Някой много важни въпроси

02.03.09
06:25

От доста време съм фен на сайта и съм чел доста неща тук. До сега не съм писал.Имам няколко въпросчета.
1- Неотдавна пуснах коремче а преди имах плочки. Сега ми липсват. Явно 1во трябва да изгоря мазнините и тогава ще се покажат.Има ли смисъл от велоаргометър за при мъжете и ако да препоръчайте някой. Да не заема мн място и да не е безбожно скъп. Наистина ли при него има най-голям ефект при отслабването на корема
2-Интересува ме как да отслабна в областа на ханша.Има ли такъв начин. Не съм дебел но ми се струва доста.Още повече че не съм мн широк в раменета. Не знам колко е нормалното но при мен е над 105 може би 107-8.
3-Да си разширя гърба. Вкъщи имам комбинирана лежанка(китайска)със скрипец.Мисля че за малкото пари (340лв) е перфектна.Какви упражнения точно да правя за разширяване.Видях че издърпването е добро за разширяване.Вкъщи имам още дъмбели и лост.
4-когато клякам ме болят колената и пукат.трябва ли според вас да отида на преглед или просто да ползвам някакви наколенки.
Благодаря, предварително за всички отзовали се. На 22 съм висок 189см и 91кг. И още нещо според вас на тези кг има ли смисъл и нужда да взимам протеини за маса тъй като особено в областта на гърдите почти нямам маса:( Ако може ми препоръчайте някой.Кога и как се взима.
Имам още някой въпросчета свързани с храненето.Знам, че станаха много но ще бъда благодарен и за отговор на горните.
5-Яйцата. Разбирам че не трябва да ям повече от 4 жълтъка на ден.Вредно ли е по 4 всеки ден защото мн ги обичам.
6-ще ми кажете ли за някоя лесна рецепта която да си готвя често и по много.Да приемем,че няма кой да ми готви :(

Темата беше редактирана от joro_ на 02.03.09 06:37.

02.03.09
08:06

много желание имаш...1во се кача,а после се чисти,качи колкото искаш,а после чистиш и корем и ханш и всичко.за широчината на гърба - мътва тяга,мечка(широк хват),набирания

02.03.09
08:17

1.Да, от велото има смисъл. Избери си марка от Кетлер нагоре. Колко си готов да даеш?
2.Отслабване ще постигнеш с хранителен режим за понижаване на теглото и кардио тренировки + като цяло повече движение през деня. Само половин час кардио и после нон-стоп пред телевизора или компютъра няма да оправят нещата.
3.С наличните уреди можеш да разшириш със следните упражнения: гребане с лост, гребане с дъмбел (това е по-скоро за плътност в средата на гърба, но си е задължително упр.), мъртва тяга (също не е за ширина, но заздравява еректорите, ключово упр.), придърпване на горен скрипец (този от лежанката). Ако имаш възможност да се набираш някъде с широк хват - това ще е също много добре дошло.
4. No pain, no gain! :) Принципно преди всяка тренировка загряваш старателно и пави стречинг. Пристени с ластични бинтове, ползвай загряващи гелове. Рано ти е за добавки, понатрупай опит и тогава, когато усетиш, че собствените ти ресурси и храната не достигат.
5.Този въпрос със жълтъците е спорен.
6.Печи на скара пилешко филе, риба. Вари си ориз и картофи. От тези неща по лесни...

02.03.09
08:26

Клякането в дългосрочен план ще ти оправи проблемите с коленете.Само клякай до долу и гледай техниката да ти е правилна,ако трябва почни по 15 - 20 повторения да правиш за да свикнеш и по-натаък намали повторенията и качи килограмите.

02.03.09
08:56

Мерси много за отговорите. А допълнение към 1-няма ли да сваля и мускулите които имам като започна да тренирам кардио. И само велоаргометъра стига ли за кардио. Не е толкова въпрос на цена колкото на това че нямам място:( от лежанката и всичките неща в стаята. Да не е толкова професионален.Все пак не съм фитнес зала.Просто да ми върши работа.

02.03.09
09:22

Ако приемаш необходимото количество белтъчини няма да загубиш много. Катаболните процеси ще се сведат до минимум, ако добавиш ВСАА, глутамин. Велото ти стига за кардио.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 02.03.09 09:22.

02.03.09
12:34

в едуюин фитнес в който ходех преди години, велоергометъра беше обикновено балканче :) естествено леко модифицирано, но определено ще излезне най-евтино.
За колената, не се притеснявай и моите пукаха, но това изчезна. Казаха ми че понеже не съм ги тренирал се получавало това.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1