Лост ф30.

21.02.09
12:44

Колко килограма тежест му дават да издържи на един лост ф30?
Същия въпрос и за дъмбели и крив лост ф30!
Не,че ще му сложа 200кг ама ми се ВИДИ ЛАБАВ:)

Темата беше редактирана от Nike09 на 21.02.09 12:47.

21.02.09
12:54

Не можем да гадаем, какъв ти е лоста.
За дъмбелите...убеден съм, че ще издържат повече отколкото можеш да събереш на тях и някога би се опитал да натовариш.
На обикновен ф30 лост(150-160см..не знам с точност), закупуван от  Спорт Депот преди около 2 години - 165кг без проблем ги издържа. Предполагам, че още доста може да издържи, но не съм опитвал.

21.02.09
12:55

казано от Nike09 на 21.02.09, 12:44:

Колко килограма тежест му дават да издържи на един лост ф30?
Същия въпрос и за дъмбели и крив лост ф30!
Не,че ще му сложа 200кг ама ми се ВИДИ ЛАБАВ:)

Зависи.Ако е от старите Славянко - много.Но 200 мисля, че ще издържи ако не е някакво менте.

21.02.09
13:44

Лоста е купуван от метро около 170см!

21.02.09
13:54

Е, не че това е много информация. Най-вероятен вносител е Спорт Депот. Може би, ако имаш етикет или нещо таков по лоста, трябва да се обърнеш с въпросите си към тях.  Едно е ясно - не е  нито Славянко, нито Елейко. :)
Кое точно ти се струва ‘лабаво’ в лоста? Огъва ли ...?

Мнението беше редактирано от 6th на 21.02.09 13:55.

27.02.09
15:49

http://www.sportdepot.bg/products/fitness/weight/rods/949-lost—-prav

Това ако е вярно значи на моя лост му дават около 50 кила!!!
Почва да ме хваща страх да тренирам с него!

Мнението беше редактирано от Nike09 на 27.02.09 15:54.

27.02.09
15:56

Хаха а на моя 150…ама като ги зема ше видим.Съмнява ме да не ги издържи.Дано ги издържи де, че не ми се дават пари да се оборудвам с ф50тки....

27.02.09
15:59

А освен на спорт депо продават ли се други лостове ф30?По-надеждни?Някой спомена Славянко..

27.02.09
17:28

Силно занижени ми се струват тия стойности. Е, длъжни са да се застраховат, но чак толкова...направо са ми съмнителни.
Не знам от какво следва да са ги направили, ако се огъват или чупят, не с 50 ....а със 150 кила....

27.02.09
23:32

Споко - товари го яко. Най-много да се огъне - друго няма да стане. И то само ако го забравиш натоварен. И най-скапаните лостове 30мм издържат над 200кг. По-къси са, а диаметъра на “олимпийските” лостове е 29мм за сравнение, но са по-дълги и следователно има по-голям шанс да се повредят.
Има и разлика в материала - “олимпийски” лост може и да се счупи, ментак - не. Ще се огъне.
Виждал съм да се товари лост 30мм с 240кг. Произведен от Русе-спорт (имаше такава фирма). Тоест направен от най-евтиния прътов материал, който има на пазара. И нищо не му стана. :)
На повечето ългарски уреди ръкохватките са изработени от тръба (а не плътен материал като на лоста) и издържат понякога дори години.
Още веднъж - споко, товари го и вдигай тежко.

28.02.09
17:29

казано от mitaka101 на 27.02.09, 23:32:

Споко - товари го яко. Най-много да се огъне - друго няма да стане. И то само ако го забравиш натоварен. И най-скапаните лостове 30мм издържат над 200кг. По-къси са, а диаметъра на “олимпийските” лостове е 29мм за сравнение, но са по-дълги и следователно има по-голям шанс да се повредят.
Има и разлика в материала - “олимпийски” лост може и да се счупи, ментак - не. Ще се огъне.
Виждал съм да се товари лост 30мм с 240кг. Произведен от Русе-спорт (имаше такава фирма). Тоест направен от най-евтиния прътов материал, който има на пазара. И нищо не му стана. :)
На повечето ългарски уреди ръкохватките са изработени от тръба (а не плътен материал като на лоста) и издържат понякога дори години.
Още веднъж - споко, товари го и вдигай тежко.

