17.02.09
18:59
Логично ли да се тренират тези две групи в един ден или по-скоро гърди-бицепс...Споделете.
И двете си имат предимства. :)
...и недостатъци :) Зависи от гледната точка и приоритетите.
Мен също ме интересува този въпрос. Дали ако се тренира гърди-трицепс, може да се мине с по лека и най-вече, по-къса тренировка за трицепс, заради неговото натоварване при гърдите? Това ли е предимството? Това важи и за гръб - бицепс струва ми се. Или греша?
Мен също ме интересува този въпрос. Дали ако се тренира гърди-трицепс, може да се мине с по лека и най-вече, по-къса тренировка за трицепс, заради неговото натоварване при гърдите? Това ли е предимството? Това важи и за гръб - бицепс струва ми се. Или греша?
по принцип е така - само “довършваш” трицепса с 1-2 упражнения, но зависи и от упражненията за гърди, които си правил. като идея, важи и за гърба.
все пак плюсовете и минусите, на този начин на комбиниране на МГ, са доста относителни - стаж, възстановяване, цели и тнт
Да, при комбинация гърди и трицепс, трицепсът може да се изтренира и с 2 упражнения, едното от които напомпващо.
18.02.09
09:30
Моето трпенировъчно виждане е, че ако не се тренират ръцете в отделен ден, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да се прави гърди-трицепс и гръб-бицепс. Пести време, усилия, а освен това и въстановяването на трицепса преди следващите гърди и на бицепса преди следващия гръб не е компроментирано, както е донякъде с върианта гърди-бицепс и гръб-трицепс. Гърди-бицепс съм пробвал, не ми хареса. Но гръб и трицепс мисля че не съм правил никога във повече от 1000-та тренировки в живата ми...
18.02.09
09:48
Тренировката на бицепс и трицепс по този начин за пръв път я срещнах в програма насояена главно за качване на сила,но при качване на мася няма разлика.Две упражнения по 3 серии са достатъчни след изтощението от м. голямата група.Този начин на тренировка може да служи за разнообразяване,но мисля,че не при всеки човек работи.Аз например когато правя бицепс след гръб,бицепса въобще немога да го усетя да се помпа така както при отделна тренировка е и - е,че ттренирам са по-малко кг.При трицепса е обратното.Почти няма разлика дали ще е отделно и не,но има разлика в силата в различните упражнения.След гърди нямам сила за тесен хват с обикновените си кг.
Тренировката на бицепс и трицепс по този начин за пръв път я срещнах в програма насояена главно за качване на сила,но при качване на мася няма разлика.Две упражнения по 3 серии са достатъчни след изтощението от м. голямата група.Този начин на тренировка може да служи за разнообразяване,но мисля,че не при всеки човек работи.Аз например когато правя бицепс след гръб,бицепса въобще немога да го усетя да се помпа така както при отделна тренировка е и - е,че ттренирам са по-малко кг.При трицепса е обратното.Почти няма разлика дали ще е отделно и не,но има разлика в силата в различните упражнения.След гърди нямам сила за тесен хват с обикновените си кг.
Точно така е и при мен,след лег за гърди не мога да направя тесен хват с обичайните килограми... :(...Та може и да изместя трицепса при гърба когато ще мога максимално да го натоваря....
18.02.09
14:05
Точно така е и при мен,след лег за гърди не мога да направя тесен хват с обичайните килограми... :(...Та може и да изместя трицепса при гърба когато ще мога максимално да го натоваря....
И това е проблем. Моята препоръка в такъв случай е не да се комбинират ръцете с други мускули, а да се изместят в самостоятелен ден. Под препоръка имам предвид какво аз бих направил, не какво твърдя че е е единственото правилно.
Защо да не си подготвен? Бицепс и трицепс са антагонисти и следва съвместното им трениране да е по-леко от варианта гръб-бицепс и гърди-трицепс.
