Застой! Нова програма.

24.02.09
19:39

Здравейте,
попаднах в застой и реших, че трябва да разнообразя коренно програмата, по която тренирах до сега.
До сега сменях веднъж програмата и то преди месец и нещо, но от 3-4 седмици нямам прогрес. Това сменяне на програмата не я направи коренно различна. Просто я увеличих от 3 пъти седмично на 4, като изнесох краката в отделен ден. Това означава, че вече от 5 месеца и половина тренирам почти по един и същ начин. Гърди с трицепс, гърбината с бицепс. Този подход ми донесе страшно развитие и много ми харесва, но явно трябва да го прекъсна за известно време...
Поради тези причини реших да изнеса ръцете в отделен ден и по този начин ще наблягам на отделните мускулни групи възможно най-силно. От вас искам да хвърлите едно око на програмата и ако имате забележки или препоръки да ги споделите.

* 1ви ден - гърди

повдигане на щанга / дъмбели от лег - 3 серии по 10 повторения
изтласкване на дъмбели / щанга от полулег - 3 серии по 10 повторения
кофички - 3 серии по 10 повторения
флайс – 3 серии по 10 повторения

коремни преси - 3 серии по 20 - 25 повторения
повдигане на крака - 3 серии по 20 - 25 повторения

* 3ти ден – гръб

набирания – 4 серии по 10 повторения
гребане с щанга / мечка – 4 серии по 10 повторения
гребане с дъмбел – 4 серии по 10 повторения
придърпване на хоризонтален скрипец - 4 серии по 10 повторения

* 4ти ден – крака и рамо

клек с щанга – 5 серии по 8-10 повторения
пулоувър – 5 серии по 12 - 15 повторения
калф машина от сед – 4 серии по 15-20 повторения
раменна преса зад врат - 3 серии по 8-10 повторения
раменно разтваряне встрани - 3 серии по 8-10 повторения

* 6ти ден – ръце

трицепсово (френско) разгъване с щанга - 3 серии по 8 повторения
дъмбел зад главата - 3 серии по 8 повторения
трицепсово разгъване на скрипец - 3 серии по 8 повторения
бицепсово сгъване с щанга - 3 серии по 8 - 10 повторения
бицепсово сгъване с дъмбели от полулег - 3 серии по 8 - 10 повторения

Само искам да спомена накрая, че може да ви се струва, че краката ги тренирам леко, но до сега съм ги тренирал с 4 упражнения.
Пък и по-скоро бих искал да намалям обиколки, отколкото да качвам, в краката.
Клека е в суперсерия с пулоувъра.

Темата беше редактирана от LttS на 24.02.09 21:44.

25.02.09
16:35

Да разбирам ли, че програмата е перфектна?

25.02.09
17:57

Трицепс:
Френско
Щанга тесен хват
Скрипец

Така ней ли по-добре?
Нямаме тяга - заради краката ли? Тогава прави хиперекстензий с тежести?
Тренировката за крака бих казал, че ти е малко, но ти си каза защо.
За бицепс ако ще правиш само две упражнения - аз бих избрал концентрично и бицепсово сгъване с крив лост / скотово
Ако ли не - 21, концентрично, сгъване с лост надхват.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 25.02.09 17:58.

25.02.09
18:04

Когато съм в застои аз използвам суперсериите.Упражненията на суперсерии,даже и без да сменям програмата.Примерно бицепсово сгъване и веднага след това с 2 мн леки дъмбела или даже с отелни малки тежести правя о6те 5-6 повторения  :)

25.02.09
19:16

Не мисля, че суперсериите са ми необходими.
Стажа ми в залата е само някакви си 5 месеца, а суперсериите са много добър коз за по-нататък...примерно пролетта, като почна да свалям.
@Trashmetal, тяга не правя, защото няколко лекаря ми забраниха. Имам проблем с гръбначния стълб в основата на кръста и не бих тръгнал да я правя поне още година и нещо.
Упражненията може би ще ги направя скотово и сгъване с дъмбели от полулег. Не съм ги правил от 2-3 месеца и са перфектни за разнообразяване на програмата.

Други предложения или критики?

25.02.09
21:30

Що непробваш например:
1ви ден Гърди и предно рамо и корем
2ри ден Гръб задно рамо трапец
почивка
4ти ден Ръце и корем
5ти ден крака и средно рамо

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1