Бицепс и трицепс

18.02.09
17:35

Здравейте! :)
На 14 съм и искам да направя малко бицепс и трицепс :).
Разполагам с дъмбел.
Ако може да ми кажете точно кои упражнения да правя, има ли някакви добавки които може и от сега да пия(примерно карнитин по 2-3 грама дневно?), с какво да се храня и всичко което смятате, че ще ми помогне?

Темата беше редактирана от 14msf на 18.02.09 17:42.

18.02.09
19:14

На 14 си твърде малък.. но за леки тренировки у вас - да, не е зле!Разгледай упражненията из сайта и си подбери по 1-2 ..Не пипай добавки още, прекалено рано е.Когато се научиш да тренираш правилно, да се храниш правилно - тогава мисли за добавки.За храна - месо,мляко,яйца,риба.Но пак ти казвам, на тези години каквото и да правиш ефектът, който ти искаш да видиш ще закъснее поне с 2-3 години..

18.02.09
19:23

Поне на нещо се надявам :).
Мерси :).

26.02.09
10:11

казано от 14msf на 18.02.09, 17:35:

Здравейте! :)
На 14 съм и искам да направя малко бицепс и трицепс :).
Разполагам с дъмбел.
Ако може да ми кажете точно кои упражнения да правя, има ли някакви добавки които може и от сега да пия(примерно карнитин по 2-3 грама дневно?), с какво да се храня и всичко което смятате, че ще ми помогне?
(На 14 си твърде малък.. но за леки тренировки у вас - да, не е зле!Разгледай упражненията из сайта и си подбери по 1-2 ..Не пипай добавки още, прекалено рано е.Когато се научиш да тренираш правилно, да се храниш правилно - тогава мисли за добавки.За храна - месо,мляко,яйца,риба.Но пак ти казвам, на тези години каквото и да правиш ефектът, който ти искаш да видиш ще закъснее поне с 2-3 години..)

Вижте... заниманията с културизъм или фитнес нямат долна граница. Може да се тренира, съобразено с възрастта. Не съм съгласен за добавките - и те могат да се съобразят с нея.
Креатина - аз никога не го препоръчвам. Ефекта му е прекалено недостатъчен. Не го харесвам, макар и понякога да си позволявам да го пия. Но не е достатъчен за мускулите. Но като става дума за витамини и минерали, като добавки... всичко в нужните граници на нормалното е допустимо. А за резултата... прочети повечко и сам ще разбереш, какво можеш да очкаваш!
Успех. Повече... мога само на личен, че ще се превърне в лекция!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1