За мен това е по-добрата комбинация!Цепя гърдите с 3 упражнения и довършвам трицепса с 1-2 ..ефектът - 2 заека с 1 удар ;)
За мен това е по-добрата комбинация!Цепя гърдите с 3 упражнения и довършвам трицепса с 1-2 ..ефектът - 2 заека с 1 удар ;)
И аз тренирам така от край време. При мен проблемът, като че ли идва от деня гръб+бицепс. Накрая бицепса ми просто не мога да го усетя как работи. Може би скоро ще трябва да извадя ръцете в отделен ден.
Пробвал съм гърди-трицепс и гръб-бицепс и при мен явно не се получава работата.... Но идва проблем че ми изостават ръцете. Доста ми е голям гръдния кош и ръцете стоят твърде малки. Досега винаги съм ги правил в отделен ден. Дали ще е по-добре да ги правя гърди-бицепс гръб-трицепс и отделно 1 ден ръцете например 1ви ден гърди-бицепс 2ри ден гръб-трицепс 2 дена почивка после 5ти ден крака рамо и 6ти ръце после 2 дена почивка и пак така ... Знам че не е много добре 2 на 2 обаче няма как работата в момента ми е такава че не ми позволява да тренирам когато на мен ми е кеф. Кажете какво мислите да видиме какво ше измислиме :)
Аз до сега съм карал и все още си карам по тази схема, защото при мен ръцете са мускулната група, която най-бурно расте.
Тук трябва да се следва принципът - щом нещо действа, то се прилага. :)
То това си е и основния принцип при фитнеса но точно това ми е въпроса дали ще работи и все пак няма как да знам без да пробвам :) така че от утре се подкарвам по тоя начин :)
Ще напишеш ли упражненията,че да сравня с моята тренировка...
Тренирам по снема гърди/бицепс, рамо/крака, гръб/трицепс около 4 месеца и резултатите са страхотни, но се чувствам силно уморен. Ще направя седмица почивка и мисля да разменя бицепса и трицепса, та за това питах. Така ще съкратя времето за тренировка и няма да се преуморявам може би...
умората зависи не само от тренировките - всичко в ежедневието влияе. обърни внимание на въстановяването, вкл витамини
Витамине вземам, но усещам, че почивка ми трябва. Въпросът е да сменя ли една схема, която работи, след това ... Възстановяването би трябвало да е по-добро при гърди - трицепс и гръб - бицепс.
Ще напишеш ли упражненията,че да сравня с моята тренировка...
Противник съм на фиксираните упражнения.Правя следното - 2 базови упражнения за гърди тежко + 1 изпомпващо по-леко и след това едно базово за трицепс + 1 изолиращо всичко по 3-4 серии, повторенията в последно време над 6 не се качват :)
И аз тренирам гърди и трицепс в един ден :
1.полулег 3-4 серии ( дъмбели, лост)
2.лег с лост 3 серии
3 флайс 3 серии
4.crossover или кофички 3 серии
трицепс
1 френска преса 3 серии
2 с две ръце дъмбел зад врат 2 серии
3 кикбек 3 серии
Доста от хората споменаха, че има предимства и недостатъце, да тренираш тези 2 мускулни групи в един ден но никой не каза какви?
та ако може, някой да сподели .... въпросът ми важи и за гръб - бицепс и да съм по точен за бицепса след гърба. правя
1.прав лост или дъмбели 3 серии
2 чукове пред тяло 3 серии
3. и концентрично на скрипец
Обмислям варианта да започна да тренирам антагонисти 1гърди -гръб 2крака рамо 3бицепс трицепс
поздрави
Мнението беше редактирано от krupel на 27.05.10 21:33.
И аз съм на мнение ,че е подходящ вариант да се тренират заедно. Аз съм разделил мускулите само в 2 тренировки и ги тренирам през ден. Така си оставям по 3 дена почивка между мускулите,което е повече от достатъчно:
КРАКА
клек -5серии
прасец -5серии
ГЪРДИ
лицеви упори -2серии
лежанка -4серии
кофи -4серии
флайс -4серии
ТРИЦЕПС
тясна лежанка -4серии
френско -4серии
дъмбел зад врат -3 серии