18.02.09
20:10
Не искат и тва е. Не искат и сила да качват, направо ужас. Какво ли не пробвах.. различни видове пирамиди,различни упражнения, различни начини на изпълнение, кратки почивки, по-дълги почивки... какво ли не!! И не - няма нито сила, нито маса.
Дайте някакви предложения какво да ги правя. Дори ръцете ми се развиват по-добре, където попринцип те ми изостават...
18.02.09
20:50
А с храненето пробва ли нещо.Опиши как се храниш.Пробвай и метода на предварителната умора.1 во упражнение 3-4 серии флайс (пек дек още по-добре) с 45 секунди почивка между сериите и умерени тежести,почиваш 2 минути след последната серия флайс.След това упражнение 2 хоризонтален лег вече с 2 мин почивки между сериите,така вече доизцеждаш гърдите,които са предварително поизморени от изолираното упражнение и лесно могат да стигна до отказ и да се натоварят яко преди раменете и трицепсите,които сигурно са ти по напреднали.
Щом казваш, че другите МГ вървят добре, значи може и гена да изграе. Въпреки всичко може да споделиш какво е дневното меню и начина, по който тренираш в момента гърдите.
Дневното меню е нещо подобно на това :
Закуска 1 - Овесени ядки 150-200 гр с 1 кисело мляко
Закуска 2 - Протеинов бар
Обяд - Задължително месо 150-200гр зависи. Някакъв умерено бърз въглехидрат - варени картофи да речем или киноа.
След това спя и като стана към 5 хапвам някакъв протеин. Към 6-6:30 овесени ядки и мед. (за енергия преди тренировка)
7-7:30 тренировка
След тренировка - декстроза и 15-20 мин (докато се прибера) след това протеин - 5 цели и 10-15 белтъка яйца, месо.
Вечеря - Пак по-високо количество протеин от качествен източник.
Преди лягане - 150-250 гр извара
В момента тренирам по следния начин:
Лег - Плоска пирамида 4-6 повторения 4-5 серии (50% 75% 100% 100% 100%)
Полулег - 3х8
Флайс/Кросоувър - 3-4х8-10
И някой път правя Пулоувър - 3х8-10
Мнението беше редактирано от Петров на 18.02.09 21:48.
18.02.09
22:21
Пробвай повече повторения на лега и ако не праиш дъмбели ги включи.
18.02.09
22:44
Незнам колко килограма си,но 5 цели яйца?! Малко множко ми се струват.Както казаха,пробвай с дъмбели .
казано от Nikolay на 19.02.09, 01:03:
Пробвай с по-малко упражнения и серии(най-вероятно претренирваш).
Е колко по-малко правя 3 упражнения..
Незнам колко килограма си,но 5 цели яйца?! Малко множко ми се струват.Както казаха,пробвай с дъмбели .
80 кг съм
Пробвай повече повторения на лега и ако не праиш дъмбели ги включи
И повече повторения.. правех пирамиди 12/10/7/5/3 и пак имаше същия ефект като в момента-никакъв. С дъмбели правя полулег на наклонената пейка, когато в залата е фул и не е свободен полулега.
Просто повечето тренировки дори не усещам напомпване. Има тренировки примерно през 1-2 седмици в който зверски ми се напомпват гърдите иначе .. нема никой. Техниката мисля, че ми е добра. Специално за лег доста се старая да изпълнявам с правилна техника и по-бавни движения.
19.02.09
10:30
Ами аз съм 87кг,но 5 жълтъка ги изяждам за 2 дни,а ти само за едно ядене.Намали ги тия жълтъци.Вместо лег с лост, прави избутване с дъмбели.
казано от Траян Атанасов на 19.02.09, 10:30:
Ами аз съм 87кг,но 5 жълтъка ги изяждам за 2 дни,а ти само за едно ядене.Намали ги тия жълтъци.Вместо лег с лост, прави избутване с дъмбели.
Не за едно ядене, а за един ден 4-5. Имам приятели които ядът доста по-солидни количества и нямат проблеми. А аз ям така вече сигурно година.. за сега нямам проблеми, а през изминалата година неколкократно си правих изследвания(по други причини де) и нямаше нищо обезпокояващо. Иначе да и аз това си го мислех, но съдейки по това как правя полулега с дъмбели... някак си не мога да пазя равновесие. Трябва практика очевидно. Ще опитам.
Мнението беше редактирано от Петров на 19.02.09 10:35.
19.02.09
10:39
Как така 5 яйца да са много бе хора ?
Аз май под 4-5 цели + 4-5 белтъка на ден не падам ?!
Опитай да спреш малко гърдите за да успеят да се възстановят добре.