Значи няма проблеми!
Далече съм от това да му сложа 200кг но се притесних като видях какво пишат от спорт депо!
Мерси митак.

28.02.09
20:04

на моя Ф30 лост взиман от метро , съм му слагал 110кила , никакви проблеми . на ръкохватките 40 всяка ... те пак са взимани от метро , но са плътни. товари смело

28.02.09
20:47

казано от CheFolino на 28.02.09, 20:04:

на моя Ф30 лост взиман от метро , съм му слагал 110кила , никакви проблеми . на ръкохватките 40 всяка ... те пак са взимани от метро , но са плътни. товари смело

Под ръкохватки да разбирам лост за дъмбел ? Ако е така , кажи ми колко пари си ги купил от Метро , защото никъде не мога да намеря САМО лост за дъмбел , без тежести. Ако знаеш - пиши :)

28.02.09
21:23

в метро-то 100% има само ръкохватки  , хубавото е че са с гумирани дръжки в средата , дори при потене не се плъзгат лесно... за цена не помня ,а и сега чувам че са поскъпнали много , аз моите ги взимах .. ебали го .. края на октомви мисля .. ако не се лъжа бяха около 20лв бройката .. може и да ме лъже паметта.

Мнението беше редактирано от CheFolino на 28.02.09 21:24.

28.02.09
22:09

И в спорт депот и 4fitness(онлайн магазина) има, доколкото гледах днес - мдам 21.50лв.
http://www.sportdepot.bg/products/fitness/weight/rods/970-lost-kus
В Метро, може и да са то тези с пласмаса/гума на самата дръжка...най-вероятно на същата цена.

Малейй, тия хора ги е ударила съчмата, пак са вдигнали цените на тежестите. При все, че цената на “джелезата” се срина, тия по 3.60 на кг...Ако някой ме светне, кое вдигна със 150% цената на тежестите в последните 2 години... Поне да зареждаха с една и съща стока, а те...
Май ще поизчакам с покупките. Като ги срути финансовата криза и обявят разпродажба, тогава :lol:

Мнението беше редактирано от 6th на 28.02.09 22:13.

01.03.09
02:03

казано от С7АЛК3Р на 28.02.09, 22:09:

И в спорт депот и 4fitness(онлайн магазина) има, доколкото гледах днес - мдам 21.50лв.
http://www.sportdepot.bg/products/fitness/weight/rods/970-lost-kus
В Метро, може и да са то тези с пласмаса/гума на самата дръжка...най-вероятно на същата цена.

Малейй, тия хора ги е ударила съчмата, пак са вдигнали цените на тежестите. При все, че цената на “джелезата” се срина, тия по 3.60 на кг...Ако някой ме светне, кое вдигна със 150% цената на тежестите в последните 2 години... Поне да зареждаха с една и съща стока, а те...
Май ще поизчакам с покупките. Като ги срути финансовата криза и обявят разпродажба, тогава :lol:

Цената на желязото падна с  200% те дигат цените!Освен фалит друго не ги очаква повечето от тях.

01.03.09
13:21

не вярвай ...  българският производител и продавач е свикнал да мисли на дребно .. и да печели от дребно  щото разбираш ли кефа да продадеш и да спечелиш от нещо със 100% надценка е несравним, голяма далавера е  .. давам за пример фирмата за компютри на която поддържам базата данни и сайтът .. след 3-ти март ще  вдигат цените с 10%, защото  нямало достатъчно оборот.. съответно достатъчно печалба .. странно как ще си вдигнат оборота ,печалбата.. как ще привлекат клиенти. Това мислене съм го виждал и на други места ...  Гледам какво става в добарата стара Англия ..  там след настъпилата ги рецесия цените на всичко се сринаха и има намаления навсякъде, търговците се борят за всеки клиент ,готови са сви*ка да му нарпавят само и само да купи  .. защото в една развита икономика се печели от оборот ,а не от отделно продадена бройка ..  в БГ както винаги всичко е наобратно

Мнението беше редактирано от CheFolino на 01.03.09 13:23.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1