Пилешкото месо - рецепти?

19.02.09
13:24

Може ли да ми кажете някакви бързи рецепти с пилешко филе, че ми писна от филе на тиган със соев сос или лимонов такъв........

19.02.09
13:35

казано от luigi на 19.02.09, 13:24:

Може ли да ми кажете някакви бързи рецепти с пилешко филе, че ми писна от филе на тиган със соев сос или лимонов такъв........

В тенджера под налягане(варено) за 10-15 мин.Слагаш вътре каквито подправки се сетиш и няколко цели картофа.

19.02.09
13:37

варено не обичам. предпочитам печено или пържено.
друго да попитам като стана на въпрос - картофите като ги варя - цели или на кубчета е по-добре?

MA

19.02.09
15:00

Пърженото го забрави ;)

Печеното обикновено отнема повече време и омирисва всички съседи :)
Но пък е най-вкусно.
Най добре комбинирай пилешкото с картофите като ги задушиш.
На кубчета се сваряват по-бързо. Общо взето разлика няма.

Рецепти колкото искаш. www.google.bg - тук ще намериш всичко необходимо.

Пробвай в плик - продават се по магазините различни видове пликове за печене. Слагаш вътре картофки, моркови, лук, чесън (скилидките после се изсмукват направо и не миришат като на необработения)... Хвърляш вътре месото на хапки или на по-големи парчета, омесваш всичко в подправки по твой вкус. Долива се вода, а може и малко бяло вино. След това затваряш плика, пробиваш му няколко дупки с игла и слагаш във фурната. Може да намериш точните пропорции, но те съветвам да експериментираш ;)

19.02.09
16:22

казано от Oranje на 19.02.09, 15:41:

Пробвай в плик - продават се по магазините различни видове пликове за печене. Слагаш вътре картофки, моркови, лук, чесън (скилидките после се изсмукват направо и не миришат като на необработения)... Хвърляш вътре месото на хапки или на по-големи парчета, омесваш всичко в подправки по твой вкус. Долива се вода, а може и малко бяло вино. След това затваряш плика, пробиваш му няколко дупки с игла и слагаш във фурната. Може да намериш точните пропорции, но те съветвам да експериментираш ;)

Това е най-вкусния начин, а и най-чистия :)

19.02.09
16:44

казано от luigi на 19.02.09, 13:37:

варено не обичам. предпочитам печено или пържено.
друго да попитам като стана на въпрос - картофите като ги варя - цели или на кубчета е по-добре?

На кубчетата да,
после може да ги направиш на пюре,
като добавиш мляко и малко масло.

01.03.09
18:33

http://sgotvi-otslabni.com/forum/viewtopic.php?p=10#p10
http://sgotvi-otslabni.com/forum/viewtopic.php?p=9#p9
Виж тези 2 рецепти.Надявам се да са ти от полза

28.03.09
17:39

казано от Oranje на 19.02.09, 15:41:

Ето какво ще си наготвя тази вечер !

29.03.09
11:27

Често си правя пилешкото  на парченца, в тиган с малко зехтин, настъргани моркови, карфиол, червена чушка на лентички и царевица, соев сос - става като китайско и мексиканско едновременно:)... експериментирай!

30.03.09
09:40

казано от Ива Павлина на 29.03.09, 11:27:

Често си правя пилешкото  на парченца, в тиган с малко зехтин, настъргани моркови, карфиол, червена чушка на лентички и царевица, соев сос - става като китайско и мексиканско едновременно:)... експериментирай!

ммм това звучи много добре....ще се пробва :)

02.04.09
09:28

Аз пък много обичам пилешко, задушено  с гъби :)

Нарязано на парченца пилешко месо се задушава в малко зехтин и малко вода, докато побелее;
Добавят се измити нарязани гъби + ситно нарязан морков, сол, черен пипер.
Тенджерата се затваря (и почти забравя) и се ‘вари’ около 20на мин...е, разбърква се от време на време...
По желание може да се добави кашкавал и сметана. Така вече става съвсем чудно, но и доста по-мазничко :)

Добър апетит!

02.04.09
09:48

Да се включа и аз :) аз пък, нарязани пилешки гърди на купчета, задушавам в олио или зехтин и после слагам нарязан на ситно много праз и много пресен лук. Става невероятно вкусно :)

24.08.09
15:34

йенска тенджера (т.е. стъклена):

1.5 кг. пил.гърди нарязани на около 10 парчета
олио - 2 суп.лъжици
чесън на прах - колкото ти душа иска
малко сол
соев сос - колкото повече толкова по-добре :)
кис.мляко - 2/3 кофичка

Това се оставя във фурната и след като започне да ври, се намалява да къкри.
След това се засичат 55-65 минути , вади се от фурната маха му се капака и се слага:
кашкавал настърган отгоре
чубрица

Като се сложат отново се вкарва във фурната без капак за около 5-7 минути

После ще ме търсите да ми благодарите ;)

24.08.09
16:16

Пилешки гърди се режат на малки хапки.

Овкусяват се с подправки за грил, зехтин, балсамико оцет, чесън (по желание и канела - става по ориенталско)
и на скарата за 5 минути.

24.08.09
18:35

Последния път като правих пиле в плик обелих няколко глави лук и ги увих в алуминиево фолио. Сложих ги отстрани, а накрая бяха перфектно изпечени. Препоръчвам да не се слага сол, тъй като не знам как ще повлияе това на алуминия.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1