Има ли странични ефекти от приемането на протеин?

06.03.09
17:55

Търсих навсякъде из форума, но не намерих някой да е писал за това. Извинете ако се дублира темата!
Така, нов съм във фитнеса. Поради малък доход нямам възможност да си платя за треньор да ми обяснява и се образовам като чета ББ Тийм, благодаря че ви има! Тренирам от 6 месеца. За маса.
Сега дойде време за чистене. Ще изчакам до Април. Тогава ще правя програма за отслабване и кардио всеки ден след тренировка (4 пъти седмично) . Ще се опитам да спазвам НВД. Но ето тук се чудя- дали да вземам протеин?
Много ме е страх. Всички викат че е много хубаво, полезно, бързо растеш... Но ме е страх много. Прочетох всички статии за протеините в изданието. Но се чудя, дали има странични ефекти? Чувал съм слухове, че като вземаш протеин едно известно време и след като спреш с тренировките ( например поради липса на средства или болест) кожата “увисвала”. Вярно ли е това и има ли и друг страничен ефект? Моля ви споделете.  :long:

Ако нямаш финансова възможност за ДОБАВКИ то не е нужно да ги взимаш.Добавките затова така ги наричат защото се добавят към един приличен спортен режим съчетан с правилна и балансирана диета.Инвестирай повече в хубава и качествена храна нагоди си тренировката спрямо нуждите ти и резултатите ще дойдат от самосебе си.

06.03.09
18:16

казано от Иван Шишманов на 06.03.09, 18:03:

Ако нямаш финансова възможност за ДОБАВКИ то не е нужно да ги взимаш.Добавките затова така ги наричат защото се добавят към един приличен спортен режим съчетан с правилна и балансирана диета.Инвестирай повече в хубава и качествена храна нагоди си тренировката спрямо нуждите ти и резултатите ще дойдат от самосебе си.

Tова е така. Само за информация да добавя, че няма абсолютно нищо, от което да те е страх :) Който ти е казал, че увисва кожата от протеина ще да е бил голям “разбирач”... И освен това от протеина изобщо не се расте “бързо”, че даже изобщо не се расте... дори визуален ефект от него едва ли ще видиш... И мен преди години ме беше страх да пия протеин, че да не стана някое животно...хаха...

06.03.09
20:27

Благодаря ви момчета... :) И в крайна сметка, какво ще посъветвате- само без протеини на НВД и кардио, или само НВД с кардио и протеини? ( Крайна цел ми е релеф, но започвам да осъзнавам че за релеф трябва да мине поне една година тренировки, нали такак :) ) Протеина значи не прави голям растеж. Тия дето ми разказват, вярно са били разбирачи.  :lol:

Мнението беше редактирано от hesoyam на 06.03.09 20:28.

06.03.09
20:30

То кожата не увисва, ама ако се наливаш с БГ марките от брашно нищо чудно да пуснеш коремче...
Некачествен протеин = допълнителни мазнини и въглехидрати. Даже бих казал, най-вече въглехидрати.
Затова, ако ще чистиш си взимаш хубав протеин от реномирана марка, ако нямаш финансовата възможност за това - просто не взимаш...

06.03.09
20:34

казано от LttS на 06.03.09, 20:30:

То кожата не увисва, ама ако се наливаш с БГ марките от брашно нищо чудно да пуснеш коремче...
Некачествен протеин = допълнителни мазнини и въглехидрати. Даже бих казал, най-вече въглехидрати.
Затова, ако ще чистиш си взимаш хубав протеин от реномирана марка, ако нямаш финансовата възможност за това - просто не взимаш...

Един приятел, от Варна ми е обещал протеин на Scitec, който е много добър. Гледам коментарите за него са добри :) Та, с това момче няма време да се видим, той ги разбира тез неща, но няма как. Иначе от него мога да си взема Сайтек на преференциална цена. Не ме тревожи това, просто искам да кажете има ли смисъл докато чистя да вземам протеинче и най- вече дали ще има ефект ( положителен) от това ” вземане” ... Много съм нов и не ги разбирам тия работи, затова се обръщам към вас. А вие сте професионалисти :) Благодаря ви!

06.03.09
20:43

Когато се чисти, колкото повече протеин се приема, както от храна, така и като добавка, толкова по-добре. Акцентът обаче е върху храната. Не надценявай добавките.

Иначе един хубав протеин няма да ти навреди на чистенето...

06.03.09
20:50

казано от Martin Tomov на 06.03.09, 20:43:

Когато се чисти, колкото повече протеин се приема, както от храна, така и като добавка, толкова по-добре. Акцентът обаче е върху храната. Не надценявай добавките.

Иначе един хубав протеин няма да ти навреди на чистенето...

