19.02.09
13:24
Може ли да ми кажете някакви бързи рецепти с пилешко филе, че ми писна от филе на тиган със соев сос или лимонов такъв........
казано от luigi на 19.02.09, 13:24:
Може ли да ми кажете някакви бързи рецепти с пилешко филе, че ми писна от филе на тиган със соев сос или лимонов такъв........
В тенджера под налягане(варено) за 10-15 мин.Слагаш вътре каквито подправки се сетиш и няколко цели картофа.
варено не обичам. предпочитам печено или пържено.
друго да попитам като стана на въпрос - картофите като ги варя - цели или на кубчета е по-добре?
19.02.09
15:00
#3
Пърженото го забрави ;)
Печеното обикновено отнема повече време и омирисва всички съседи :)
Но пък е най-вкусно.
Най добре комбинирай пилешкото с картофите като ги задушиш.
На кубчета се сваряват по-бързо. Общо взето разлика няма.
Рецепти колкото искаш. www.google.bg - тук ще намериш всичко необходимо.
19.02.09
15:41
#4
Пробвай в плик - продават се по магазините различни видове пликове за печене. Слагаш вътре картофки, моркови, лук, чесън (скилидките после се изсмукват направо и не миришат като на необработения)... Хвърляш вътре месото на хапки или на по-големи парчета, омесваш всичко в подправки по твой вкус. Долива се вода, а може и малко бяло вино. След това затваряш плика, пробиваш му няколко дупки с игла и слагаш във фурната. Може да намериш точните пропорции, но те съветвам да експериментираш ;)
казано от Oranje на 19.02.09, 15:41:
Пробвай в плик - продават се по магазините различни видове пликове за печене. Слагаш вътре картофки, моркови, лук, чесън (скилидките после се изсмукват направо и не миришат като на необработения)... Хвърляш вътре месото на хапки или на по-големи парчета, омесваш всичко в подправки по твой вкус. Долива се вода, а може и малко бяло вино. След това затваряш плика, пробиваш му няколко дупки с игла и слагаш във фурната. Може да намериш точните пропорции, но те съветвам да експериментираш ;)
Това е най-вкусния начин, а и най-чистия :)
19.02.09
16:44
#6
казано от luigi на 19.02.09, 13:37:
варено не обичам. предпочитам печено или пържено.
друго да попитам като стана на въпрос - картофите като ги варя - цели или на кубчета е по-добре?
На кубчетата да,
после може да ги направиш на пюре,
като добавиш мляко и малко масло.
http://sgotvi-otslabni.com/forum/viewtopic.php?p=10#p10
http://sgotvi-otslabni.com/forum/viewtopic.php?p=9#p9
Виж тези 2 рецепти.Надявам се да са ти от полза
казано от Oranje на 19.02.09, 15:41:
Пробвай в плик - продават се по магазините различни видове пликове за печене. Слагаш вътре картофки, моркови, лук, чесън (скилидките после се изсмукват направо и не миришат като на необработения)... Хвърляш вътре месото на хапки или на по-големи парчета, омесваш всичко в подправки по твой вкус. Долива се вода, а може и малко бяло вино. След това затваряш плика, пробиваш му няколко дупки с игла и слагаш във фурната. Може да намериш точните пропорции, но те съветвам да експериментираш ;)
Ето какво ще си наготвя тази вечер !
29.03.09
11:27
#9
Често си правя пилешкото на парченца, в тиган с малко зехтин, настъргани моркови, карфиол, червена чушка на лентички и царевица, соев сос - става като китайско и мексиканско едновременно:)... експериментирай!
казано от Ива Павлина на 29.03.09, 11:27:
Често си правя пилешкото на парченца, в тиган с малко зехтин, настъргани моркови, карфиол, червена чушка на лентички и царевица, соев сос - става като китайско и мексиканско едновременно:)... експериментирай!
ммм това звучи много добре....ще се пробва :)
Аз пък много обичам пилешко, задушено с гъби :)
Нарязано на парченца пилешко месо се задушава в малко зехтин и малко вода, докато побелее;
Добавят се измити нарязани гъби + ситно нарязан морков, сол, черен пипер.
Тенджерата се затваря (и почти забравя) и се ‘вари’ около 20на мин...е, разбърква се от време на време...
По желание може да се добави кашкавал и сметана. Така вече става съвсем чудно, но и доста по-мазничко :)
Добър апетит!
Да се включа и аз :) аз пък, нарязани пилешки гърди на купчета, задушавам в олио или зехтин и после слагам нарязан на ситно много праз и много пресен лук. Става невероятно вкусно :)
йенска тенджера (т.е. стъклена):
1.5 кг. пил.гърди нарязани на около 10 парчета
олио - 2 суп.лъжици
чесън на прах - колкото ти душа иска
малко сол
соев сос - колкото повече толкова по-добре :)
кис.мляко - 2/3 кофичка
Това се оставя във фурната и след като започне да ври, се намалява да къкри.
След това се засичат 55-65 минути , вади се от фурната маха му се капака и се слага:
кашкавал настърган отгоре
чубрица
Като се сложат отново се вкарва във фурната без капак за около 5-7 минути
После ще ме търсите да ми благодарите ;)
Пилешки гърди се режат на малки хапки.
Овкусяват се с подправки за грил, зехтин, балсамико оцет, чесън (по желание и канела - става по ориенталско)
и на скарата за 5 минути.