05.03.09
07:20
здравейте. свалих доста килограми и от година вече ходя на фитнес и доста се пооформих ( като си спомням какво бях :) ). имам естествено проблем с кожата, на повечето места ми се оправи, освен корема и въпросната външна-долна част на гърдите. сигурно трябва мн повече време от година да ги “отрежа”, но ми се иска да питам за някакви упражнения ? флайс на хоризонтална,xover,кофички ? моля помогнете ми как да се стегна в тази област. ето и снимки. мерси.
http://img186.imageshack.us/img186/6159/dd1h.jpg
http://img186.imageshack.us/img186/1927/dd2.jpg
05.03.09
08:17
Не е проблемна кожата, ами имаш гинекомастия. Единственият начин да ги премахниш е оперативно.
Най-вероятно причината за това се крие в предишното ти прекомерно тегло.
Не не съм сигурен , че е гинекоматия . Може да са подкожни мазнини , които не е свалил . Но да си 100 % сигурен отиди при специалист . Но според мен мн редки са случеите, в които заради наднормено тегло или дисбаланс на хормоните в побертета се получават тея неща. Гинекомастията ако не се лъжа е проблем на зърната , момчето има отстрани .
Мнението беше редактирано от Sha6ma на 05.03.09 10:07.
Не се шашкай,но и на мен ми прилича леко на гинекомастия...и не е проблем само “в зърната”...За да си сигурен се допитай до личния си лекар,който вероятно ще ти даде направление за дерматолог вероятно,не знам,не съм сигурен,но определено докато някой с медицинска диплома не каже мнението си,не може да бъдеш сигурен дали е гинекомастия или просто малко излишни мазнини,овиснала кожа или нещо друго,за което дори и не се сещаме...
ходил съм на лекар, не съм болен, просто бях 150 килограма, а сега съм 85 :) това са мазнини и овиснала кожа. на ръцете и краката ми се оправи, но на корема и гърдите - не. просто се чудя няма ли някакви по-специални упражнения за тази част на гърдите, или някаква “програма” от обикновени упражнения за долна гръдна част ? благодаря :)
и също така в този случай като е мазно и кожа, може ли да се стегне само с фитнеса или няма да стане ? мерси
Мнението беше редактирано от nio на 05.03.09 10:35.
Долната част на гърдите можеш да стегнеш с повдигане на щанга от обратен лег,мазнините можеш да изгориш с кардио тренировки и подходяща диета,а дали можеш да стегнеш кожата без да качиш някой друг килограм-нямам си на идея... :)
05.03.09
12:54
Според мен , постепенно с времето тялото започва да трупа маса и се оттървава дори и от тези неприятни натрупвания...
Или другото решение е лифтинг!(говорим ако нямаш някаква болест!)
Ако не лъжеш , че от 150 кг си паднал на 85 кг имаш моите ПОЗДРАВЛЕНИЯ и едно голямо ЕВАЛА !!!! :)
05.03.09
15:21
На мен не ми прилича на генекомастия.Кофички и обратен лег според мен трябва да наблегнеш,ама бавно според мен ще се оправят нещата,но с постоянство всичко става :)
05.03.09
16:12
Вземи си някакъв стягащ крем за кожа и се мажи - ама редовно - сутрин и вечер и то поне 2-3 месеца. Кожата се прибира много бавно. Има едни кремове женски за увиснали гърди (може да ти звучи унизително сега, но ще ти помогнат, защото са точно за такъв вид проблеми). Заложи на някоя по-реномирана марка - Biotherm, Clarins примерно. Приготви си сума от 80-100 лв обаче- хората не се шегуват ....
05.03.09
19:06
Първи ден
Гърди, Корем & Кардио
1.Повдигане на щанга от полулег 4x8
2.Повдигане на дъмбели от полулег 4х10
3.Пек-дек 4х12
4.Кросоувър 4х12
5.Повдигане на краката от вис 4х30
6.Кoремни преси 4х30
Втори ден
Крака
1.Клякане с щанга 4х10
2.Напади с щанга 4х15
3.Лек екстензия 4х15
4.Бедрено сгъване 4х15
5.Повдигане на пръсти на калф машина 4х15
Трети ден
Гръб & Кардио
1.Гребане с щанга 4х8
2.Набирания 4х10
3.Придърпване на хоризонтален скрипец 3х12
4.Придърпване на вертикален скрипец 3х12
5.Хиперекстензии 3х20
Пети ден
Рамо, Трапец & Корем
1.Раменна преса пред гърди 4х8
2.Разтваряне с дъмбели встрани 3х12
3.Изнасяне на дъмбели назад за задно рамо 3х12
4.Трапецовидно повдигане с щанга 4х15
5.Кoремни преси 4х30
6.Повдигане на краката от вис 4х30
Шести ден
Бицепс, Трицепс
1.Повдигане на щанга от лег в тесен хват 3х8
2.Кикбек - 3х12
3.Трицепсово разгъване на скрипец 3х12
3.Бицепсово сгъване с щанга от стоеж 3х8
4.Концентрично сгъване 3х12
5.Бицепсово сгъване на скрипец 3х12
Ето ти програма за изгаряне на подкожни мазнини поЧния нея колкото може по бързо и си намери НВД диета. И мисля Че ще имаш ефект а със кремове и баба знай , по хубаво не пръскай пари за кремове и отиди при лиЧния. ;-P
казано от Кристиан Георгиев на 05.03.09, 19:06:
Ето ти програма за изгаряне на подкожни мазнини поЧния нея колкото може по бързо и си намери НВД диета. И мисля Че ще имаш ефект а със кремове и баба знай , по хубаво не пръскай пари за кремове и отиди при лиЧния. ;-P
Моля, авторът на темата да не взима пред вид този пост, защото проблемът е друг. Именно прекалено бързото топене на мазнини е довело до това увисване. Това не се оправя с хранителен режим, а с течение на времемто...доста години. Кожата има свойството да се свива, но изключително бавно. В този ред на мисли, не знам дали ще се свие дотолкова, че да се опъне. Също така много трудно това може да бъде изпълнено с мускул. Просто се въоръжаваш с търпение, приемаш нещата както са и даваш напред.