Ето това ми трябваше! Мерси много! Ше муам яко яйца и месо, салатки, рибка, зеленчуци плодове и накрая след всяка тренировка едно протеинче. :) Супер! Имам 5 кила мазнини за топене, пожелайте късмет! :)

06.03.09
20:58

Само не прекалявай с муането на плодовете ;) Това все пак си е бърз въглехидрат. Не казвам да не ги ядеш де, просто да е само сутрин или някой банан след тренировката, преди протеина.

Иначе 5 кила се свалят и за месец с хубава диета и кардио :)

Мнението беше редактирано от Мартин Томов на 06.03.09 20:59.

06.03.09
21:14

казано от Martin Tomov на 06.03.09, 20:58:

Само не прекалявай с муането на плодовете ;) Това все пак си е бърз въглехидрат. Не казвам да не ги ядеш де, просто да е само сутрин или някой банан след тренировката, преди протеина.

Иначе 5 кила се свалят и за месец с хубава диета и кардио :)

Няма да го бързам много свалянето. Крайния срок е май месец към края. Мерси за съвета :) Тея 5 кила като ги махна почвам отново програма за маса, но ще ям по- малко. Сега направо се распирам от ядене. 182 сантима съм висок, тежа 85 кила чисто, сутрин съм 84, след като се наям (НАЯМ както трябва) ставам 86. Не мога да спра, много ми се яде, но трябва да има и някоя норма за спазване, нали така :) Благодаря много за съвета :)

Мнението беше редактирано от hesoyam на 06.03.09 21:17.

06.03.09
21:30

Вярно, че не съм спирал протеина от няколко години насам, затова не мога да кажа дали кожата увисва, но въпреки това някак си пиенето на белтъчини мисля, че не би довело до този крайно неприятен ефект :)
С две думи, спокойно го употребявай!
Виж има други препарати, които попадат под наслова “химия”, за които никой не може да ти гарантира нищо, но нали не обсъждаме тях... От белтъците на пудра можеш да си попълниш нуждите, които не можеш да удовлетвориш само с твърдата храна. Според мен, айде да не казвам задължителен, но е силно препоръчително да се приеме суроватъчен (”бърз”) протеин преди и след тренировка или ако преди не е толкова “задължителен”, то след е. По-рано като пушех (червено Боро) го оприличавах на това все едно вдишваш с дробовете си стрити тухли на прах. Е, протеиновите пудри са нещо като стрито месо или яйца на прах.
Докато чистиш - ДА, тогава имаш завишени нужди от белтъчини, за да пазят мускулите от катаболни процеси.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 06.03.09 21:47.

06.03.09
21:38

И от отговора на Стоянчо си отговарям на моя въпрос - кога да пия протеина когато чистя :) Реших да го приемам преди и след тренировка ( а не както сега - само след ) като след силовата ще правя 30мин. вело. А Стояне , можеш ли да ми кажеш колко протеин може да се усвоява на ден от организма ?

06.03.09
21:48

казано от Гошко на 06.03.09, 21:38:

И от отговора на Стоянчо си отговарям на моя въпрос - кога да пия протеина когато чистя :) Реших да го приемам преди и след тренировка ( а не както сега - само след ) като след силовата ще правя 30мин. вело. А Стояне , можеш ли да ми кажеш колко протеин може да се усвоява на ден от организма ?

Да, особено когато се чисти, добавките които задържат ММ (протеин, ВСАА, глутамин) не бива да се пестят.

06.03.09
22:00

Има странични ефекти - увеличава ти се белтъчния прием и се възстановяваш малко по - добре.

07.03.09
07:43

казано от Finish First на 06.03.09, 22:00:

Има странични ефекти - увеличава ти се белтъчния прием и се възстановяваш малко по - добре.

Много остроумно.... Това не са странични ефекти, а ефекти, ма щом си решил да се правиш на умен...

Не съм чел цялата тема защото сега нямам време, но ще кажа, че ДА от някои видове протеин може да има странични ефекти.Това са разните там нискокачествени прахчета в торбички .Може да има човек газове подуване главоболие, навремето когато пиех разни там соеви боклуци от диетичните магазини ми беше много трудно.

07.03.09
09:09

Благодаря ти и на теб, Стоянчо, брат, супер си го обяснил! Благодаря ви момчета! :)

07.03.09
09:52

казано от Martin Tomov на 07.03.09, 07:43:

Много остроумно.... Това не са странични ефекти, а ефекти, ма щом си решил да се правиш на умен...

Какъвто въпроса,
такъв и отговора.

07.03.09
12:46

казано от Finish First на 07.03.09, 09:52:

казано от Martin Tomov на 07.03.09, 07:43:

Какъвто въпроса,
такъв и отговора.

Ясно...

Аз вместо протеин на прах  ползвам извара с кисело мляко и малко вода разбито с блендер . Пия го сутрин и вечер и набивам на храна съдържаща протеин

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1