Добра ли е тази програма за вдигане на маса?

09.03.09
22:32

Дни      Мускулна група        Упражнение          Серии        Повторения

понеделник    гърди        права лежанка          3       10,8,6-като при последното повторение вдигам на макс
понеделник    гърди        лег под наклон          3       10,8,6-като при последното повторение вдигам на макс
понеделник    гърди        флайс                    3       10,8,6-като при последното повторение вдигам на макс
понеделник    корем            коремни преси        3       50 повторения

вторник        гръб        гребане с щанга            3       10,8,6-като при последното повторение вдигам на макс
вторник        гръб        гребане с дъмбел          3       10,8,6-като при последното повторение вдигам на макс
вторник        гръб        хипер разгъване            3       10,8,6-като при последното повторение вдигам на макс
вторник        трапец  вдигане на рамената с щанга  3       10,8,6-като при последното повторение вдигам на макс
вторник        трапец  вдигане на рамената с дъмбели 3     10,8,6-като при последното повторение вдигам на макс

Сряда        почивка                   

четвъртък      рамо      раменни преси                3       10,8,6-като при последното повторение вдигам на макс
четвъртък      рамо      разтваряне на страни под наклон 3   10,8,6-като при последното повторение вдигам на макс
четвъртък      рамо      изнасяне на дъмбели пред тяло 3   10,8,6-като при последното повторение вдигам на макс
четвъртък      трицепс        изтласкване на лост тесен захват 3 10,8,6-като при последното повторение вдигам на макс
четвъртък      трицепс        френско разгъване      3     10,8,6-като при последното повторение вдигам на макс
четвъртък      трицепс        изтласкване с дъмбели зад врат3 10,8,6-като при последното повторение вдигам на макс

петък          бицепс      сгъване прав със щанга    3       10,8,6-като при последното повторение вдигам на макс
петък          бицепс      згъване на дъмбели от седеж 3     10,8,6-като при последното повторение вдигам на макс
петък          бицепс      концентрирано сгъване    3       10,8,6-като при последното повторение вдигам на макс
петък          крака      клек с щанга                3       10,8,6-като при последното повторение вдигам на макс

Събота        почивка         
Неделя        почивка                   

Това ми е програмата, знам че си ми слите че не правя достатъчно за крака но аз тренирам футбол така че там се натоварват.

10.03.09
01:18

Масата с яденето повече ще стане.Относно програмата си мисля, че щом отделяш толкова малко на краката е много по удачно да правиш  рамо и крака в един ден а бицепс и трицепс в друг.За гръб тренировката е много слаба, при рамото  липсва или средно или задно незнам какво се има впредвид под разтваряне в страни от наклон.В тренировката за гърди може да вкараш по 4 серии, при гърба да вкараш поне 4 упражнения -мечка,тяга, набиране ,чукчета. За рамото да включиш упражнение за всяка част , на трапеца 1 упражнение му стига.При трицепса вкарай някои скрипец, бицепса ги сменяй през трeнировка като гледаш да има поне едно основно.
Общо взето аз не бих тренирал по такава програма за маса за другите незнам.

Предполагам си начинаещ.За гърдите,трицепса и бицепса ти е добре тренировката.За гръб и рамо сложи още 1 упражнение.При краката натоварването във фитнеса и когато тичаш е различно-различни мускулни влъкна.Неочаквай от тичането да ти растът.За бедрата 3 управнения по 4 серии,но с повторения до 8.За задната част 2 упражнения по 3 серии и прасец пак толкова.При корема с тези 50 повторения  маса няма да постигнеш.3-4 срии по 15 повторения с тежест и 3-4 серии по 15 повторения повдигане на краката пак с тежест ако ти е леко без и така два пъти седмично.Но всичко това няма да има смисъл ако не се храниш достатъчно.

Мнението беше редактирано от Денислав Атанасов на 10.03.09 06:04.

10.03.09
14:44

Ако си начинаещ почвай кръгова ;-)

10.03.09
16:18

Да, начинаещ съм. Искам да ви попитам също, по добре ли ще е да дигам 3-ти на седмица, ако не може ли някоя програмака и също какво имаш предвид “кръгова”?

10.03.09
17:02

Искаш маса? А за бицепса, който е толкова малък мускул, правиш три упражнения, колкото и за гръб, да не говорим за краката. Футболът е кардио, а не силова тренировка, натоварването в краката въобще не може да се сравнява. Трябват ти тежки, базови упражнения за големите мускулни групи и разбира се, много ядене!

10.03.09
17:09

Ultima ratio: не ми трябжа маса за краката, за тях даже ми трябва релефно опражнение, горната ми мускулатура е много по назад от краката + това в къщи нямам такива екстри като машини за гръб и за крака и тнт. Дано да ми дадат да дигам в залата щото тия Шотландси са малко лемави...и с благодарение на ващи савети да почна за гръб и крака както трябва :)

10.03.09
17:31

Ето ти кръгова тренировка.Тя е изпитана от мен,и поне на мен е дала ефект : http://www.bb-team.org/workout/1291/

10.03.09
17:37

сложи при гърба набирания и/или тяга

10.03.09
20:04

Според мен за един добър гръб набирания и тяга стигат. Естествено едно гребно упражнение никога няма да е излишно.

10.03.09
20:44

ajax_bg: тази програма не е ли прекалено натоварена да го повтаряш това понеделник,сряда,петък? Аз с тази мойта програма отгоре вече я правя 4-та седмица и много голям ефект имам от нея, раката ми се оголеми с 1.5 см, дигнах 4кг. Аз мисля да остана с тази програма отгоре до 2 месеца, тогава ще пробвам тази дето ми препоръчваш :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1