:
БОЗА...БОЗА и ненапоследно място пий много БОЗА ;) :D
хах тва дали помага нз....??
25.03.09
10:41
Боза .... да ...
Мнението беше редактирано от Ива Павлина на 20.05.10 07:30.
Няма начин да не можеш да ги нампомпаш освен ако няма какво да напомпаш...моите след тренировка са по големи от гърдите на момичетата на моята възраст,че и по-големи ^^
25.03.09
16:49
тц, тц ...
Мнението беше редактирано от Ива Павлина на 20.05.10 07:31.
Говорех за автора на темата не за теб :p
Мнението беше редактирано от QcK на 25.03.09 17:00.
25.03.09
17:22
силикон:)
Мнението беше редактирано от Ива Павлина на 20.05.10 07:32.
казано от luigi на 24.03.09, 12:46:
1. Прав лег с лост - 70-75-80-85
2. Полулег с дъмбел - 20-25-25-30
3. Флайс от полулег - 12.5-15-12.5-15
4. Кросоувър - 20-25-30 и веднага дроп серия без почивка - 25-20-10
5. Кофички - 4 х 12
Здрасти на всички първо :)
luigi ,нещо ми се разминават представите за невъзможноста ти да напомпаш гърдите след като видях кви тежести вдигаш........ Щом можеш да го вдигнеш това вероятно си имаш достатъчно добре развити гърди а ако е така и неможеш да се напомпиш значи тежестите са ти малки..... просто немога да проумея :D в началото като почнах да чета темата мислех че тренираш с 20 кила лежанката....
Другото което си мисля е че си видял как някви здравеняци огъват лостовете...харесало ти е как изглежда и си решил че и ти трябва да правиш така.. И аз така се мъчих да дигам на макс от лег ама взе че ми писна понеже ефект нямаше.. от голямото дупене ми се натварваше най вече предното рамо и всичко друго ама не и гърдите... За флайса па да не говорим кви гърчове са били понеже изглежда смешно да ръкомахам като дириигент :> В крайна сметка ми писна да се правя на интересен смъкнах килограмите така че докато дигам да мога да се концетрирам върху напрягането на гърдите а не най важната задача да ми е как да се върна в изходно положение понеже ми е зор :D и хоп взех да се напомпвам без да се изгърчвам и преуморявам...
27.03.09
19:26
казано от luigi на 14.02.09, 13:02:
4. Кросоувър - 3х8Тренирам гърди два пъти седмично - Понеделник и Събота. Съчетавам ги с бицепс и втория ден с рамо и корем и все не мога да ги почувствам “напомпани”..........
ся 1-2 седмици не ги тренираи остави ги да починат и ги тренираи само веднъж седмично с дъмбели лег полулег с дъмбели и накрая 1 флайс и си чук ;) от тез 2-те тренировки не виждам как искаш да ти пораснат ....