Ако отидеш на лекар (зависи на какъв лекар отидеш) ще ти кажат че е генекомастия... С един приятел ходихме по същата причина до 3-4 доктора сичките искаха да му земат парите за да го резнат за 5 мин... След това отидохме до Пирогов и доктора там едва ли не щеше да го набие вика “Тоя гуугъл ви изпи мозъците” каза му че не е генекомастия и че тия доктори при които сме ходили са щяли просто да му направят операция и да му махнат мазнините... Има начин по оперативен път да го направиш другия начин е да чакаш с годините да се оправи. Ако искаш вземи си Л-карнетин Гел той помага много за такива места пробвай така 2-3 месеца. Един треньор забравих му името беше правил опити с тоя гел и излязоха много добри резултати даже мажеше хора само от едната страна а от другата не и резултата беше на лице. Немога да ти кажа кога и как да се мажеш виж някой дето знае. И това е моя приятел още не се е оправил напълно започна малко по малко да му се оправят но все още го има проблема. Това е с което мога да ти помогна... Успех!
не лъжа естествено, мога да дам снимки преди и сега :)
мерси на всички за помощта! ще прочета повечко за този лкарнитин гел, но като цяло не се доверявам на мазила. за операция нито искам да мисля, нито мога да си го позволя. остава ми фитнеса и упражненията. кофички не мога да правя много, но се мъча, долна лежанка с лост продължавам. някакви други идеи за упражнения, които биха помогнали ? мерси :)
имам добра програма, работя усърдно и се оформям цялостно, но искам да обърна конкретно внимание на проблемните участъци ! има ли упражнения, които са точно за тези места на гърдите ?
Така като гледам снимките най-доброто упражнение би било да правиш кофички. Много кофички.
07.03.09
19:07
казано от LttS на 07.03.09, 13:46:
Така като гледам снимките най-доброто упражнение би било да правиш кофички. Много кофички.
съгласен и програмата за изгаряне на подкожни мазнини
Това не са мазнини, това е увиснала кожа вследствие на изгорените подкожни мазнини.
Даже най-добре да минеш на програма и хр. режим за покачване на мускулна маса. Все пак с нещо трябва да се напълни това празно пространство вътре, а какво по-добро от мускул?
Все пак @автора, ти най-добре си знаеш. Не мога да си правя изводи само от 2 снимки на гърди.
Гледай на всяко мнение като на съвет от непрофесионалисти и бих те посъветвал, ако искаш добри и бързи резултати да си намериш инструктор и диетолог...
кофичките са ми доста трудни.. ако започна с тях тренировката за гурди мога да направя максимум 3 серии от по 3 до 6 повторения :( и като започна с тях след това силата ми е на половина.. ( примерно ако започна от горна слагам 90, правейки кофички преди това- на горната 60 ми тежат.. ) не знам как да си наредя тренировката за гърди. в момента правя следното:
започвам с горна част с лост- една заграваща и четири работни
флайс отново от наклон за горна 4 серии
“нормална” лежанка 4 серии
долна част с лост 4 серии + 1-2-3 серии Xover
За да увеличиш броя на повторенията при кофичките ги прави всеки ден по малко.
А в деня за гърди ги прави по колкото можеш. 6 повторения на серия са добре. Ако успееш да ги увеличиш с 1-2 ще си върха! ;-P
В деня за гърди тренираш ли и друга мускулна група?
08.03.09
11:28
Здравеите дали ще се оправи ако леко по леко започне да качва мускулна маса с по голем процент протеини от колко въглехидрати би требвало да се оправи.
Мнението беше редактирано от Стефан Петров на 08.03.09 11:29.
ходя 4 пъти на фитнес в седмицата, гърдите ги тренирам отделно, без други мускулни групи в същия ден. да започвам винаги с кофички и после долна с лост и след това нататък ? да правя кофички всеки ден, или поне през ден ? лицеви опори да правя вкъщи ?
