05.03.09
17:38
Значи тренирам по 4 пъти на седмица и накрая на всяка тренировка правя по две упражнения за корем.Първи и трети ден правя коремни преси (4x50,100) и там на една въртележка дето се захващаш и усукваш тялото.На втори и 4ти ден правя “вдигане на крака от успоредка” и “спускане на гирата по бедрото и надолу”.Определено имам някакъв релеф ,но твърде незадоволителен според мен.Когато корема ми е в свободно състояние почти не си личи ,че го тренирам ,ако изключим факта ,че нямам “шкембе” ,а когато го стегна приема някаква форма и излизат 1-2 плочки ,но твърде плахо .Не искам да съм перфектен като бодибилдър ,но полагам голеви усилия за корема ,а почти нищо насреща.
Надявам се “по-мъдрите” да ме посъветват ..............
Мнения много, едни ще ти кажат, че грешиш само при бройката на кор. преси, а други, че и 4 пъти са много, защото това е нормална мускулна група и се тренира 2 пъти седмично. Някои дори твърдят, че ако правиш остовни упр., няма смисъл да тренираш корема. Когото и да послушаш, едно е ясно, за да се виждат плочките /освен ляпса на мазнини/, им трябва и обем, а той се постига с тежки упражнения с 6,10 дори 20 повторения, но не и 100! Така мисля аз де! Успех!
Релеф на корема ще ти излезе, ако спазваш съответния хранителен режим, а тренировката може да е само 1 в седмицата. В предния пост правилно е отбелязано, че за да изпъкне нещо, първо трябва да е изградено, т.е. до сега трябва да си изградил мускулатурата на корема за да можеш с кардио и режим да изчистиш мазнините и да изпъкне релефа.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 05.03.09 21:56.