19.02.09
12:22
“След тренировка - декстроза и 15-20 мин (докато се прибера) след това протеин - 5 цели и 10-15 белтъка яйца, месо. “
Това ти си го писал,аз разбирам,че след тренировка изяждаш 5 жълтъка...
казано от Траян Атанасов на 19.02.09, 12:22:
“След тренировка - декстроза и 15-20 мин (докато се прибера) след това протеин - 5 цели и 10-15 белтъка яйца, месо. “
Това ти си го писал,аз разбирам,че след тренировка изяждаш 5 жълтъка...
Ами да защото обикновенно, ям яйца след тренировка... ;-)
19.02.09
15:30
Човека има проблем с гърдите, не с яйцата :)
20.02.09
21:44
леки с тежки тренировки. Леките с по 15 повт, тежките с по 10.(премини изцяло на дъмбели)
Това един голям човек ми го е казал. Той си знае :)
Отностно гърдите както каза Преслав, дъмбелите са добра идея.
Яйцата... 5 цели и 10-15 белтъка яйца, месо 5 цели яйца = 30гр белтък + 15 белтъка = 45гр белтък +месо... над 75гр протеин на едно хранене?!
Направи им 1 седмица почивка на гърдите може с тия пирамиди дето си ги правил да си ги претренирал нещо де да знам. И после почни само с дъмбели лег и полулег после един флайс и накрая крос оувър пробвай така след тая почивка и виж дали ще действа ако не пиши да го мислиме нещо :)
23.02.09
10:24
За Гърдите съм твърдо за дъмбелите и кофички с или без тежест.
Лично не мене не ми вървяха изобщо, ама изобщо, тренирах като луд с щанги.
Докато не почнах с дъмбели всичко и кофички, и сега нещата са корено различни, започнаха да ми растът като гъби след дъжд.
Така че мойто мнение е само с дъмбели и 3 серии кофички.
Щом вкарваш по 3 и по-малко повторения в серия няма да имаш напомпване.
Тези няколко серии те смазват и после нищо нестава.
Махни ги.
По-малко от 6-8 повторения в серия неправи за период от 2 месеца.
Направи си 2 тренировки седмично за гърди с по 3 упражнения, но да са различни.
Едната тренировка може да е с 4 упражнения, но на суперсерии две по две.
Следи си и почивката между сериите да не е повече от 90 секунди.
Успех!
казано от mitaka101 на 23.02.09, 10:46:
Щом вкарваш по 3 и по-малко повторения в серия няма да имаш напомпване.
Тези няколко серии те смазват и после нищо нестава.
Махни ги.
По-малко от 6-8 повторения в серия неправи за период от 2 месеца.
Направи си 2 тренировки седмично за гърди с по 3 упражнения, но да са различни.
Едната тренировка може да е с 4 упражнения, но на суперсерии две по две.
Следи си и почивката между сериите да не е повече от 90 секунди.
Успех!
Това е добър съвет.
Може да пробваш и да правиш един път седмично гърди по 5 упражнения всяко от които по 4 серии, а повторенията да са около 8-10, но не по-малко от 8.
Според мен не може да си претренирвал гърдите с 3-4 упражнения седмично. Явно си попаднал в застой, а са да се разбие застоя трябва разнообразие. Има доста мнения дадени пробваи ги и виж с кое ще се чувстваш най-добре. Гледай по средата на тренировката гърдите ти да са много напомпани и задължително треска на следващия ден, тогава се познава че си тренирал правилно.
А може да имаш нужда от някоя и друга добавка.
23.02.09
22:58
Предложението ми е малко нестандартно, обаче помага - прави флайсове. Много е подценяван флайса и заклеймяван като оформящо упражнения и т.н., обаче когато се изпълнява тежко може да е също толкова ефикасно колкото пресите с щанга и дъмбели. Пробвай за няколко седмици да тренираш гърдите само с флайс от 3-те лежанкии с 8-10 тежки повторения. Можеш да пробваш в трисет примерно, също така с падащи серии, пирамиди, с две думи - пръскай ги. Ако чувстваш, че се възстановяват бързо гърдите може и 2 пъти седмично да правиш такава тренировка. Пробвай за няколко седмици така и като усетиш, че дръпват и излизаш от застоя се върни към класическа тренировка.
Успех!
02.03.09
18:29
аз ще ти предложа също разнообразие - по всякакав възможен начин - смяна на упражненията, смяна на тежеста и повторенията, променяй последователноста на упражненията! според мен е добър съвет и да починеш цялостно от фитнеса, за 2 седмици да речем, а през това време да се занимаваш с някакъв друг спорт! Успех :)
Мнението беше редактирано от Radoslav Urumov на 02.03.09 18:30.
08.03.09
17:33
Пробвай и с лицеви опори.