относно яденето-ям много сериозно и то напълно здравословно-яйца мляко сирене и многоо месо, проблемът ми е че мога да ям не повече от 3 пъти на ден - рано сутрин, късно вечер след тренировката и веднъж през деня, защото съм доста зает.
казано от nio на 08.03.09, 13:16:
ходя 4 пъти на фитнес в седмицата, гърдите ги тренирам отделно, без други мускулни групи в същия ден. да започвам винаги с кофички и после долна с лост и след това нататък ? да правя кофички всеки ден, или поне през ден ? лицеви опори да правя вкъщи ?
В такъв случай можеш свободно да почваш с кофички! Ако тренираше гърди и трицепс в един ден, тогава нещата са доста различни при кофичките.
Не прави две упражнения за долната част. Смятам това за грешно. Почвай с кофички, след това “нормална” лежанка и след това наклонената и флайса. Също така бих ти препоръчал флайса да го правиш от “нормална” лежанка!
Кофичките, ако нямаш къде другаде да ги правиш освен във фитнеса ги прави само когато отидеш там. В началото като за загрявка 1-2 серии по 6-8 повторения и с времето ще ти стават все по-лесни.
Лицеви опори също е добре да се правят за долната част на гърдите, но имай мярка! Трябва да имаш стабилна почивка, не забравяй, че мускулът расте, когато си почива!
Успех в тренировките! ;)
Пиши, ако имаш други въпроси.
Мнението беше редактирано от LttS на 08.03.09 17:49.
в понеделник правя гърдите, ще започвам с кофички и поне засега мисля след тях да правя долен лег, тъй като не мога да правя повече от 10-15 кофички сумарно всички серии :) когато ми станат по-лесни ше махна лежанката. като правя гърдите в понеделник, четвъртък вечер например мога вкъщи да вкарам 3-4 серии лицеви до отказ ? така ще ми стане една идея като малка гръдна тренировка за долната част всяка седмица и ще е 3 дни след тренировката в залата ?
Мнението беше редактирано от nio на 08.03.09 20:11.
казано от nio на 08.03.09, 20:10:
в понеделник правя гърдите, ще започвам с кофички и поне засега мисля след тях да правя долен лег, тъй като не мога да правя повече от 10-15 кофички сумарно всички серии :) когато ми станат по-лесни ше махна лежанката. като правя гърдите в понеделник, четвъртък вечер например мога вкъщи да вкарам 3-4 серии лицеви до отказ ? така ще ми стане една идея като малка гръдна тренировка за долната част всяка седмица и ще е 3 дни след тренировката в залата ?
Надали бих могъл да ти отговоря дали ще претренираш. Според мен няма да имаш проблеми, но нито те познавам, нито знам в какво физическо състояние си. Единственият начин да разбереш е да пробваш, така че давай смело!
днес започнах с кофички и долна лежанка, направих4 серии по 8 до 5 кофички,добре стана цялата тренировка. ще видя утре по мускулната треска :) в четвъртък смятяам пак да правя кофички и лицеви вкъщи и ще видим как ще се почувствам.
сега тренировката ми за гърди е следната:
4 серии кофички, 2 серии на долна лежанка с лост, 3 серии горна с лост, 3 серии горна с дъмбел, 4 серии хоризонтална лежанка с лост и 4 серии флайс от хоризонтален лег. прекалено ли е ? :)
Абсолютно!
Мисля, че по-горе ти написах как що-годе да протича тренировката ти за гърди.
един от инструкторите в моята зала ми каза изобщо да не съм правил долна част. тва било кожа и нямало да се оправи като тренирам долна, най-много да овиснело повече ?! има ли такова нещо.. ебаси тоя човек ме разби
За съжаление, мисля, че донякъде инструкторът е прав. Единствената връзка между кожата на дадено място и трениренето на мускула под нея е по доброто кръвоснабдяване, и следователно евентуално по бърза загуба на излишната кожа в тази област, но ако беше толкова лесно, всички щяха да си решават проблемите с увисналата кожа. И аз свалям в момента, но мисля да почна от сега с мазилата. Времето е най добрият лек, не спирай да тренираш.
13.03.09
18:43
казано от nio на 13.03.09, 06:39:
един от инструкторите в моята зала ми каза изобщо да не съм правил долна част. тва било кожа и нямало да се оправи като тренирам долна, най-много да овиснело повече ?! има ли такова нещо.. ебаси тоя човек ме разби
Е то нали са стяга как сте са опуснат. Някой да по обясни.
14.08.13
21:17
Първо. Поздравления за успешно изгорените кг, трябва си много силна воля за да го постигне човек.
Гърдите ще се оправят, но ми се струва че е нужно още да изгориш в тази област, обратен лег и флайс, освен това започни да правиш горна част и средна както и гръб за да ти се отвори гръдният кош трябва да качиш малко мускули в тези области и кожата ще се опъне по бързо така ще е по трудно забележима разликата от бившото наднормено тегло.
Минал си през най-тежкото малко остава ще се справиш, Успех !
(y)