02.03.09
08:15
Здравейте!
От днес започвам да ходя на фитнес и си избрах програма от тук, но искам да чуя вашите мнения: http://www.bb-team.org/workout/1291/
Висок съм 177, 55 кг. Страшно много ме притесняват фактите: изсипване и спиране на растежа.
От първото се притеснявам, защото като малък от много скачане съм се изсипвал и са ми правили операция.
Второто, не искам да спирам да раста! Имам голямо желание да стана поне 180-182 см, а не да ми се спре растежа и да тръгна надолу, както става с щангистите.
Чувал съм също така, че зависи от това какви упражнения се правят. Тези, които са в програмата могат ли по някакъв начин да повлиаят на растежа ми отрицателно ?
Програмата е претрупана от към излишни упражнения, и при това 3 пъти седмично едни и същи. Давал съм подходящи програми, потърси малко. И в подписа ми има интересни неща за четене.
казано от petyrcho на 02.03.09, 08:15:
Висок съм 177, 55 кг. Страшно много ме притесняват фактите: изсипване и спиране на растежа.
Не се притеснявай излишно, иначе нищо няма да направиш.
От първото се притеснявам, защото като малък от много скачане съм се изсипвал и са ми правили операция.
Ами в тази програма няма скачане ;) Изсипването може да стане при слаби коремни мускули и напъването с непосилни тежести при някои упражнения и грешна техника. При правилни тренровки няма такава опасност.
Второто, не искам да спирам да раста! Имам голямо желание да стана поне 180-182 см, а не да ми се спре растежа и да тръгна надолу, както става с щангистите.
А кой те излъга това за щангистите?! Няма такова нещо, няма как да тръгнеш надолу!
Тези, които са в програмата могат ли по някакъв начин да повлиаят на растежа ми отрицателно ?
Не.
Не се изразих правилно.
Не искам да спра да раста, а да продължа да се развивам, но съм чувал, че фитнесът има точно такъв ефект.
Здравейте!
От днес започвам да ходя на фитнес и си избрах програма от тук, но искам да чуя вашите мнения: http://www.bb-team.org/workout/1291/
Второто, не искам да спирам да раста! Имам голямо желание да стана поне 180-182 см, а не да ми се спре растежа и да тръгна надолу, както става с щангистите.Чувал съм също така, че зависи от това какви упражнения се правят. Тези, които са в програмата могат ли по някакъв начин да повлиаят на растежа ми отрицателно ?
Попринцип тренировката е добра, но трябва да запомниш, че е само за начинаещи!!! След известен период от време ти сам ще усещаш какво е добро за теб и какво- не и сам ще си изградиш тренировъчен режим, но засега се придържай към тази тренировка. Също така трябва да си следиш храненето- не всичко е тренировки, храната също е много важна- трябва да приемаш достатъчно протеини на ден, защото те са веществото което изгражда мускулите! Естествено по- голямата част от протеините трябва да се набавят от храната а не от хранителни добавки, но и те са нужни от време на време- особено след тренировка, когато ти трябват веднага(обикновено отзад на опаковката е означено как да се ползват)! А по въпроса с растежа- мисля че в тази програма няма упражнение което да го забавя! Само още една препоръка от мен- за да не стигнеш до нежелана контузия, недей да започваш с хипер- големи тежести- започни с тежести които твоето тяло ти позволява! ;-)
УСПЕХ!!!
Днес ми беше първата тренировка. :)
Всичко мина добре.
Искам да попитам, нужно ли е да спазвам някакъв строг хранителен режим, както някой правят, или енужно просто да ям повечко храна. Ако е така, то каква трябва да е тази храна ?
Няма начин тренировките да спрат растежа, деже напротив - хормоналните нива се вдигат и според генетичните ти заложби, е възможно дори да подпомогнат растежа ти. Познавах доста щангисти навремето и младите, които започваха да тренират увеличаваха ръста си. Има спортове, които пречат на израстването, но това се прави съзнателно и посредством медикаменти! Така че не се притеснявай!
Относно храненето-зависи от целите ти. Прочети статиите за хранителни режими и ако има неясноти питай. Успех!
казано от petyrcho на 02.03.09, 19:46:
Днес ми беше първата тренировка. :)
Всичко мина добре.
Искам да попитам, нужно ли е да спазвам някакъв строг хранителен режим, както някой правят, или енужно просто да ям повечко храна. Ако е така, то каква трябва да е тази храна ?
Моята най-главна цел, поради която започвам с фитнеса, е това, че съм 177, а тежа само 55 кг. Искам да натрупам мускулна маса и да направя добро тяло. Не искам да ставам някакво теле или нещо такова.
не знам защо 99% от тепърва влизащите в залата си мислят, че е много лесно да станат “телета”; “животни”; “добичета” и тнт - за това се искат много години тренировки, правилно хранене, лишения от някой неща, четене и още някой подробности ;)
Петърчо, за храненето има цял раздел във форума, доста статии в сайта и още мнооооооого информация в книгите и интернет. за тренировките е същата работа. четене и много упоритост му е майката ;)
следвай си избраната програма за 1-2 месеца, внимавай какво, кога и колко ядеш и нещата ще започнат да се получават